KATEGORİLER

16 Temmuz 2019 Salı

15 TEMMUZ - AKLIMDA DELİ SORULAR

Kafam karışık, karmakarışık. 3 yıl geçti aradan. Herkes birşeyler anlatıyor, yazıyor, çiziyor. Bu konuda daha önce yazdım ben de düşüncelerimi. Yine yazdım, sonra beğenmedim, sildim hepsini. Elimden geldiğince kısa tutmak istiyorum bu kez.

Tiyatro demiştim daha önce. Bu düşüncemi değiştirmez kimse, tek başına da kalsam demiştim. Kim bunun sorumlusu, kimler getirdi bu darbecileri bu makamlara diye bilinenleri sormayacağım.

Demokrasi şehitleri(!) dedikleri 252 kişi. Yaklaşık 700 kişi ölmüş toplamda bu kanlı darbe girişiminde. Yakalanan darbeci askerlerin dışında yaklaşık 450 kadarı öldürülmüş. Kimse bunu dile getirmiyor. Yani ciddi bir iç savaş provası. Ehveni şer olan cumhuriyete bağlı birimlerin sayesinde kazanmış neyse ki. Böylesine kanlı bir teşebbüsü kontrol etmek mümkün görünmüyor tankın önüne yatan vatandaşın darbeyi önlediği mümkün görünmediği gibi. Aklımda deli sorular...

Derler ki, kuvvet komutanlarının hepsi darbeci. Gidiyorlar Genel Kurmay Başkanını ikna edip yanlarına almaya. Zira biliyorlar ki emir komuta zinciri olmadan başarılı olamazlar. Genel Kurmay Başkanı kabul etmiyor. Canını gözden çıkarmış, gözünü karalar bürümüş darbeciler için Genel Kurmay Başkanını orada öldürmek ve bir kuvvet komutanını onun yerine Genel Kurmay Başkanı ilan etmek çok mu zor?

Selalar okunuyor yine ülkemin bütün camilerinde, saat gecenin yarısı... Çözmekten aciz bu darbe denilen garabeti.

Genel Kurmay Başkanı, Cumhurbaşkanının yanlarından ayrılmayan emir subayları darbeci (!) Silah taşıyorlar yanlarında. Madem iktidarı ele geçirmek istiyorlar ve bu uğurda kendilerinden 450 can vermiş, Marmariste kaldığı otele suikast timi gönderip devletin başını ortadan kaldırmayı planlayana kadar emir subayına bu işi yaptırtmak daha kolay değil miydi hedeflerine ulaşmak için?

Bu işin bana göre kara kutusu Hakan Fidan şimdiye kadar neden ağzını açmadı? Darbe konusunda açılan meclis soruşturması neden yalap şap kapatıldı? Darbeye iştiraki nedeniyle görevden alınan, hapse atılan her meslek grubundan insan varken örgüt siyasi kanada hiç mi bulaşmamış?

Diyelim ki bu tiyatro değil. Belki bir içsavaşa kadar sürüklenecek darbe girişiminde, siyasiler uyuyor. Genel Kurmay Başkanı, Milli İstihbarat Teşkilatı başkanı da uyuyor muydu. Görevlerini suistimal ettikleri bu kadar açık olmasına rağmen bırakın haklarında dava açmayı, açığa alınmadıkları gibi birinin Savunma Bakanlığına getirilmesi, diğerinin aynı görevine devam ettirilmesi normal mi?

        

6 yorum:

  1. hiçbirşey normal değil..elbet birgün tüm gerçekler açığa tek tek çıkacak..çünkü greçklerin açığa çıkmak gibi kötübir huyu vardır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım tez zamanda çıkar ortaya gerçekler. Zira gecikirse ülke olarak kaybımız hayallerimizin dışına taşar.

      Sil
  2. Aklımdan geçenleri yazmışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklı olanın aklından geçenler aslında... Fethullah Gülen benimle ilgisi yok diyor. Fetöcüler bu darbe değil bir devlet terörü diyor. Bir başkası olayların silahlı kuvvetlerde natocu subaylar kanadı ile avrasyacı subaylar arasında hakimiyet mücadelesi diyor. Harp Okullarında ise subaylar cuma namazlarında başlarına geçirdikleri takkenin rengine göre gruplaşıyorlar. Siyasiler top yekün Ayşe Teyze ile Hıdır Emminin tankların önüne yatıp demokrasiyi kurtardıklarını söylüyorlar bize:) Fıkra gibi.

      Sil
  3. Katılıyorum. her şey apaçık aslında görene. neyse, toplumların ilerlemişlik seviyelerinin göstergesi bu gibi durumlar. üzülüyor insan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzülmemek elde değil. "Ben cahil insanı daha çok severim, eğitimli insan tehlikelidir" diyebilen rektörler var bu ülkede. Kâbus gibi....

      Sil