tag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post8812792275288560186..comments2024-03-25T00:36:45.614+03:00Comments on KAPLAN DIARY: YAVRU KUŞKaystros Tyrhahttp://www.blogger.com/profile/04197763610303613863noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-26516681933141277102016-06-26T23:40:14.069+03:002016-06-26T23:40:14.069+03:00Armut reçeli de güzel oluyor. Ama pekmezini de den...Armut reçeli de güzel oluyor. Ama pekmezini de denemek lazım. Teşekkürler.Kaystros Tyrhahttps://www.blogger.com/profile/04197763610303613863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-67019259642740299672016-06-26T23:27:48.595+03:002016-06-26T23:27:48.595+03:00Tahinle denedim ama yakışmıyor birbirine. Elma pek...Tahinle denedim ama yakışmıyor birbirine. Elma pekmezi de oluyor ama armut bir başka. Kokusu, tadı öyle güzel oluyor ki. Örneğin eşim bizim oranın pekmexlerini pek sevmez. Tahinle karıştırmaya alışmış. Onu da üzüm pekmezi+tahin şeklinde yapıyor. Ancak armut pekmezini o bile sevdi 😉Buzlukalemhttps://www.blogger.com/profile/16965256049780032655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-36001665825762366482016-06-26T17:16:32.749+03:002016-06-26T17:16:32.749+03:00Armut pekmezi de mi varmış? Elma pekmezi de oluyor...Armut pekmezi de mi varmış? Elma pekmezi de oluyor mu? Yusufçuk bol bol yesin cevizli pekmezi de güçlensin. Burada üzüm pekmezini tahinle karıştırıyorlar. Armut pekmezi ve tahin birlikte güzel olabilir. Üzerine de ceviz serptin miydi tamamdır:) Aslında resimlerde konumu tam yansıtamıyorum. Hakikaten manzaramız çok güzel...Kaystros Tyrhahttps://www.blogger.com/profile/04197763610303613863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-33578830792577488102016-06-26T16:48:01.387+03:002016-06-26T16:48:01.387+03:00Neden meyvelerden pekmez yapmıyor sunuz? Bizimkile...Neden meyvelerden pekmez yapmıyor sunuz? Bizimkiler her yıl yapıp bize gönderirler. Yusufcuk da ben de severek tuketiriz. Özellikle de armut pekmezi. Üzerine ceviz de ekleyince dehşet oluyor ;)<br />Bu arada kuşlu fotonun üzerindeki fotodaki köşe masanın konumuna bayıldım :)) <br />Buzlukalemhttps://www.blogger.com/profile/16965256049780032655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-81193732944181295062016-06-25T22:05:54.815+03:002016-06-25T22:05:54.815+03:00Ne güzel sözler bunlar... Teşekkür ederim. Çok mem...Ne güzel sözler bunlar... Teşekkür ederim. Çok memnun oluruz. İki gündür feedjit gadget'im çalışmıyor, defalarca yükledim yine düzeltemedim. Bu işi kafaya taktığım için takip ettiğim blogları okuyamadım. Bu gece hepsini okuyacağım ama :)Kaystros Tyrhahttps://www.blogger.com/profile/04197763610303613863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-15999477568443106202016-06-25T21:51:21.314+03:002016-06-25T21:51:21.314+03:00Yaşama sevincinize, doğaya sevdanıza, aileye tutku...Yaşama sevincinize, doğaya sevdanıza, aileye tutkunluğunuza hayran olduğumu söylemeliyim.Yogada güzel şeylere odaklanmak esas alınır ya, sizi okusalar yeter bence.Binbir emekle oluşturduğunuz kafenizi, açtığınızda eşim ve kızımla ziyaret etmek aklımda sizleri.İzmir'de olmanın avantajıyla ;) <br />(Bu arada mimlendiniz.Bir göz atarsanız sevinirim). Sevgiler...Aytül Laçin - aynahikayesi.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/06163553470135714072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-83230905075705786292016-06-25T17:59:44.446+03:002016-06-25T17:59:44.446+03:00Son olarak Taş Ev'in birinci kat kiriş çıkıntı...Son olarak Taş Ev'in birinci kat kiriş çıkıntısına uçmuştu eşimin elinden. Biz ayrılırken hala orada kıpırdamadan duruyordu. Uçabildiğini görünce büyük ölçüde rahatlamıştık. Ertesi sabah bıraktığımız yerde yoktu. Muhtemelen maviliğe kanat açtı. Ancak savunması hiç yoktu. Umarım bir yolunu bulmuştur hayatta kalmanın...Kaystros Tyrhahttps://www.blogger.com/profile/04197763610303613863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-51909917613514510042016-06-25T16:06:53.305+03:002016-06-25T16:06:53.305+03:00Peki sonra ne oldu yavru kuş, kanat açtı mı mavili...Peki sonra ne oldu yavru kuş, kanat açtı mı maviliğe?burcuhttps://www.blogger.com/profile/02482354853263792665noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-9402580828263002752016-06-24T20:04:52.509+03:002016-06-24T20:04:52.509+03:00Yıllar önce evimize bir serçe girmişti. Hiç ayrılm...Yıllar önce evimize bir serçe girmişti. Hiç ayrılmadı yanımızdan bir hafta boyunca, Şuayip koyduk adını. Soframızdaki kırıntılarla beslendi. Sonra bir gün kanatlanıp uçtu pencereden. Hiç kapatmamıştık pencereleri zaten. O özgürlüğü seçti bir hafta misafirlik ettikten sonra. Ama bu yavru kuş çabuk bıraktı bizi...<br />Kaystros Tyrhahttps://www.blogger.com/profile/04197763610303613863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-58043969203228442472016-06-24T19:08:23.420+03:002016-06-24T19:08:23.420+03:00Her şey çok güzel. Bir yaylada güzel olmayan olmaz...Her şey çok güzel. Bir yaylada güzel olmayan olmaz zaten. Ama ya o kuş. Yavru. O bakış... Kuşların bakışı öfkelidir. Ama korkularından. Tedirgin onlar. Bakışı zaten birazdan uçacağını söylüyor. O an kanatlarını çırpıp çırpamayacağının hesabını yapar gibi. İyi ki resmini çekmişiniz. O güzel Taş Ev'in seçkin konuklarından olmuş.ACEMIDEMIRCIhttps://www.blogger.com/profile/10200121926321134477noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-57911937421265835592016-06-24T15:24:35.501+03:002016-06-24T15:24:35.501+03:00Sizin daha güzelleri olur inşallah. Teşekkürler:)Sizin daha güzelleri olur inşallah. Teşekkürler:)Kaystros Tyrhahttps://www.blogger.com/profile/04197763610303613863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-80363708608314295582016-06-24T15:22:35.380+03:002016-06-24T15:22:35.380+03:00O zaman Tire'nin meşhur şiş köftesini yediniz....O zaman Tire'nin meşhur şiş köftesini yediniz. Bir de İnegöl köftesine benzer olanı var. Kömür ızgarasında pişirilip, ekmeğini kırmızı biberli yağa batırdıktan sonra ince ince kesiyorlar. Ben bunu şiş köftesinden daha çok seviyorum ama taktak kebabının yeri ayrı:) Uzmanlar sevmiştir umarım. Damak tadımız onlara göre biraz farklı tabii:)Kaystros Tyrhahttps://www.blogger.com/profile/04197763610303613863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-16112746945566758992016-06-24T15:05:19.544+03:002016-06-24T15:05:19.544+03:00Gerçekten kıskandım.. Böyle yaşama şansım olmasını...Gerçekten kıskandım.. Böyle yaşama şansım olmasını isterdim, kısmet belki bir gün.. Eşinize geçmiş olsun, sizlere sevgilerimi iletiyorum. Keyfini sürün inşallah.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08796847892896771956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-65836829409061126632016-06-24T14:44:55.410+03:002016-06-24T14:44:55.410+03:00kaplan köyü hımm aklımda. kaplan restoran evet eve...kaplan köyü hımm aklımda. kaplan restoran evet evet :) yediğim o taktak değil. tabakta kebap ekmek ve domates veriliyor. dükkanın ismi solmaz gibi bir şeydi yani. eski çarşıda çalışanlar tavsiye etti. ben de yabancı uzmanlarla idim. dünya bankası imf felan yani. :)deeptonehttps://www.blogger.com/profile/05023763781049278946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-53949250817517245662016-06-24T14:31:05.676+03:002016-06-24T14:31:05.676+03:00Sağ olun. Eşim o konuda uzman. Elmaların yağından ...Sağ olun. Eşim o konuda uzman. Elmaların yağından sütünden yararlanıyor:) Ama işte belinden rahatsız olduğu için yorulmasını da çok istemiyor ben:) inşallah size çok daha iyileri nasip olur:)Kaystros Tyrhahttps://www.blogger.com/profile/04197763610303613863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-17837867988950973902016-06-24T14:27:43.226+03:002016-06-24T14:27:43.226+03:00Deep'çiğim demek geliyor içimden. Senin yediği...Deep'çiğim demek geliyor içimden. Senin yediğin meşhur taktak kebabı olmalı. Sabahın erken saatlerinde satılır ve öğlene kalmaz. Öyle ufacık dükkanlarda satılır genelde. Gerçekten daha iyisini yemedim ben de:) Tire'ye gelip de Kaplan Köyüne çıkmamışsan boşuna gelmişsin söyleyim:)Kaystros Tyrhahttps://www.blogger.com/profile/04197763610303613863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-56781149900249987322016-06-24T14:21:36.209+03:002016-06-24T14:21:36.209+03:00Teşekkürler, sabırlınız siz de:) Sizi biraz daha k...Teşekkürler, sabırlınız siz de:) Sizi biraz daha kıskandırayım:) Size bu satırları Taş Evin verandasından yazıyorum. Aşağıda şehir sıcaktan kavrulurken, burada kestane ve ceviz ağaçlarının arasından geçen rüzgar hem tatlı bir serinlik veriyor hem de güzel bir müzik gibi ruhumu dinlendiriyor. Hep oturmuyorum tabii;) Yeni çektiğimiz su hattını gömmek için kanal kazıyordum inanılmaz derecede yoruldum. Sonra gidip buz gibi pınar suyundan içtim. Şimdi biraz dinleniyorum. A, bak şimdi de bu yılın ilk Ağustos böceği acemice örmeye başladı. Ben eşimi düşünüyorum. Belinden fena halde rahatsız. Gel gelelim rahat da durmuyor, illa bir şeyler yapacak:) Kuş acayip bir şeydi. İlk kez böyle bir durumla karşılaştım. Kafasını kessen kılı kıpırdamayacak!Kaystros Tyrhahttps://www.blogger.com/profile/04197763610303613863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-16536524062434851932016-06-24T14:08:31.476+03:002016-06-24T14:08:31.476+03:00Ellerinize sağlık. Harika bir iş çıkarıyorsunuz. Ç...Ellerinize sağlık. Harika bir iş çıkarıyorsunuz. Çıkarmışsınız demeyeceğim daha bitmedi çünkü.<br />O elmalar değerlendirilmeli. Ne bilim sizin cafeye özel bir spesyel yapılabilir. Eğer kahvaltı verecekseniz, elmalı tarifler kullanabilirsiniz. gelenler doğa yürüyüşüne çıkmalı bence de. İnşallah bize de nasip olur.Nilhttps://www.blogger.com/profile/10875807922687741729noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-76631037501301850162016-06-24T14:07:04.827+03:002016-06-24T14:07:04.827+03:00Bizim buraların zeytin yağı gerçekten güzel. Yağha...Bizim buraların zeytin yağı gerçekten güzel. Yağhanenin sahibi de rahmetli kayınpederin eski ortaklarından olduğu için yağımızı karıştırmaz. Ancak herşeyde olduğu gibi z.yağında da büyük üçkağıtlar dönüyor. Bizim gibi acemiler üçkağıt nasıl yapılır bilmez bile:) Elmaların dış görünüş itibarıyla öyle çok fazla albenisi yok ama sağlık bakımından bir numara. Ben de elmayı fazla sevmem ancak dalından koparırsanız güzel yeniyor:) Tamam sizi talep edenler listesine aldım. Bizim zeytinlikten iki yılda bir 600 kg civarında yağ çıkıyor. Bu sene var senesi.Taş evde ne kadar kullanılır, göreceğiz bakalım.Kaystros Tyrhahttps://www.blogger.com/profile/04197763610303613863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-48039949947115616582016-06-24T13:27:42.017+03:002016-06-24T13:27:42.017+03:00ah ya tire deyince bir kez gitmiştim tireye ve ina...ah ya tire deyince bir kez gitmiştim tireye ve inanılmaz bir tire kebabı yemiştim. merkezdeki ünlü tire kebabçı değil de daha az tanınandı, eski çarşıya yakındı, eskice bir dükkan. dur ya adını hatırlasam da size sölesem gidip yersiniz :)deeptonehttps://www.blogger.com/profile/05023763781049278946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-65187981726754868082016-06-24T13:09:04.511+03:002016-06-24T13:09:04.511+03:00İlk müşteriniz hazır, zeytinyağının güzeline hasre...İlk müşteriniz hazır, zeytinyağının güzeline hasretim, bir de şu çürüyen yayla elmalarını o kadar güzel anlattınız ki, elmaya karşı düşkünlüğü olmayan benim bile iştahım kabardı :)Evde Yazarhttps://www.blogger.com/profile/11672908168272350404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-34846508231076358182016-06-24T12:34:12.872+03:002016-06-24T12:34:12.872+03:00Keyifle, başından sonuna kadar okudum yazınızı. Em...Keyifle, başından sonuna kadar okudum yazınızı. Emek verilen her şey ne kadar da güzel oluyor.. Taş ev rüya gibi, masalar sandalyeler dolunca ve keyifli anlar yaşandıkça elbette değeri bir kat daha artacaktır. Meyvelerin heba olmaması için en iyisi bırakın eşiniz o 500 kilodan leziz reçeller yapsın. Belli ki yapacak enerji mevcut :) Son olarak heykel kuş bana Mısır'ın meşhur ibis heykelini anımsattı.. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08796847892896771956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-63927309739638278112016-06-24T10:50:50.829+03:002016-06-24T10:50:50.829+03:00Reçel konusunda haklısınız. Reçele organik sızma z...Reçel konusunda haklısınız. Reçele organik sızma zeytin yağı, ceviz ve kestaneyi ilave edebiliriz. Hediye derken benim kastettiğim soğuk hava deposuna koymadan fazla dayanmayan meyvelerdi. Mevsimine göre erik, kiraz, armut, yemiş (incirin tazesi), muşmula, kayısı, şeftali ve en çok da yaz (yayla) elması. Önce bunları uygun fiyatla Taş Ev'de satışa sunarım, satılmayan ikramımız olur:) Önemli olan heba olmaması. "Yayla Kuşları" adını tuttum:) TeşekkürlerKaystros Tyrhahttps://www.blogger.com/profile/04197763610303613863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-41471798547743186402016-06-24T09:52:20.276+03:002016-06-24T09:52:20.276+03:00Hediye fikri elbette güzel. Ama organik reçeller b...Hediye fikri elbette güzel. Ama organik reçeller belki bir internet kanalıyla ekonomik değer de kazanabilir, hem de sizin oralara gelemeyenlere yayla kokulu meyve aromasını ulaştırmış olabilirsiniz. Adı da "yayla kuşları" olur :) Evde Yazarhttps://www.blogger.com/profile/11672908168272350404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6913792423750790090.post-26737919199326234062016-06-24T09:07:50.037+03:002016-06-24T09:07:50.037+03:00Sabrınıza hayranım:) Çok teşekkür ediyorum. Aklıma...Sabrınıza hayranım:) Çok teşekkür ediyorum. Aklıma gelen şu: Taş Ev faaliyete geçtikten sonra her sabah toplattıklarımızı gelen misafirlere hediye etmek... Sevgiler...Kaystros Tyrhahttps://www.blogger.com/profile/04197763610303613863noreply@blogger.com