KATEGORİLER

2 Ekim 2020 Cuma

ÇÖL ÇİÇEĞİ 9

Aylar sonra gördü onu. Son görüşmelerinde, "Anlatacağım çok şeyler var." demişti. "Gidelim  bir yerlerde oturalım, yiyelim, içelim hem de sana her şeyi anlatayım." 

"Pandemi var, sonra" demişti, Sahra Çalısı.

2 Temmuz'un ertesi günü yazdığı mesajda "İçimdeki kangreni attım, beni zehirleyen sudan kurtuldum." demişti. Sahra Sulh Hukuk Mahkemesinin güzel hakimi tek celsede bitirmişti işi. Sahra Çalısı merak ediyordu, gerçekten bitti mi diye.

Çölün yavan suyunun aklı başına geç gelmiş, o zalim başını duvarlara vuruyordu. Yine rahat durmadı, çölün yasasını bilmesine rağmen Çöl Çiçeğini aramaya devam etti. Çöl Çiçeğinin "Ne istiyorsun benden? Her şey bitti, sen karar verdin, kendi yolunu seçtin artık." demeleri, sakinleştirmeye yetmemişti suyu. Bir daha aradı, bir daha, bir daha...

Bilseydi bunları Sahra Çalısı, birkaç sözü olurdu elbette Çöl Çiçeğine. Anlam veremedi bir türlü olanlara. Çölün yavan suyu bir deli. Ya Çöl Çiçeğine ne demeli. Niye çıkarsın telefonlarına, onca yaşanandan sonra? Hem bunun böyle olmasını sen mi istedin?

Telefon konuşmalarıyla kalsa iyi. Kapısına dayandı yavan su, Çöl Çiçeği'nin. Çöl Çiçeği bir içim su. "Bu kadar açılıp saçılmazdın sen, ne oldu sana. Git, üzerine düzgün bir şeyler giy." dedi, çölün yavan suyu.

"Bana karışmaya ne hakkın var, söyle. Ben kuşlar gibi hürüm, artık." dedi, Çöl Çiçeği. Onun bütün yalvarışlarına, yakarışlarına aldırış etmedi. Pişmanlık sözlerini hiç umursamadı. Tuhaf bir zevk alıyordu. Hatta hızını alamayıp bir tokat patlattı suyun yüzüne. Su dalgalandı.

"Demedim mi ben sana Sahra Çalısı," dedi, "O bana gelecek, yalvaracak, ayaklarıma kapanacak." Dediği çıkmıştı ve bu durum onu huzura erdirmişti.

Sahra Çalısı, "Niçin telefonlarına cevap veriyorsun hala, niçin kalkıp görüşüyorsun?" diye sordu. "Onun yalvarıp yakarması, onu aşağılamam hoşuma gidiyor." diye cevap verdi, Çöl Çiçeği. Son bir aydır aramaları kesilmişti, suyun. Sahra Çalısı'na öyle dedi. Sahra Çalısı inanır göründü, buna.

Ancak Çöl Çiçeğini çok rahatlamış görmüştü bu kez Sahra Çalısı, kendine güveni gelmişti. "Kendime yeni sular bulacağım, hayatımı yaşayacağım." diyordu. "Ne idim, ne oldum." dedi. Telefonuna kaydettiği birkaç şiir çıkarıp Sahra Çalısı'na okudu.

Ben cellâdıma âşık olmuşum...

 İnsan hiç cellâdını sever mi?

Göğsümdeki ağrı her geçen gün şiddetini arttırıyor.

Kıvranmalarım, gizli ağlayışlarım, haykırışlarım, sessiz çığlıklarım...

Bitiyorum galiba, bu defa sessizce ölüyorum...

İçimdeki o tarifsiz duygu canımı öylesine yakıyor ki,

Nefesim kesiliyor ama bu durumu kimseye açamıyorum.

Güçlü gibi gözükürken bir yerlerde, bitiyorum.

Kimsenin fark etmesi umurumda değil...

Cellâdım görse, bir o fark etse...

Sanki bir o kurtarabilir beni, bir tek o.


Sahra Çalısı şaşırdı, gözlerini açtı. "Sen ne zaman yazdın bunları?" diye sordu. Bilmesine imkân yoktu Çöl Çiçeği'nin, bunun bir "Stockholm Sendromu" olduğunu. 

"Mahkemeden önceydi," dedi, "hani benim ateşler içinde yandığım, seninle acılarımı paylaştığım yaz günlerinde yazmıştım bunları." Sahra Çalısı, rahat bir nefes aldı. 

6 yorum:

  1. Tutku... Bir itiyor, bir çekiyor. Ben yanıyorum, o da yansın; ben ondan başka şey görmüyorum, o da benden başka görmesin. Olmayacaksa da giden ben olayım, o değil; batılacaksa dibe batan o olsun, ben değil! Bu itiş kakış öyle sarıyor ki ruhu, benliği... Mantık devre dışı kalıyor demek ki sonunda.

    Korkarım ki bu hikaye hiç bitmeyecek. Aramalar kesildiyse o yavan su toparlanıyordur yeni çiçekler bulmak için. O toparlanıp yola devam edince Çöl Çiçeği huzursuzlanacak yine, neden aramıyor, nasıl aramıyor, beni nasıl unutuyor demeye başlayacak. Biri yükselirken diğeri düşecek maalesef. Dilerim ki yanılırım, ikisi de tutkunun tahterevallisinden inip hayatlarına devam ederler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıra dışı bir durum Mrs. Kedi. Ben hâlâ olayı çözmüş değilim. Evet, nihayetinde bir öç alma duygusu var ama sadece o kadar değil. Çöl Çiçeği, çektiği acıların bedelini ödetmek istiyor suya ve ona acı çektirdikçe teselli buluyor. Oysa kapanması gereken bir defter bu.
      Evet, görünürde bir üçüncü kişi yok henüz. Belki üçüncü kişi çıkarsa hikâyenin sonunu görebileceğiz. Yoksa dediğiniz gibi bu iş sürer bence de, Sahra Mahkemesinin kararına rağmen...

      Sil
  2. Sevgili Kaystros, aylar oldu bu hesabıma girmeyeli fakat Çöl Çiçeği'ne bu kimliğimle hitab etmek istiyorum çünkü biz onunla birbirimize baktık ve gördük. Ona - okumuyorsa - lütfen iletiniz.
    Çöl çiçeği şunu görsün; su onu sevdiyse, çok sevilecek biri olduğu için sevdi. Ve tamamen bu nedenle, yani çok sevilecek bir kadın olduğu için, onu su kadar hatta sudan çok daha fazla, ve de layıkıyla sevebilecek başkası da olacaktır. Ben inanıyorum çöl çiçeğinin bunu bildiğine ve tamamen bu nedenle devam etmek için güç bulduğuna. Bu iş bitmiştir. Bundan sonraki kısmı bence çöl çiçeği yazacak, su değil ve bu kısım çok güzel olacak... İnanıyorum ben buna. Zaman değil de, bazı şeyleri anlamak için bir sürecin tamamlanması gerekiyor.
    Bu hikaye burda bitmeyecek ama daha güçlü ve yeni bir hikayeye açık artık çöl çiçeği. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DBE'in şu mavi logosu içimi açtı:) Elbette okuyacak yorumunuzu, muhtemelen okumuştur bile:)
      Ben de sizin dediğiniz gibi olmasını çok istiyorum. Çöl Çiçeği kendine uygun suyu bulacaktır mutlaka. Ancak o zamana kadar sanıyor ki çölün yavan suyunun yerini hiçbir şey tutmaz. Ne kadar yanıldığını bir anlayabilse...
      Evet, bu günler yaşanması gerekiyordu, yaşandı da. Kendisi de aynı şeyi söylüyor. Buna gerçekten inanıyor mu hâlâ emin değilim.
      İlişkileri tamamen bitti, çoluk çocuk yok, birbirlerini bağlayan hiçbir şey yok ama yine de kavga devam ediyor. Ne zaman ki Çöl Çiçeği yeni suyunu bulacak, işte o zaman bu öykünün sonu gelir. Teşekkürler:)

      Sil
  3. çöl çiçeği ve yeni bir hayat bekliyordum zaten :) çöl çiçeği çok acılı gidiyo. türkiyede gerçekleşen birçok olaya benziyor. boşandığı eşlerini sürekli rahatsız eden, kıskanan, öldüren erkekler ünlü bizde. twitter bu olaylarla dolu hatta twitter şimdi adalet bakanlığı gibi oldu. bu durumdaki kızlara yardım eden bir araç oldu :) bu şiiri sen mi yazdın yoksaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çöl Çiçeği'ni yeni bir hayat kurtarır ancak. O bir aşk çiçeği:) Suyla yolları ayrıldı ama hikaye devam ediyor. Enteresan bir durum, rahatsızlık var, cinayet gündem dışı. Gündeme gelse sanırım Çöl Çiçeği katil olurdu:)
      Şiir Çöl Çiçeğinin aşık hallerinden kalma, ben sadece düzenlemesini yaptım azıcık:) Böyle şiirler yazmak için ya aşık olmak lazım, ya da deli:))

      Sil