KATEGORİLER

11 Haziran 2017 Pazar

UĞUR BÖCEKLERİ

09/06/2017 Cuma, Tire

Bazı şeyler yokluklarında değer kazanır. Onlar varken kıymetini bilmeyiz. Belki de sahip olduğumuz her şey öyledir kim bilir? Benim derdim "z" harfi ve "." işareti ile bu aralar. Evdeki bilgisayarımın klavyesinde bu iki karakter tuşları sözümü dinlemiyor. Ne kadar büyük eziyetmiş kopyala yapıştır yaparak bu harfleri kullanmak. Ama yine de yazma aşkım her türlü engeli aşacak kadar büyük.

Evet, bugün özel bir organizasyon sebebiyle misafir kabul edemiyoruz. Uğur Böcilerini ve velilerini ağırlıyacağız akşam iftar yemeğinde. Hazırlıklar gün boyu devam ediyor. Serviste ihtiyacımız olacak destek elemanları sözlerini tutmuyorlar. Bu tür olaylar şaşırtmıyor artık beni. Şefimiz hep birlikte üstesinden geliriz diyerek sakinleştiriyor. Fiks menü olunca işler kolaylaşıyor zaten. Kalabalık grup ağırlamalarında sürprizlere hazırlıklı olmamız gerektiğini de biliyoruz aslında. Sibel Hanımefendi erken gelip salonu süsleyeceklerini söylüyor.

Alışveriş bittikten sonra salonu düzenliyoruz. Yetişkinler bir tarafta, çocuklar bir tarafta olacak, ortada boş yer bırakılacak karne töreni için böcilere. Salonun taşıyabileceği maksimum kişi sayısına göre güzel bir düzen oluşuyor. Cephe boyunca masa sayısı yetmeyince L düzeninde yerleştirilen masaların arasında terasa geçebilecek kadar bir boşluk kalıyor. Mutfakta hazırlıklar tamamlanmak üzere.

Avluda havuz başındaki masamıza kuruluyoruz. Mükemmel bir sofra donatıyor şefimiz. Eşimin hazırladığı muhteşem bir barbunya fasulyesini şefimiz güzel bir salata ile tamamlıyor. Selma Hanım boş durur mu? O da nefis bir pazı sarma hazırlıyor ki parmaklarımızı yiyoruz.

İlk misafirler gelmeye başlıyor. Taş Ev'i mutlu çocuk sesleri sarmalıyor. Masalar iftarlıklar, soğuk atıştırmalıklar ve salatalarla bezenmiş durumda. Ekip olarak uyumlu çalışıyoruz. Merdivenin karşı köşesi çorba servisi için hazır. Çorba kaseleri ve gerekli olması halinde kullanılacak fazladan tabak, çatal, bıçak ve kaşıklar düzenli bir şekilde servis masasına taşınmış, su sürahileri yerlerine konulmuş.

İftar saatine beş dakika kala çorba servisi başlıyor. Hanımefendi güler yüzlü ve sakin tavırlarıyla bizi rahatlatırken eşi beyefendi biraz gergin görünüyor. Konukların tamamına yakını yerlerini almış durumda. İlk aksiliği yaşıyoruz. Yetişkinler için ayrılan masalara bazı veliler çocuklarını oturtuyorlar. Bazı veliler ise arada boş sandalye bırakıp oturuyorlar. Kişi sayısına göre servis açıldığı için bu durum bizi ters köşeye yatırıyor. Dolayısıyla anaokulu sahibesi hanımefendinin de bulunduğu dört beş kişilik bir misafir grubu için ilave masa koymak, yeni servis açmak gerekiyor. Beyefendi ilave masanın taşınması ve yeni düzenleme için bizlere yardımcı oluyor. Şüphesiz, hanımefendinin olgun tavırları sayesinde bu kriz kolaylıkla aşılıyor.


Çorba servisinden sonra boşlar alınırken sıcak servisi başlıyor. Bu arada meşrubat ve ayran servisi yapılıyor. Masalara karışık bşr şekilde konulan fanta, sprite ve kola tercihleri değiştirilmek istenince hemen bu istekler yerine getiriliyor. Ekip olağan üstü bir performans gösteriyor. İşler tıkır tıkır ilerliyor. Velilerden iki çocuğunu da yanına alan bir hanımefendi yediklerini çok beğeniyor olmalı ki tabaklarında son lokma kalana dek boşları almama müsaade etmiyor. Tatlı servisi başlayacak diyorum, "Hayır, kalsın, devam ediyoruz biz." diyor.

Eşimin meşhur çorbasının yanı sıra yemekler beğeni topluyor. Sıra tatlılara gelince bir kısım misafirler sigara içmek üzere avluya çıkıyor. Kadehlerde ikram ettiğimiz kestane toplu sakızlı dondurma geceye damgasını vuruyor. Avluya, salona devamlı servis yapılıyor. Bazı misafirlerimizin çok hoşlarına gitmiş olmalı ki ikincisini istiyorlar. Kilolarca dondurma tüketiyoruz.

Özel Uğur Böceği Anaokulu öğretmenlerinden genç bir hanımi veli ve öğrencilere hitaben güzel bir konuşma yapıyor. Karneler törenle böcilere dağıtılıyor. Herkes geçirdiği bu özel geceden memnun görünüyor. Teker teker hesaplar ödeniyor. Bu esnada veliler teşekkür ederken memnuniyetlerini belirtiyorlar.

Anaokulunun sahibi hanımefendi ve eşi beyefendi ile birlikte son misafirleri ağırladıktan sonra avluda oturup gecenin kritiğini yapıyoruz. Onlar da her şeyin çok güzel olduğunu söylüyorlar. Beyefendi eleman konusunda yönlendirme yapabileceğini söylüyor. Biz genç girişimci bu aileyi samimi buluyoruz, seviyoruz. Onların bizi tercih etmelerinden dolayı velilerine karşı mahcup olmadıklarından, bilakis övgü almalarından dolayı mutlu oluyoruz.

Beyefendi ve hanımefendiyi uğurladıktan sonra elbirliği ile ortalığı derleyip toparlıyoruz. Yorucu ama bir o kadar güzel bir organizasyonun başarıyla üstesinden geldiğimiz için kendimizle gurur duyuyoruz. 

2 yorum:

  1. Çocuk seslerinin doldurduğu her yer daha da güzelleşir diye düşünürüm.
    Uğur böceklerinin uğur taşıması gibi...
    Büyük organizasyonlarda aksaklıkların hemen tamamlanması ne güzel.
    Uyumlu ekip çalışması bu olsa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, çocuklar neşe getirir bulundukları yere.
      İnsan zevkle çalışıyor ekipte uyum olunca.

      Sil