KATEGORİLER

26 Kasım 2016 Cumartesi

ÖZEL MİSAFİRLER

25/11/2016 Cuma, Tire

Yazmaya ancak fırsat bulabildim. Saat sabaha az var. Dün olduğu gibi bugün de öğretmenleri ağırladık ağırlıklı olarak. % 30 indirime denk gelen güzel bir menü sunduk kendilerine. Her şey beğenildi. Özellikle eşimin yeni tatlarından Çin pilavı ve patates ezmesi çok takdir topladı. Öğretmenlerimize günün anlamına binaen birer karanfil hediye ettik. Bugün öğlen yine "Gün" ümüz vardı. En iyi "Gün" lerden birisiydi aslında. Gelenler kaliteli insanlardı. Mesela "Restoranda çekirdek mi yenirmiş?" dedi içlerinden birisi. Hava çok güzeldi. Güneş tepede parlıyordu. "Salon soğuk, şömine sobayı yaksınlar." dediler. Soba yanar yanmaz hepsi terasa çıktılar. İnanması zor ama patlamış mısır bile yemediler salonda. Çok takdir ettim bu grubu çoook.

Kalabalık bir öğretmen grubu vardı, rezervasyonlu. Dört kişi gelmedi. Az önce mazeret bildirdikleri söylendi Masada onların ordövr tabakları ve salataları hazır. Rezervasyonu yapan hocama "Keşke daha önce söyleseydiniz, ben sizin söylediğiniz sayıda hazırlattım bunları." dedim. Hoca "Tamam, mezeleri ve salataları biz paylaşırız siz gelmeyen dört kişi için sıcak attırmayın sadece." dedi. Bu kabullenme utandırdı beni. Garsonu gönderip dört kişilik servisi kaldırmalarını söyledim. Sayı değişikliğini önceden haber vermeseler de misafir her zaman haklıdır prensibini uyguladım.

Hareketli bir gün. Yarın da öyle olacağa benzer. Ben artık buralarda fazla oyalanmasam iyi olacak. Yarın sabah işler beni bekler.

8 yorum:

  1. Masanın üzerini görünce... İnsan anlıyor az çok nasıl bir telaş olduğunu.
    Eşinizin ellerine, emeklerine sağlık.

    Öğretmenin halden anlarlığı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rezervasyon olunca iş kolaylaşıyor:) Teşekkürler.
      Evet, halden anlayana boynumuz kıldan ince:)

      Sil
  2. Tabaklar çok iştag açıcı görünüyor, Aşkın şefin ellerine sağlık :) Öğretmenlerin gelmeyenler konusundaki tavrı ne kadar hoş olmuş, keşke herkes böyle anlayışlı olabilse. Ve sanırım Gün'cüler gizli gizli sizin blogunuzu okuyorlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten lezzetli. Teşekkür ederiz. İnsanlardan çok farklı tepkiler alabiliyoruz. Öğretmenlerin verdiği tepki olumlu tabii. Karşılığını da buldu sanırım:)
      Gizli değil, alenen okuduklarını biliyorum:)

      Sil
  3. Karşılıklı anlayışla herşey ne kadar güzel oluyor :)

    YanıtlaSil
  4. Karşınızda ki kadar sizin de tavrınız hoş olmuş :) bu arada tabaklar kesinlikle çok iştah açıcı görünüyor, sunumaaa bayıldım :)

    YanıtlaSil
  5. Böyle güzel iletişimler insanı mutlu ediyor. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil