KATEGORİLER

14 Kasım 2016 Pazartesi

MUHTEŞEM DOLUNAY

14/11/2016 Pazartesi, Tire

Sol yanımdaki dişime bir an önce köprü yapılması için beklerken olmayacak oldu, sağ tarafımın köprüsü düştü. Dün akşamdan beri bir şey yiyemiyorum. Bu sabah ilk işim doktoruma gitmek. Aslında dün ayağıma gelmişti. Misafir oldular Taş Ev'e. "Yarın yanınıza uğrayacağım." deyip acil durumumdan söz etmiştim. 

Dün akşam hiç ekmek kalmamıştı elimizde. Oğlum aşağıdan gelirken alacaktı. Öğlene doğru telefon edip hemen gelmesini istedim. Ekmek dışında kalan diğer siparişleri ben alırım dedim. Ekmek acil ihtiyaçtı çünkü. Doktorumu aradım saat ikiye verdi randevuyu. Sohbet sırasında Doktor Beyin yanında çalışan hanımın garsonluk yapan eşi Bodrum'dan yeni dönmüş olduğu söylendi. Kısa süre sonra sözü edilen kişi muayenehaneye gelmişti bile. Doktor Beyin asistanı bayan eşine hemen haber uçurmuş meğer. Düşen köprüm yerine yapıştırıldıktan sonra onunla birlikte çıktık muayenehaneden. Biraz alış veriş yapıp toplu konut pazarına uğradıktan sonra yaylaya çıktık. Uzun zaman olmuş onun Kaplan'a çıkmayalı. Bizim Aşkın Şefi de iyi tanıyormuş Bodrum Gündoğan'dan. Taş Ev'i gezdi, ortamı gördü. Şehre dönerken bizim Zeytin'in rutin muayene ve ilaçları için Hüseyin'i de aldık yanımıza ona moral versin diye. Zira Zeytin arabaya binmeye bir türlü alışamadı. İçeri adımını atar atmaz titremeye başlıyor bacakları.

İlk olarak komşumuz Veteriner Hekim Fatma Hanım'a teslim ediyoruz Zeytin'i. Birden onu görünce şaşkınlığını gizleyemiyor. Tam yirmi kilo olmuş altıncı ayında. Dişleri bembeyaz. Kemik yediğindenmiş bu beyazlık. İğneleri, ilaçları yapıldı. Bu arada yeni garson adayıyla anlaştık. Yarın tatil günümüz. Yarından sonra iş başı yapacak. Bu güzel bir haber. Tek eksiğimiz servisteki boşluktu. Bunu da halletmiş olacağız hayırlısıyla.

Bugün bankacıları ağırlıyoruz. Daha önce ağırlama fırsatını bulamadığımız bir bankanın Tire, Ödemiş ve Bayındır şube müdürleri ile diğer denetçi uzmanları misafirimiz. Güzel bir iş yemeği oluyor onlar için. Tek sorun yol diyorlar. Alkol almayı istiyorlar ama bir yandan da dönüş yolunu  düşünüyorlar. Memnun ayrılıyorlar Taş Ev'in ortamından, yemeklerinden.

Bu akşam ay bir başka güzelmiş. Sekiz senede bir bu kadar büyük ve parlak görünürmüş. Çıkıp avluya kestane ve ceviz ağaçlarının arasından bir kaç fotoğrafını çekiyorum. Profesyonel makine lazım güzel resim almak için. Fotoğrafa gerçeğin çok azı yansıdı.   

10 yorum:

  1. Soğuk Koy'dan kızılımsı bir altın tepsi gibi yükselirken çok görkemliydi. Şimdi normal ay gibi ve bulutlar arasında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin çektiğiniz fotoları gördüm, hepsi muhteşem:)

      Sil
  2. Ben de dün akşam dolunay fotoğrafı çekmek istedim, ne yazık ki ayın görüntüsünü binalar örtüyordu. Oysa sizin fotoğrafınız tam olması gerektiği gibi. Ayışığı, dağlar ve yapraklar, çok güzel..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, hava soğuktu ancak dolunayın parlaklığı çekti bizi dışarı. Gecenin karanlığında muhteşemdi. Kaliteli bir makine ile daha güzel fotoğraflar çekilebilirdi aslında:)

      Sil
  3. Dolunay bütün duygusallığını bıraktı bizim duygusallığımıaz. Şiir gibi.

    YanıtlaSil
  4. yine de önemli olan bu ana çıplak gözle şahit olmaktı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız:) çıplak göz fotoğrafın yerini tutmuyor.

      Sil
  5. Fotoğraflarınıza bayıldım.''ACEMİDEMİRCİ''nin yakaladıkları da muhteşem görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Fotoğraf konusunda Acemi Demirci benden çok daha iyi:)

      Sil