KATEGORİLER

21 Kasım 2016 Pazartesi

BENİ HATIRLADINIZ MI?

20/11/2016 Pazar, Tire

Gecenin bir vaktinde Hüseyin'in bir tanıdığı geldi teşhir buzdolabını tamire. Şans yüzümüze güldü. Motorun üzerindeki bir parçayı değiştirdi ve dolabı çalışır hale getirdi. Bu tür problemlerin cumartesi akşamları ya da pazar günü olması insanı ne kadar çaresiz bırakıyor.

Bir bankanın Ödemiş şubesi bütün personelini toplayıp geldi kahvaltıya. Hava o kadar güzeldi ki şömine soba bile yakılmadı. Oysa misafirlerden bazıları yanlarında kestane bile getirmişler sobanın üzerinde kebap yapmak için.

Bugünkü misafirlerin bir kısmı daha önce gelmiş olanlar. "Beni hatırladınız mı?" diye sıkıştırıyorlar bıyık altından gülümseyerek. İnsanların yüzüne bakmaktan ziyade onların bir şeye ihtiyaçları olup olmadığına baktığım için hatırlayamıyorum. "Bir ip ucu verseniz?" der gibi gözlerimi dikiyorum. Hatta bazıları ile o kadar samimi olmuşuz ki bana adımla hitap ederken sarılıp öpüşüyoruz. Ama ben onları nereden tanıyorum, çıkartamıyorum. Bazen eşim yetişiyor imdadıma. "Nasıl tanımazsın, kaç defa söyledim sana, Mehmet Amca, Aysel Teyzenin kardeşinin dayısının oğlu" Oldum olası giremedim bu muhabbetlere. Eşim bu konuda uzmandan öte. Yan yana yürüyen iki kişi görse, yedi sülalesine dalar onları akrabalık bağıyla birbirine bağlar.

Terasımız güneşi alan en güzel yer ve pek revaçta. Misafirler bahçede çoluk çocuk dolaşıp fotoğraf çekiyorlar. Ağaçların arası yine araç dolu. Akşama doğru aniden hava sıcaklığı düşüyor. Hüseyin sobayı yakma hazırlığında. Bu gecenin konukları da son derece seviyeli. Ters giden bir durum yok.

Özel eğlence tertiplemek için Taş Ev'i kapatmak isteyenler misafirler de var, yılbaşında program yapıp yapmayacağımızı öğrenmek  isteyenler de. Güzel bir günü daha geride bırakıyoruz.

8 yorum:

  1. 24 Kasımda belki öğretmenler ağırlanır Taşev'de. Önemli gün ve haftalara bir anlam katmak için Taş ev aslında hazır bir mekan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufak çapta kutlamalar için bir boşluğu doldurduğu kesin. 24 Kasım'ın dışında bu günü hafta sonuna kaydıranların sayısı da az değil. Teşekkürler:)

      Sil
  2. Hahaha ben de hayatta tanıyamazdım herhalde, bu konuda çok kötüyüm çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben utanıyorum bu durumdan ama yapacak bir şey yok ne yapalım:)

      Sil
  3. Herşey yolunda ne güzel.

    YanıtlaSil
  4. Kahvaltı, gün, söz.... Taş Ev'de mutlu insanların mutlu toplantıları...

    Dolap konusunda bir kez daha geçmiş olsun.

    YanıtlaSil