KATEGORİLER

21 Kasım 2016 Pazartesi

ÇARŞAF

21/11/2016 Pazartesi, Tire

Yoğun bir pazar günü yerini sakin bir pazartesiye bırakıyor. Geç kalktım. Telefonun sesini duymamışım. Arayan numara yirmi dakika önce mesaj kutuma düşmüş. Numarayı çeviriyorum. Telefondaki hanımefendi "Kapıya kadar geldik, kapalı olunca dönmek zorunda kaldık." diyor. Bir anda kafam karışıyor. Hafta arası öğlen vakti, hafta sonları saat 10.00'da başlıyoruz çalışmaya. Bugün pazartesi olduğuna göre kahvaltı vermiyoruz ve açılış saatine daha iki saatimiz var. Saniyeler içinde kafamı toparlayıp soruyorum telefonun ucundaki hanıma. "Siz kahvaltı için mi gelmiştiniz?" "Evet" diyor, "Tavsiye üzerine geldik, kahvaltı servisinin hafta sonları olduğunu biliyorduk ancak arkadaşımız hergün kahvaltı olduğunu söyledi." "Kusura bakmayın o kadar da yol gelmişsiniz keşke önceden telefon etseydiniz." diyorum. Kapıya geldiğinde aramış zaten kadıncağız ama ben açmamışım telefonu. Daha önce arasaydı duyar mıydım sesini, zannetmiyorum. 

Hüseyin dün getirdiği damızlık horozun yanına üç tane de tavuk koydu. Horozu özene bezene yaptığı kümese, tavukları da bizim eski büyük kümese saldı. Horoz döğüşlerine sokarmış horozlarını. Geçen sene büyük paralar kazanmış. Kırdığı ceviz içlerini avucunun içine koyup uzatıyor horoza. "Çarşaf" koymuş adını. Komik bir isim bir horoz için. Çarşaf Hüseyin'le iyi anlaşıyor.  "Benim hobim de bu." diyor Hüseyin.

Bugünün sakinliğini değerlendirmek gerek. Motorlu testereyi biledikten sonra odun kesme işine girişiyor. Akşama kadar şömine sobaya odun hazırlığıyla uğraşınca muşmulaların toplanması çarşamba gününe kalıyor.

Yaklaşan öğretmenler günü nedeniyle 24 Kasım ve hafta sonu için rezervasyonlar yapılıyor.  Dün misafirlerimizin hepsi mutluydu. Bugün facebook sayfamıza üç adet beş yıldız daha eklendi. Altı beş yıldızımız daha olsa ortalamamız yine dört buçuktan 5.0 olacak. Böylelikle şanssız bir durum nedeniyle verilen üç yıldız tarihe gömülecek.

Hava iyice soğudu. Şömine sobayı yakıyoruz. Aşkın Şef kremalı mantarlı spagetti yapıyor sevdiğimi bildiği için. Domatesli sos yakışmıyor bu yemeğe. Farklı bir lezzet ama ben daha önce yaptıklarımı tercih ederim. Bir ara Hüseyin izin istiyor yarım saatliğine. Döndüğünde yüzü gülüyor. Çarşaf'ın kardeşine alıcı çıkmış Kiraz'dan. Bir horoza bin beş yüz lira verilir mi? Vermişler. Bütün borçlarını kapatmış. Bana paraya ihtiyacım varsa vereceğini söylüyor.

Bu akşam erken kapatıp hep beraber şehre iniyoruz. Yarın tatil günümüz. Pazar alışverişi var yine. Haftalar ne çabuk geçiyor?

8 yorum:

  1. "Bizde birde böyle "Çat kapı" gelme adetimiz vardır. Burası mahalle arası komşuluk yapılmıyor artık. Önceden bir telefon ediliyor. "Bir maniniz yoksa size gelmek istiyoruz" demek varken,!.. Taşev özel bir yer ve herkes randevuyla gelecek ki, ön hazırlıklar yapılsın ve misafirlere hakkıyla hizmet edilebilsin. Herkes memnun ve mutlu olabilsin...
    .....
    Bir zamanlar Tire'de horoz dövüşü partileri yapılırdı. Sanırım derneği bile olacaktı yanlış hatırlamıyorsam. Horoz dövüşünün meraklıları çoktur. Deve güreşinin de. Bir zamanlar bir de güvercinler fenomendi Tire'de sanırım bu kültür devam ediyordur...
    .....
    Hayırlı haftalar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Profösör, o kadar güzel yazıyor ki özlemlerimi... Ancak maalesef her şey olması gerektiği gibi olmuyor:(
      Boğa güreşi, deve güreşi, horoz dövüşü hayvan severlerin tepkisini çekiyor haklı olarak. Benim bu tür meraklarım olmadı hiç. Sanırım yine de en masumu deve güreşi:)
      Teşekkür ederim, sağ olun.

      Sil
  2. Bu hobi değil bildiğin kumar. Üstelik hayvanlar üzerinden oynanan barbar bir kumar. Çarşaf'ın ismi belki de karşısındakini delik deşik çarşafa çevirdi manasından geliyordur. Anlaşılan aklı hala oralarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinle aynı görüşteyim. Hüseyin sineği dahi öldürmekten imtina eden bir şahıs. "Aman amca öldürme onu günah" diyor. Ancak horoz dövüşçüsü. Demek ki horoza günah işlemiyor. İnsanoğlu enteresan...
      Benim bu dövüş işleriyle işim olmaz. Merak bile etmem. Ama hayvanlara eziyet veren her şeyden uzak durmaya çalışırım.

      Sil
  3. Bu dövüşe sokulan hayvanlar çok üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef. Şahsen kurban edilen hayvana da üzülüyorum. Boğa güreşi ve horoz güreşinden de hoşlanmıyorum. İşte bazı garip merakları da var bazılarının.

      Sil
  4. Hüseyin, film, dizi, çizgi film kahramanlarına rakip olacak kadar özgün biri.

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten nev'ine münhasır:)

    YanıtlaSil