KATEGORİLER

16 Kasım 2016 Çarşamba

ALIŞVERİŞ

15/11/2016 Salı, İzmir

Dün geceyi taş olmayan evimizde geçirdik. Yüklü bir alışveriş listesi hazırlamış şef. Oğlumla birlikte çıkıyoruz pazara. Her salı zor da olsa bir park yeri bulabildiğimiz sokaklarda bugün hiç yer yok. Dar bir sokağa girip pazara doğru ilerliyoruz. Sağ tarafta araçlar neredeyse tampon tampona değecek şekilde dizilmiş. Hiç yer bulamayınca gerisin geriye çıkmak zorunda kalıyoruz. Sokağın köşesinde pek de tekin olmayan bir yere sokulup park ediyorum. Burası trafiğin yoğun olduğu bir yer. Aklım arabada kalmış halde kilitleyip bırakıyorum arabayı.

Bu hafta kabak çiçeği bulamadık. Pazarın iyice üst kısımlarına kadar dolaştık oysa. Daha erken saatlerde gelseydik bulabilirdik belki, ama olmadı. Sanırım zamanı geçti artık. Arapsaçı sadece bir yerde gördüm. Bol bol ot aldık. Kasap alışverişini de yaptıktan sonra oğlumu evde bırakıyor, daha sonra yaylaya çıkıp dolaplara yerleştiriyorum aldıklarımızı.

Telefonum çalıyor. Arayan iki gün önce Taş Ev'de ailesi ve misafirleriyle ağırladığımız bir beyefendi. 24 Kasım Öğretmenler Günü için rezervasyon yaptırmak istediğini söylüyor. Facebook sayfamızda özel bir menü hazırladığımızı söylüyorum bu özel gün için. Dans müzikleri çalmamızı istiyor konuştuğumuz beyefendi. Telefonu kapattıktan sonra soruyor oğlum. Ne tür dans müziği. Vals değil herhalde. Yarın tekrar konuşup öğreneceğimi söylüyorum. Salonumuzun yarıdan fazlası doluyor şimdiden.  

Bugünü alışverişe ayırıyoruz. Gaziemir Optimum'a gidelim diyor oğlum. Annesiyle beraber alışveriş yaparken buraya kadar gelip bizi yalnız bırakmayan kızımla buluşup bir şeyler atıştırmak üzere Bisquitte Cafe & Restaurant'a atıyoruz kapağı. Ben Meksika usulü köfte sipariş ediyorum, kızım ise levrek filetolu salata söylüyor. Yanında birer filtresiz Bomonti içiyoruz. Menüye, yediğimiz ve içtiğimize daha farklı bakıyorum artık. Servisi düzenli. Dekor konsepte uygun. Ödedikleri kira parası da yüksektir buraların. Bira olarak sadece Efes grubunu satıyorlar. Çatal ve bıçağın sunum şeklini beğenmedik. Son günlerde kendi aramızda da tartıştığımız bir konuydu bu. Bardağa benzeyen cam bir kabın içinde getirdiler çatal bıçağı. Orijinal ama çok sevimli gelmedi bize. İçecek fiyatları bizim fiyatlarımızdan yüzde kırk fazla olmasına rağmen yüksek bulmadık. Ana yemeklerini çok farklı sunduklarını gördüm. Ana yemek fiyatları bizimkine yakın olsa da porsiyon içindeki et miktarları bize göre neredeyse dörtte bir. Pide üzerindeki küçücük köftelerin üzerini mantarlı sos, şakşuka benzeri patlıcanlı bir meze, patates tava ve marul salatası ile doldurmuşlar. Bizde köfte ve etlerdeki gramaj en azından dört katı buradakinin.

Genellikle roka, ızgarada pişirilmiş domates, soğan ve turp dilimleri ile süslüyor tabakları bizim şef. Misafirler böyle seviyormuş. Biraz düşününce kebapçılarda yapılan servisi hatırlatıyor sanki bizimkisi. Bir müddet sonra oğlum gelip katılıyor bize. Bu konuyu birlikte tartışıyoruz. Sunulan yemekler insanların alışmış oldukları gibi mi olmalı yoksa alışmış olduklarının dışında bir sunum mu denenmeli. Ben farklı olmanın insanların daha çok ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Yarın şefle konuşabilirim bu konuyu. Eşimi arıyorum, henüz tam olarak aradığını bulamadığından yakınıyor.

Alışveriş merkezinin kapanış saatine yakın arıyor eşim. Nihayet bulmuş gönlüne göre bir şeyler. Bu uzun süreli alışverişler bana göre değil. İlk dükkanda aradığımı bulamazsam ikinci dükkandan alıp çıkmak isterim. Biraz uzarsa alışveriş, tansiyonum düşer, fenalaşırım.

8 yorum:

  1. Bir kadın olarak ben de Kadınları anlayamıyorum (en başta kızımı).Ben de saatlerce gezemem,bakamam hele giyip çıkartamam (yazarken bile yoruldum).Alış-veriş merkezleri beni boğuyor.Belki panik-atak'ımın olması etkiliyordur,bilmiyorum.Şehrimizde bulanan Forum AVM'ye açıldığından beri ya 5 kere gittim yada 6.Diğer ikisine adım dahi atmadım.Alış-veriş için gitmek tamam da gezmek için? bana göre değil gerçekten.Kızımla alış-verişe gitmeyi bırakalı onun orta okul yıllarıydı,tövbe ettim sayılır :))))
    Kolaylıklar dilerim,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genellikle kadınlar AVM'ye dolaşmak üzere girerler ama hoşlarına giden ya da fiyatı uygun bir şey bulurlarsa alırlar. Erkekler ise almayı düşündükleri şeye yoğunlaşır fazla gezmeden işini görürler. Ben alışverişten sıkılan bir hanım duymadım şimdiye kadar. Eşiniz çok şanslı o zaman:)
      Teşekkür ederim.

      Sil
    2. Kıymet bilseydi ve yaşıyor olsaydı belki milyarda bir ihtimal olabilirdi.(bu şansa sahip olmasını da istemezdim;trajik ve dramatik bir öykü konuşmaya bile değmez inanın)

      Sil
    3. Farkında olmadan canınızı sıktım sanırım. Neyse, bundan sonrası için şansınız bol olsun.

      Sil
    4. Estağfurullah,nereden bilebilirdiniz ki?Sorun yok sıkmayın canınızı ;)

      Sil
  2. Kabak çiçekleri kalmadıysa... Kış her yerde demek kış. Ankara karlı.

    AVMlerde her yerin ürettiği bir usulü var. Özgün belki; ama ısınılacak gibi değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havalar iyice soğudu artık. Ankara'ya kar yağdığını sizden öğrendim. Haber falan dinlediğimiz yok zaten. Pek bir kaybım olmuyor kötü haber duymadığımda gerçi. Hatta sinirler de bozulmuyor. Zevkler ve renkler çok farklı tabii:)

      Sil