"Değişiklikler, yeni deneyimler mi aynı hayat aynı alışkanlıklar mı?"
Değişiklik hayatın içinde olan bir şey. Değişime ayak uyduramayan silinir, gider. Dünya, çevremiz sürekli değişmekte. Dolayısıyla biz insanlar da kendimizi değişimden soyutlayamayız. Değişimin sonu iyi bir netice vermeyebilir fakat bunu göze almak ve her türlü sonucu baştan kabul etmek gerekir.
Hayatında sürekli değişiklik yapan insanları takdir ederim. Önlerindeki seçenekleri değerlendirerek birçok konuda deneyim sahibi olurlar. Bazen başarısızlığa uğrayabilirler ama aldırmaz, yeni bir yolculuğa yelken açarlar. Böylelikle onlar için hayat monotonluktan çıkar ve eğlenceli bir hal alır.
Her ne kadar değişiklikten yana olsam da yapı itibarıyla riski sevmeyen sağlamcı biri olarak değişim ve yeni deneyimler konusunda maalesef muhafazakârım. Değişiklik ihtiyacı ya bir zorunluluk ya da aşırı bir istek sonucunda ortaya çıkar bende. Yine de ölçer biçer, olası riskleri değerlendirir, ondan sonra alışkanlığımı bırakır değişikliğe imkân tanırım.
En basitinden gittiğim bir restoranın hizmetinden, sunduğu yemeklerin lezzetinden, fiyat/fayda oranından memnun kalmışsam, kolay kolay başka bir yerde yemek yemeye gitmem.
Hayatın anlamını çözemedim ama sırrını çözdüğümü sanıyorum. Çevremizdeki insanların ve doğanın sürekli değiştiği bir dünyanın sabırlı, anlayışlı ve sakin bir izleyicisiyim. Hayatımda önemli değişiklikler yapmaya pek gönlüm olmadığına göre değişen çevrem beni yeterince tatmin ediyor olmalı. Belki bu yüzden yeni deneyimlere ve değişikliklere pek ihtiyacım kalmıyor.
Eşim bana benzemez, o değişikliği pek sever. Sözgelimi bir yerde iki yıldan fazla oturduktan sonra ilk fırsatta yeni bir yere taşınmayı düşünür. Ya da evin içinde sürekli olarak bir değişiklik peşindedir. Belki onun sayesinde hayatımızda değişiklikler ve yeni deneyimler yaşıyoruz birlikte ve bu da bana yetiyor.
izleyiciyim diyorsun yaşayıcı değil yani :)
YanıtlaSilİzlerken yaşıyorum:)
Sil"Her ne kadar değişiklikten yana olsam da yapı itibarıyla riski sevmeyen sağlamcı biri olarak değişim ve yeni deneyimler konusunda maalesef muhafazakârım. Değişiklik ihtiyacı ya bir zorunluluk ya da aşırı bir istek sonucunda ortaya çıkar bende. Yine de ölçer biçer, olası riskleri değerlendirir, ondan sonra alışkanlığımı bırakır değişikliğe imkân tanırım.
YanıtlaSilEn basitinden gittiğim bir restoranın hizmetinden, sunduğu yemeklerin lezzetinden, fiyat/fayda oranından memnun kalmışsam, kolay kolay başka bir yerde yemek yemeye gitmem."
Ben de tam böyleyim Mr. Kaplan :)
Bir süredir kesinlikle okul değişikliği yapmam gerektiğini biliyorum ama bir türlü alamıyorum o riski. Belki de çok daha güzel olacak her şey ama bilineni bırakıp bilinmeze yelken açmaktan korkuyorum sanıyorum.
Dediğim gibi, belki özeleştiri yapmamız gereken bir husus bu, Mrs. Kedi:) Mevcut konumumuzu koruyoruz bu şekilde, tehlikelere karşı daha savunmalıyız ancak muhtemelen büyük fırsatları da kaçırmış oluyoruz bu arada. Bekârken bir derece ama evlendikten sonra ailenin getirdiği sorumluluk sanırım etkili oluyor.
SilBana kalırsa değişim arada iyidir. Değişiklikler bize enerji verir. Hayatımıza yeni renkler kazanmamızı sağlar. Değişiklik her zaman olmasa da arada gereklidir. 😊
YanıtlaSilDeğişim her zaman iyidir yeter ki sonu hüsranla bitmesin:) Eğer sonucun daha iyi, daha güzel olduğunu bilinebilse insanlarda değişim ışık hızında olurdu:))
SilEşinize pek benziyorum. :) Büyük değişiklikleri severim, mesela taşınmak, iş değiştirmek falan gibi şeyler. Ama mesela küçük şeylerde de rutin severim. Hep aynı restorana gitmek, hep aynı kahveciye uğramak, hep aynı kitapçıya gitmek gibi. :)
YanıtlaSilDeğişiklik iyidir her zaman, sadece biraz yürekli olmak gerek. Eşimle birbirimizi dengeliyoruz işte:))
Sil