KATEGORİLER

5 Ekim 2016 Çarşamba

KAYSTROS FELLAH KÖFTESİ

04/10/2016 Salı, Tire

Dün geceyi taş olmayan evde geçirdik. Sabah Salı Pazarını da yapar yaylaya  öyle çıkarız diye düşünmüştük. Dün geceden bugüne buruk hatıralar ve haklı gönül kırgınlıkları kaldı. Mutlaka davet etmemiz gerekenleri atlamışız. Açılış olarak düşünmedik bu daveti. Belki de bilinç altında bu vardı. Daha ziyade protokol denilen mülki amirlere ve iş çevrelerine yönelik, tanıtım amaçlı bir davetti. Ancak bundan sonra ne desek boş... 

Sabah pazara çıktım. Arabaya park edecek yer bulmak her zamankinden zor oldu. Aşkın Şef'le buluşacaktık ama telefonu kapalı mesajı verdi devamlı. Akşamdan listeyi almadığıma pişman oldum. Sadece maydanoz kalmış aklımda. Maydanozu alıp eve uğradım. Eşimle birlikte yaylaya çıkarken Hüseyin aradı. Kapıda bizi bekliyormuş. Hemen yetişip kapıyı açtık.

Tanıdıklardan biri aramış sabah. Fark etmedim. Geri dönüş yaptığımda kahvaltı için geldiklerini ancak kapıyı kapalı görüp geri döndüklerini öğreniyorum. Aslında hem facebook sayfamızda hem de kapıdaki levhada kahvaltı servisimizin sadece hafta sonları olduğunu belirtmiştik. Yine de yukarı kadar gelip kapıdan geri dönmelerine üzüldük.

Genel olarak sakin bir gündü. Bunu fırsat bilerek bütün alış verişi tamamladım. Araba pazar yerine oldukça uzak bir mesafede olduğu için beni epey yordu bu alışveriş. Cuma gününe hazırlık şimdiden başladı. Taş Ev en büyük grup toplantısına ev sahipliği yapacak. Taş Ev'in salonu Lions ve Rotary klüpleri toplantıları için güzel bir mekan olacağını düşünürken Tire'de her iki kulübün de bulunmadığını öğreniyorum.

Akşam saatlerinde bankacıları ağırlıyoruz. Toplantıdan yeni çıkmışlar. Mezelerimizi ve sıcakları beğendikleri kadar manzaraya hayranlıklarını gizleyemiyorlar. Aşkın Şef ara sıcak olarak kalamar ve karides verelim demişti bugün. Sanki sözleşmişler gibi bankacılardan da aynı öneri geliyor. Biranın yanında güzel gidecek mezeler aslında. Her şey bir tarafa eşimin Fellah Köftesi şimdiden Taş Ev'in ününü sollamış bulunuyor.   

6 yorum:

  1. Favori köftelerimizdendir kendisi yöremizin. Kırmızı közlenmiş biberle, ıspanakla, yoğurtla, maydonozla envai çeşidi yapılır. Nefis bir tat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, eşim bu tadı önce arkadaşlarına tanıttı şimdi ise Taş Ev misafirleriyle buluşturuyor. Gerçekten çok beğeniliyor. Yörenizin bu lezzeti eşimin sayesinde burada da karşılık buldu:)

      Sil
  2. Olacak elbette böyle şeyler. Talebin çok oması hiç şaşılacak bir şey değil. De nasıl yetişeceksiniz? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun. Sizin nazik değerlendirmeleriniz. Her daim eleman arayışı olacak sanırım:)

      Sil
  3. Emeklerinizin karşılığını almanız çok gğzel bir duygu olsa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz alamadım:) Ancak er ya da geç alacağım. İşler yolunda ama gidecek çok yolum var daha:)

      Sil