KATEGORİLER

2 Mayıs 2017 Salı

ZOR GÜNLER

02/05/2017 Salı, Tire

Büyük pazar günü. Alışveriş uzun sürüyor. Eskisi kadar ot yok pazarda. Domatesin yanına yaklaşılmıyor. Yaylaya çıkıp aldıklarımı dolaplara yerleştiriyorum.

Aklım babamda. Aksilikler başlayınca birbirinin peşi sıra geliyor. Şimdi de annem. Kızım ilgileniyor onlarla benim adıma. Onlara benden daha çok faydası olacağı kesin. Yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırım. Ama öyle durumlar var ki hiçbir şey gelmiyor insanın elinden. Sadece bekliyorum ümitle. Karamsar senaryoları zihninden kovmaya çalışıyorum. Kötü bir dönemden geçiriyorum. Kendimi kahretmenin kime ne faydası var? Kızımdan duyacağım küçük bir haberle umutlanıyorum. Kötü haberler uyuşturuyor beni, çaresizlik içinde. Bu anları yaşamak varmış kaderde. Hayat koşturmaca. Nereye koşuyoruz belli değil.  

Yazacak çok şey var ama yazmak gelmiyor içimden. Ne yazma havasındayım ne de okuma. Kızımdan haber bekliyorum, hayatın iğrenç akışında.

12 yorum:

  1. Geçmiş olsun.İyi haberlerle güzel bir gün olur umarım.

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun, iyi haberler gelsin bir an önce.

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun,iyi haberler gelsin,acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Sevinçli, üzüntülü ve hüzünlü günlerimiz oluyor. Ya da içimizi kemiren bir kurdun varlığını bazen yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz sızısını. Her ailede bir hastamız, bir engellimiz, bir yaşlımız olabiliyor. İstemediğimiz durumlarla karşılaşıyoruz her zaman. Dünya hayatının yapısı bu. Şükür ki yalnız değiliz. Çocuklarımız var, yakınlarımız ve dostlarımız var. Sevinçte olduğu kadar üzüntüyü de paylaşabiliyoruz. Birbirimiz için elimizdehn gelen ne varsa esirgemiyor ve yapmaya çalışıyoruz. Babanızın rahatsızlığında başında olamamak gibi bir durumdan dolayı doğal olarak üzülüyorsunuz. Ona şefkatle bakmak ve dokunmak istiyorsunuz. Nereye gidiyoruz, nereye koşuyoruz sorusuyla hayatı ve sorguluyorsunuz. Bütün mesele bu!..
    .....
    "Allah'ım hakkımızda hayırlısını ver" diye dua edelim. İçinizdeki daralmalar ancak bu şekilde biraz da olsa hafiflesin. Allah hastalarımıza şifa versin. Darda olanlara bir genişlik lütfetsin. Biz de dualarımızla siz dostlarımızın yanındayız.

    YanıtlaSil
  5. Allah razı olsun. İyi anlıyorsunuz beni. Sağ olun...

    YanıtlaSil
  6. Çok zor insanın annesi ve babasıyla imtihan edilmesi, Allah beterinden korusun.Üzülmenizi iç sıkıntınızı çok iyi anlıyor ve paylaşıyorum. Hele de onlar için elinden bişey gelmemesi daha da yıpratıyor kişiyi. Allah iki iyilikten birini versin.Bir gün hepimiz göçüp gideceğiz ve ebedi istirahate çekileceğiz. Anne-babasını kaybetmiş birisinin gerçekleri kabullenişi olarak algılayın lütfen bu yorumumu yanlış anlamayın...

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun Rabbim en yakın zamanda şifalar versin Annenize...

    YanıtlaSil