KATEGORİLER

4 Haziran 2017 Pazar

BİR UMUTTUR YAŞAMAK

03/06/2017 Cumartesi, Tire

Alışveriş nedeniyle biraz geç kalıyoruz. Venüs bizi dört gözle bekliyor. İlk işimiz onu serbest bırakmak. Kara kızlar yumurta sayısını epey arttırmışlar. Artık yumurta almadığımız gibi köy yumurtası satacak hale geldik.

İki gündür gündüz saatlerinde ortaya çıkan hareketlilik bugün yok. Havuz başında otururken üzerime bir uğur böceği konuyor. Hayra yoruyoruz kızımla birlikte.

Akşama doğru birden bastırıyor misafirler. Ekiple birlikte üstesinden geliyoruz. Şeref konuğumuz diyerek andığım sayın meslektaşım eşi, annesi ve kayınvalidesi ile birlikte gelmek istediklerini belirterek rezervasyon yaptırıyor. İftar masaları, rezervasyon yaptıranlar, çat kapı gelenlerle bir anda veranda, avlu, salon hatta terasta bıraktığımız tek masa bile doluyor.

Kızım iftarı yapacak misafirlere kendi elleriyle Ramazan şerbeti hazırlıyor. O yetmediği gibi nefis bir güllaç yapıyor. İlk olarak biz nasipleniyoruz elbette. Bugün yoğunluk gece boyunca devam ediyor. Misafirlerimiz yemeklerden ve bizlerin ilgisinden hoşnut. Geç vakte kadar ağırlıyoruz onları. Yorgun ama mutlu dönüyoruz evimize.

Güzel bir ekip kurduğumuza inanıyoruz. Güzel insanları ağırlıyoruz. Yarına daha umutla bakıyoruz.

6 yorum:

  1. Neye inanıyorsak; içimizde öce o tezahür ediyor. Hayata hep olumlu bakıyoruz. Olumsuz gibi gelen şeyler için de gücümüzü aşan şeylerde de bu da geçer yahu deyip geçiveriyoruz. Hayra yoruyoruz. Bir uğur böceği gelip ceketimizin yakasına konabiliyor; bir rozet gibi. Ne anlamlar yüklüyoruz ne anlamlar!.. Herşey içiiçe girmiş, bütün değerler... "İç içe mimari, iç içe benlik" gibi. Hakikate inanıyoruz ve teslim oluyoruz. İyi de olsa, kötü de olsa O'ndan gelene boyun eğiyoruz. Yaratan için "Lütfun da hoş, kahrın da hoş" diyoruz. Bir sevgili gibi. Yeri geliyor gönül alıyoruz, yer geliyor gönül koyuyoruz. Uğur böceği deyip geçemiyoruz; o kadar konulacak yer varken, gelip sizle hasbihal etmesi ne hoş!..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumsuz bir olay karşısında iyimserliğimi korurum genelde. Bu bakımdan rahat bir insan olduğumu söylerler. Ta ki, olumsuzluk tezahür edene veya sonucun olumsuz olacağı kesinleşene kadar. Her olumsuzluğun öğretici bir yanı var ders alana. Ya da elden gelen bir şey yoksa kabullenmek zorunda kalabiliyoruz bazı olumsuzlukları. Olumlu gelişmelerde de tedbir elden bırakılmamalı, rehavete kapılmamalı elbette. Uğur böceğinin uğuruna inanan bir kültürden geliyoruz. Güzel bir hisse kapılıyoruz üzerimizde aniden beliren uğur böceğini görünce. İyi şeyler olacak diyor, iyiye yoruyoruz.

      Sil
  2. Uğur böceği bütün güzelliği ve renkleriyle uğur taşıyarak gelmiş. Ben de uğur böceğinin gelişiyle mutlu olanlardanım. Bu, insanlarda ta çocukluktan yerleşmiş bir inanış.Mantıkla, akılla değil, duygularla ilgili.
    "Yorgun ama mutlu olmak..." Çalışmanın sırrı ve kazancı budur herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey güzel olacak. Uğur böceği de anlamış olmalı bunu. Belki de uyanıklık edip "Güzel günlerin habercisi bendim." diyecek:)

      Yorgun ama mutlu olmaya bir sözcük daha eklersem o da huzurlu olmak olurdu. Ki bu aralar hepsine sahibiz Allah'a şükürler olsun:)

      Sil
  3. İftara gelenlerin şansıymış o güllaç.
    Ekibinizin işleri hep rast gele.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç bir şekilde güllaç sadece oruç tutanların tercih ettiği bir tatlı olduğunu anlıyorum. Sağ olun, var olun:)

      Sil