KATEGORİLER

5 Kasım 2016 Cumartesi

YAYLADA TAŞ EV KEYFİ

05/11/2016 Cumartesi, Tire

Hareketli bir gün. Ama artık alıştık. Neydi o ilk haftalardaki paniğimiz. İzmir Kız Lisesi mezunlarından ikinci grup geliyor bugün. Şener'i oğlum alacak şehirden.

Hüseyin geldi, sabah erkenden temizliğe başladı. Hava serin ama güneşin yükselmesi ile birlikte ısınacağa benziyor. Servis başlamadan önce oğlum geliyor Şerefi almış şehirden. Masalar birleştirilip donatılıyor. İzmir'den gelen grup bayılıyor Taş Ev'e. Kahvaltı sonrası terasta güneşleniyorlar. Çaylar, kahveler içildikten sonra bahçeye kestane, ceviz ağaçlarının arasında kayboluyor, bol bol fotoğraf çekiyorlar.   

Bu seferki grup daha fazla kalıyor Taş Ev'de. Belki de bırakıp bu güzellikleri ayrılamıyorlar. Hava tam bir bahar havası. Ağaç diplerine düşmüş ceviz ve kestaneleri topluyorlar. Misafirlerin bir kısmı verandada oturmayı seçiyor. Bazıları avluda güneşlenmeyi. Taş Evin içi, dışı, terası, verandası, avlusu, bahçesi pek bir revaçta. Bir grup avluda oturmuş soğuk biralarını yudumluyor.

Şeref'in katılımı ile birlikte sanki servis rahatlıyor biraz. Gecenin geç saatlerine kadar giden gelen eksik olmuyor. Misafirlerimizle teker teker ilgileniyoruz.

İçlerinde salonda sigara içmek için müsaade isteyenler de var, burası içkili olmasaymış çok daha güzel olurmuş diyen de...

Önce Hüseyin'i gönderiyoruz, yarın erken gelecek diye. Diğer elemanlar geç vakte kadar ayrılamıyorlar.

Yarın daha da zorlu olacak gibi...

6 yorum:

  1. Ne güzel bir ortam, efendim :)

    YanıtlaSil
  2. Dün akşamdan beri fazlasıyla benzer ortamdayım. Trafik sesi yok. Egzoz yok. Yağmur yağmış. İlk kez burada yağmur gördüm bunca senedir. Kuşlar nasıl ötüyor nasıl. Yaprakların kimi sarı. Pelit yani meşe yaprakları zarif bir kurulukla yonca basmış bahçeye düşmüşler.

    Taş Ev'in güzeliğini bir gün gözlerimizle görüp o güzel aile ile tanışmak dileğimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel...
      İnşallah efendim, onur duyarız:)

      Sil
  3. güzel bir günmüş huzurlu hep böyle olsuun :)

    YanıtlaSil