KATEGORİLER

26 Aralık 2015 Cumartesi

25/12/2015 Cuma, Tire

Saat 8.15'te yarım kalan su deposu temel kazısıyla başladık güne. Yarım saat sonra makinenin işi bitmişti. Parasını verip gönderdim. Kadir'le birlikte ağaç budama işinden önce dün söktüğümüz kestane, kiraz ve gül fidanlarını yeni yerlerine dikip can suyu verdik. Ağaçların budanması, çıkan odun ve dal parçalarını ayrılması şeklinde devam etti çalışmalar.

Pazar günü için römorkuyla bir traktör ayarladım. Gün boyunca çalışacak traktör, sınır boylarındaki duvar taşlarını yükleyip binanın çevresinde kazı şevlerinin önüne ve fosseptik yapacağımız yere taşıyacak. Verimli çalışması için Kadir yanına bir yakınını daha getirecek. Yakup Usta iyileşmiş ama ona da yarından sonra Pazar günü gelmesini söyledim. Aynı gün Ercan, kestane ağaçlarının üst kısımlarını budamak ve kuruyan ağaçları kesmek için gelecek sözünde durursa. Mimar Gökhan'ın balkon camı montajı için Pazartesi gününden önce gelmeleri benim için sürpriz olur.  

Kızım azı dişini çektirdi ve bizde istirahat ediyor. İstirahat günü olarak ayırdığım yarın onunla birlikte bir gün geçireceğim için çok mutluyum. Akşam 16.30 gibi işi sonlandırdıktan sonra eve döndüm. sevgili kızımla birlikte arapsaçı pişirdik. Kuzu eti yerine tavuk döner kullanıyoruz. İkinci kez denediğim bu usul çok lezzetli bir yemek çıkarıyor ortaya. Değişiklik sadece tavuk dönerle değil tabi. Yemeğin malzemeleri arasında pırasa, soğan, domates, salça, patates de var. Bol zeytinyağı ile pişirdiğimiz yemek o kadar lezzetli oluyor ki anlatamam. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder