KATEGORİLER

11 Ağustos 2020 Salı

AĞAÇ EV SOHBETLERİ # 51

Ağaç Ev Sohbetleri 51. hafta konusu Dilhun'dan. Her zaman olduğu gibi bu haftaki konu yine ilginç bir sohbete kapı aralıyor. Hemen sorulara geçelim:

10 yıl öncesine baktığında iyi ki dediğin anların neydi? 10 yıl ileriye gitseydin bu anları tekrar yaşamak ister miydin?


Yirmi yaşında birisi için on yıl, hayli uzun bir süre olup hayatında on yıl geriye gittiğinde çocukluğunu görür. Fakat benim gibi "biraz" daha ileri yaşa gelmiş insanların yaşamında, on yıllık zaman dilimi, genellikle gençler kadar büyük farklılıklar içermez. Genellikle diyorum fakat bu, benim için geçerli olan bir durum değil. 

Beni tanıyanlar bilir. En hazzetmediğim sözcüklerden biridir "keşke". "İyi ki", "keşke" nin olumlu tarafı sanırım. Bu bile, beni "keşke" sözcüğüne sempatiyle bakmama yeterli olamıyor. Çünkü, yaşanmış bir olayın ister iyi ister kötü olsun, defteri dürülmüştür. Bir daha geriye dönüş yoktur. "İyi ki" dediğimiz anlar ve anılar, dudağımızın kenarında bıraktığı buruk ve mutlu bir gülümseme dışında bize hiçbir fayda sağlamaz. Bu yüzden, benim bütün "iyi ki" lerim on yıl öncesinde yaşanmış ve bitmiştir. O anları yeniden yaşamak gibi bir arzu ya da bir özlem hissetmiyorum.

Evet, on yıl önce aşırı yoğun bir iş hayatım vardı. Çok güzel günlerim oldu bu yoğunluğun içinde. Çocuklarımın ikisi de o dönemde üniversiteye gittiği için onlara karşı sorumluluğum devam ediyordu. Şimdi hem oğlum hem de kızım güzel birer meslek sahibi oldu. Eşimle birlikte emekliye ayrıldık. Ufak tefek bazı işlerimiz oluyor yine de, oyalanmak için. O dönem yazıp okuyamıyordum istediğim kadar. Şimdi ise hem okuyor hem yazabiliyorum. Blog okuyup yazmak ise olmazsa olmazım oldu. 

Bu güzel konu hakkında sizler de düşüncelerinizi paylaşabilir, sohbetimize katılabilirsiniz.

12 yorum:

  1. Bakış açın hepimizin sahip olması gereken bakış açısı. Yaşadığın hayatta seçimlerini çok iyi yapmışsın belki de o yüzden pişmanlık yoktur bilemiyorum. Kendinden her bahsettiğinde doygun bir yaşam yaşadığını görüyorum Kaystros.
    Ama kendi için neyin iyi ve doğru olduğunu bazen göremiyor insan. Yani benim görüşüm pek iyi değil bu konuda. Mantığı ve kalbi birlikte kullanmak lazım sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de:) Seçim konusunda şanslı olduğumu söyleyebilirim. Çünkü insanın nasıl bir hayat süreceği çoğu zaman elinde değil. Benden çok daha iyi koşullarda bir yaşam sürenler vardır elbette ama ben kendimi ortalamanın üzerinde görüyorum. Bu da tamamen bir şans bana göre:)

      Sil
  2. 10 yıl degil de 11 yıl önceye dönüp iyi ki Beşiktaş'ta eve çıkmışım diyorum. Öyle güzel günlerdi ki... Keşke mevzusuna ise hiç girmemek gerek, anlamsız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, on yıl önce geçen günler hep güzel miydi? Arada üzüldüğümüz günler hiç olmadı mı? Aynı yaşadığımız bu günler gibi. Sürekli bir mutsuzluk, sürekli bir mutluluk yok. Hayat böyle bir şey. Bunu kabul ettiğimiz zaman rahatlıyoruz biraz:)

      Sil
  3. Aynen ya ben de geriye baktığımda değişmiş pek bir şey görmüyorum. Sanki hep aynıydı ve yine aynı

    YanıtlaSil
  4. Yaşam dönemine çok bağlı bu sorunun cevabı. Size katılıyorum. 10 sene önceki benle şimdiki ben arasında hiç bir benzerlik yok gibi geliyor bana da.. Hiç keşke de yok ama :) Brlki biraz şu seçimi farklı yapsam nerde olurdum merağı var ama ben de sizin gibi "önümüze bakalım.."cılardanım (geriye bakıp durursak sonunda düşeriz yahu) Önünüzdeki nice mutlu huzurlu ve keşkesiz 10 yıllara diyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim:)
      O merak bende de var ve herkes için tam bir muamma. Hayat yolunda önümüze sonsuz sayıda seçenek çıkıyor. Bir saniye farkla tamamen farklı bir senaryonun kahramanı olabiliyoruz. İşte o anlık kararlar bizi biz yapıyor. Kararlarımızın her zaman bizi mutlu etmesini dilemekten başka elimizden bir şey gelmiyor:)

      Sil
  5. eh on yıl sonra da yazarız burda oluruz hep birlikte işallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkimiz de buna kararlı görünüyoruz, inşallah dediğin olur. Ağaç Ev Sohbetlerinin 500. haftasını pastayla kutlarız artık:))

      Sil
  6. Biraz daha ruhunu tanıdığıma memnun oldum :) sohbetin için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim:) Birbirimizi bu şekilde tanıyıp yeni şeyler öğreniyoruz:)

      Sil