KATEGORİLER

27 Kasım 2016 Pazar

Fidel CASTRO

26/11/2016 Cumartesi, Tire

İtiraf edeyim özellikle hafta sonları biraz yorucu geçiyor. Keyifli bir yorgunluk bu. Öğretmenler Günü dolayısıyla bu hafta, hafta sonuna iki yoğun gün daha eklendi. Ekip olarak erken toplandık bu sabah. İzmir'den salonumuzun yarısını dolduracak misafirlerimiz vardı. Nilgün Hanım organizatörlüğünde güzel bir etkinlik oldu. Kahvaltımızı ve Taş Ev'i çok beğendiler. Onlar bizden memnun kaldılar biz onlardan.

Grubu karşıladıktan sonra alışveriş için şehre indim. Esas niyetim yılbaşı için canlı müzik programını ayarlamaktı. Bir müzisyenle görüştüm. Pazartesi günü bana döneceğini söyledi. Alışveriş yaparken kızım aradı. Hafta sonu için yanımıza gelecekmiş. Buna çok sevindim.

Öğleden sonra Kuşadası'ndan gelen konuklar Hollandalı misafirlerini de yanlarında getirmişler. Hepsi Taş Ev için övgü dolu sözler söylediler.

Fidel Castro hayatını kaybetmiş. Kafamdan bir sürü şey geçti bu haberi izlerken. İlk aklıma gelen öğrencilik yılları... Devrim deyince aklımıza Küba, Küba deyince de devrime destek veren Arjantinli doktor, büyük devrimci Che Guevara ve Fidel Castro gelirdi. Her iki kahramanın Atatürk'e olan sevgisi ve saygısı geçti ak
lımdan. Sonra ölümü düşündüm. Ne olursan ol, sonuçta bu dünyada sayılı günün bitince çekilip gideceksin sahneden. Bundan ötürü hayat anlamsız geldi gözüme. Evet onlar iz bıraktılar arkalarından. Güzel şeyler yaptılar tıpkı Atatürk'ün yaptığı gibi. Ama kaç yıl kalacak akıllarda? Yüz yıl, iki yüz yıl? Ya daha sonra. Unutulacak. Belki tarih kitaplarının bir köşesinde bir müddet daha yer alacak ama o bile silinecek zamanla.
Şöyle bir düşündüm. En uzun süreli iz bırakan insanlar halk kahramanları değil filozoflar ve sanatçılar olmalı. 

Akşam misafirleri de güzeldi. Keyifli bir gece geçirdik.   

12 yorum:

  1. Fidel Castro , batıya rest çeken büyük devrimci.İnsanın aklına neler getiriyor, hele bir de kitaplarını okuduysanız , birazcık o alanda ilgiliyseniz...Yaşarken de ölürken de tarafını ve inandıklarını değiştirmeyen ender insanlardan biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten büyük devrimci... Selam olsun aşk ile vatanını milletini sevenlere, canı pahasına emperyalizme karşı savaş açanlara...

      Sil
  2. Taş ev de hizmetini sürdürecek. Siz bu dünyadan göçseniz de Taş ev yine hizmet verecek. Geride güzel hatıralar bırakacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke dediğiniz gibi olsa... Biz de küçük bir iz bırakmış oluruz geride:)

      Sil
  3. Anlamlı, hayata dair bir yazı olmuş. İrdelemeden olmuyor zaman zaman kapılmış gitmişken her şeyi göz ardı edip. Castro için de "Allah rahmet eylesin" demeden edemiyorum. Dini, inancı ne olursa olsun. Bunu yürekten diliyorum.

    Hayat bu....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ilahi bir adalet varsa onun gibi olanların yeri en yukarıdadır. Teşekkürler:)

      Sil
  4. Halkı için savaşmayı göze almış; ABD'nin öldürmek için yüzlerce suikast denediği bir adamdan söz ediyoruz. Fidel ve Din adlı bir kitapta, kendisinin görüşlerini yakından kavrama şans buluştum. Büyük bir devrimci, vicdanların sesiydi. Huzur içerisinde uyusun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin gibi düşünen insanlara merhaba diyebilmek, yazılarını okumak ne güzel...

      Sil
  5. Merhaba yeni keşfettim takibe aldım bende bekliyorum😊

    YanıtlaSil
  6. çe sevilmez mi yaaa fidel pek tanımam ama iyi biridir tabisi dizisi olsa da izlesek, bi pablo edcobar dizisi izliyom süper süper bu güney amerika çok neşeli yer ve tehlikeli bizden tehlikeli olmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak işte o Pablo Edcobar'ın dizisini bir gecede izledim ben:) Adamın yaptıkları yasa dışı ve fana şeyler ama yine de ona hayran oluyorsun. Var mı Che gibisi. Fidel de büyük kahraman tabii:)

      Sil