KATEGORİLER

5 Ağustos 2020 Çarşamba

KORONA AŞKA BENZER

Ne alaka demeyin, o kadar çok ortak özelliği var ki! Bakın şimdi;

* Aşk aynı Korona gibi insanı hasta eder, bazen öldürür de!


Yapılan bilimsel araştırmalara göre aşk bir saplantı bozukluğudur. Aşka yakalanan kişinin serotonin seviyesi % 40 oranında düşer, bu da gerçeği değerlendirme duygusunu yok eder, mutlu ve canlı hissetmesine engel olur, cinselliği, iştahı ve uykuyu olumsuz etkiler. Aşk kalpte değil, beyinde oluşan bir hastalıktır. Dopamin adı verilen beyin maddesini de değişime uğratır ve insanı şizofreniye kadar götürür. Bazen intihara varan sonuçlar doğurur, aşk cinayetlerini saymıyorum bile. Korona virüse yakalanan ve hatta yakalanmaktan aşırı derecede korkan insanlar da benzer belirtiler ve sonuçlar görülür.

* Aşkın aynı Korona gibi kime, nasıl ve nerede bulaşacağı belli olmaz!


Aşk zengin-fakir, ırk, din ve yaşanılan coğrafya ayırt etmeksizin herkesin kapısını çalabilir. Korona da öyle. İster sokaktaki konteynerden çöp toplayan delikanlı, ister İngiltere veliaht prensi, aşık da olabilirler, Korona'ya da yakalanabilirler. Aşk ve Korona ne kadar tedbir alırsan al, kapıyı çalınca ev sahibine sormadan içeri dalar. Tek farkı biri beyne yerleşir, diğeri ciğerlere. Her yerde sizinle buluşabilir ikisi de; bir hastane kapısında, asansörde, bir arkadaş ziyaretinde, plajda ya da alışveriş merkezinde...

*Aşk'a ve Korona'ya karşı etkili bir tedavi ya da korunma tedbiri henüz bulunamamıştır!  


Ne yaparsanız yapın onlar gelir sizi bulur. Eğer bağışıklık sisteminiz kuvvetliyse çabuk atlatabilirsiniz. Gerekli sabrı gösterir, hayatta kalabilirseniz bir süre sonra her ikisi de peşinizi bırakır. Yine bilimsel araştırmalar en hararetli aşkın üç yıl sonra sevgiye dönüştüğünü göstermiştir. Korona da eğer dayanma gücünüz varsa belli bir süre sonra sizi terk eder. Ancak her ikisinin de bir süre sonra sizi yeniden ziyaret etmeyeceklerine dair kimse garanti veremez.

 *Aşk ve Korona dünyanın güzelliklerini keşfetmemizi sağlar. 


Aşk'ın en güzel yanıdır bu, hayaller kurarsınız. Aynı Korona'da olduğu gibi. Dersiniz ki, bundan sonra her şey daha güzel olacak. Ne kadar yanıldığınızı aşk bitince ve Korona gidince anlarsınız. Dünya eskisi gibi dönmeye devam eder. 

 *Aşk, bazen Korona gibi yakalanması zor olan bir şeydir. 


Aşkı matah bir şey zannedip peşinden koşarsınız ama o sizden hep kaçar. Siz kovaladıkça kaçar sizden aşk, bazen. Aynı Korona gibi. Şaşırır kalırsınız insanlara. AVM'ler hınca hınç doludur, plajlarda iğne atsan yere düşmez, insanlar iç içe. Pek çok insan büyük mücadele verir Korona'ya kavuşmak için. Ne maske takarlar, ne sosyal mesafeye dikkat ederler. Öyle yağma yok, Korona siz istediniz diye açmaz kollarını. Hijyene, sosyal mesafeye dikkat etmeyeni, maske takmayanı, birbirinin içine gireni bırakır, gider Kanada'nın yakışıklı başbakanını bulur. 

29 yorum:

  1. başbakan çok seviliyor, yine aday oldu :) şimdi, bu yazı ciddi mi komik miiii :) bence çok komik amaaa çok ciddili yazmışsııın :)

    YanıtlaSil
  2. bugün ekmek alırken ergen bir kız gördüm, fırından alırken ekmeği, poşeti korkarak nerdeyse iğrenerek tuttu, korona bulaşırsa diye yani, yüzü kıpkırmızıydı, sordum da, denizde yanmış işte, dedim orda korkmadın mııı :) ailece gittik, kalabalıktık dedi, korkmadım koronadan :) fıkra gibi de miii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evvet:))) Dediğim gibi seçimi biz yapmıyoruz. Korona gelip buluyor istediğini. Kız balataları yakmış sanırım:))

      Sil
  3. Yine yine çok haklı çok güzel bir yazı olmuş. Gerçekten kafam almadı. Gittiğim tatilde millet yanyana, Ayasofya'ya kaç kişi gitti, bu dolmuşlar falan da yine dolmaya başladı yani ne bileyim çok ilginç cidden. Bu kadar bulaşıcıysa nasıl oluyorda sadece doktorlarımızın koronaya yakalandığı haberlerini görüyoruz sadece? Gerçekten çok ilginç...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Biz seçmiyoruz Korona'yı, o bizi seçiyor. Seçiminde belirlenen hiç bir kriteri de yok. Bakıyorsunuz bütün önlemleri alanları buluyor. Hiç dikkat etmeyen bir kişiye dokunmuyor. Ne zaman nerede insanın karşısına çıkacak bilinmez:)

      Sil
  4. hem çok ciddi hem çok komikli olmuş :D aşkı bilemeyeceğim ama korona konusunda herkes kafayı yemiş bence. arkadaş çevremde bile tatil yapacağım gezeceğim diye inat edenler var, kavga ettik onları uyardım diye, beni bencillikle suçladılar. inanamıyorum ya olanlara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bunun komik olan tarafı ne?:))
      Sonuçta ikisi de hastalık ve nasıl nereden ve ne zaman geleceği belli değil:)))

      Sil
  5. Çok şey yazmak istedim ama çok yorgunum sanırım. Aşk ve Corona... Korona günlerinde aşk... Hastalık üstüne hastalık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dinlendikten sonra yazarsın Mrs. Kedi. Okumaya her zaman hazırız:)

      Sil
  6. ton sür ton, a la french hihi. sür, on demek, üstüne gibi, ton üstünde ton, yani bir rengin farklı tonları ile giyinmek, diyelim mavi, açık mavi koyu mavi gibi giyinmek, yani evden çıkarken aynı rengin farklı tonlarında giyinerek çıkmak. hoş yumuşak görüntü olur. bunun tersi ise colour blocking (yani contrast renkler keyinmek kikiriki. pekiiiii jak şirak acaba ermenimiydiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bölgede isimler çok içiçe mourad da bildiğimiz murat olmuş. Ermenilerde bazen kızlara geleneksel isimler verilir, oğlanlar ise (özellikle askerlik nedeniyle) türk isimleri alırlar. Diyeyim kaçayım.
      Aşk / Corona benzetmeniz çok yerinde :) bir de nefes alamamak, kalp çarpıntısı, ateş basması da uyuyor sanırım.

      Sil
    2. Aynı topraklarda yaşamışız. Ortak bir kültür oluşmuş. Soy isimleri de çok benzer, sadece sonuna yan ekliyorlar.
      Evet, evet ilk belirtileri ateş basması ikisinin de:)) Daha çok ortak özellik var, ilginç:)))

      Sil
    3. evet dedin ya, jacques chirac ermeniymiş yani öyle mi diyon seeen :)

      Sil
    4. Yanlışlıkla evet demiştim, sildim sonra. Jacques Chirac yedi kuşak Fransız, bizim Şirak'la isim benzerliği var sadece. Ama Ermeni dostu:)

      Sil
  7. Ya ne güzel bir tesbit olmuş. :)) İkinden de kurtuluş yok gibi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duruma göre;) Bazıları kolay atlatıyor, bazıları sürünüyor:)))

      Sil
  8. İlginç bir yaklaşım. Son madde en iyisiydi yalnız👍👏😄😄🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha ha ha:) Evet, çok ciddi yazmıştım ama evet, son madde biraz komik olmuş:)

      Sil
  9. İkisi de başa gelmeden tam anlaşılmaz. "Corona diye bir şey yok, hepsi komplo" diyenle "Aşk diye bir şey yok, safsata" diyen arasında kesinlikle bir bağ var :P Aşktan ölen de var Corona'dan ölen de. Ateş ve nefesin kesilmesi malum zaten. Say say bitmiyor benzerlikler Mr.Kaplan :D Corona'dan önce aşk hastalığına yakalanıp Corona yüzünden ayrı düşenlere acil şifalar diliyorum burdan :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence aşk var ama çok tehlikeli:) Aynı Korona gibi! Ne Korona'dan ne de aşktan kaçmak mümkün. Korona'nın komplo olup olmadığı konusunda kafalar karışık. Aşk konusunda da kafalar karışık. Ben komplodur diyemem Korona için. Lakin değil de diyemem:) Aşk konusunda sanırım biraz daha eminim:)))

      Bu arada, aşık biri için Korona vız gelir, Şirak'ın atı gibi tırıs gider:))))

      Sil
    2. Dediğiniz gibi Mr.Kaplan, Corona'nın ortaya çıkışında bazı komplolor olabilir de varlığı aşk gibi tartışmasız :) O zaman Corona'nın vız gelip tırıs gittiği aşıkları talihleri korur umarım Corona'dan :)))

      Sil
    3. abd de, koronanın olmadığını. bu hastalık neyse onun baz istasyonlarından yayıldığını iddia ediyolar.

      Sil
    4. Mrs. Kedi;
      Umarım dediğiniz gibi olur:)))

      Sil
    5. Deep;
      Why not? Her şey olabilebilir:)))

      Sil
  10. Farklı bir bakış açısı olmuş gerçekten de ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha pek çok benzerlik sayılabilir fakat ilk akla gelenleri yazdım:)

      Sil