KATEGORİLER

25 Mayıs 2017 Perşembe

FİFİ

24/05/2017 Çarşamba, Tire

Eşim ve yeni elemanlarla birlikte tuttuk yayla yolunu. İşe yeni başlamak üzere genç bir hanımefendi de bizimle beraber. Bahçeye girer girmez kümesten dışarı havalanan tavuklar kesiyor önümüzü. İlk iş olarak onların karınlarını doyuruyorum. Genç kadın işini ciddiye alıyor. Bu şekilde giderse kalıcı olacağa benzer.

Birkaç saat içinde her yer pırıl pırıl oluyor. Eşimin arzusunu kıramayıp onu arkadaşlarının toplandığı Selçuk yolundaki bir bahçe evine bırakıyorum. Şefimiz rahatlatıyor, "Yapmadığımız iş değil bunlar, gözünüz arkada kalmasın."

Dönüş yolunda telefonum çalıyor. Arayan bugün iş başı yapan hanım. "Abim aradı, ona söylememiştim çalışmaya başladığımı, çalışmama müsaade etmiyor abi. "Ben geliyorum, bekle beni istersen." diyorum. Abisinin Kaplan Köyü'ne geldiğini, bekleyemeyeceğini söylüyor. Yapacak başka bir şey yok, gidebileceğini söylüyorum. 

Şef mutfakta itina ile etleri hazırlıyor. Sabah kasaptan aldığım iki kanat pirzolanın 5,775 kg gelmesine inanamıyorum. Bu sebeple porsiyon kontrolü kaçınılmaz oluyor. Daha önce aldığım aynı porsiyona eşdeğer süt kuzu pirzolalar üç bilemedin üç buçuk kilo geliyordu. Usta işini bitirince pirzolaları saydırıyorum. Her porsiyonda üç kalem olduğu esasına göre böbrek yatakları ile birlikte toplam on üç porsiyon çıkıyor. Maliyetini kurtarması mümkün değil bu şekilde. Yarın kasaba sormamız lazım bunu.

Akşam rezervasyonları başlıyor. Çalıştığımız bankalardan birinin müdürü şube arkadaşları ile yola çıktıklarını söylüyor. Hava güzel, verandada köşe masayı hazırlıyorum. Kısa süre sonra iki jeoloji mühendisi geliyor. Aydın tarafından yola çıkmışlar. Jeo-termal kaynak arıyorlarmış. Vücut çalıştığı kaslı yapısından belli genç olan diğerine hocam diye hitap ediyor. Almanya'da doktora yapmış. Aramızdaki sohbet koyulaşıyor. Şefimizin de on parmağında on marifet. Yapmadığı iş yok. Sporcu aynı zamanda. O da vücut çalışmış. Genç misafirimizle sohbetin konusu bu yöne kayıyor. 

Mühendislerden genç olanının karnı çok aç. Bir sürü meze seçiyorlar. Doktor olan o kadar aç değil. O bir yirmilik söyleyip manzara karşısında demlenmeyi tercih ediyor.

Rezervasyon yaptıran diğer bir çift verandada üşüyebileceklerini söyleyip yukarı, salona çıkıyor ve yemeklerini söylüyor. Belli ki beyefendi de çok aç. İki porsiyon et yemeğini kendine bir tane de hanım arkadaşına söylüyor. Misafirlerimiz meze ve yemekleri büyük keyifle yiyor. Tabaktan geri dönen yok neredeyse.

Fifi'yi ihmal ettik bugün. Venüs annesinin yanına gitti gideli biraz kafa dinliyor aslında. Gece çıkmadan önce ızgaraya köfte atmasını söylüyorum şefe. Fifi de alıyor kendi payını elbette. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder