KATEGORİLER

7 Aralık 2020 Pazartesi

CONFESSION CABINET 1


- Günaydın Papaz Efendi!

- Günaydın.

- Ben büyük yanlışlar yaptım.

- Anlat bana evladım, günahlarından arındırayım seni.

- Yıllar önce devletin işini yapıyordum. Sözleşmeye göre işi verilen süreden önce bitirdiğim takdirde devlet çalıştığım şirkete erken bitirme primi verecekti. Bunun için gece gündüz çalıştım.

- Zamanından önce bitirebildin mi?

- Evet ama düşündüğüm gibi olmadı.

- Nasıl yani? 

- Sözleşme bitim tarihinden tam üç ay önce işi tamamladım. Erken bitirme primini alınca patron beni de mükafatlandırır diye geçiriyordum aklımdan. 

- Bu gayet doğal, aklından geçenler seni günahkar yapmaz.

- Papaz Efendi, sorun bu değil. Müjdeyi patrona verdiğimde şok olmuştum. Bana işleri yavaşlatıp zamanında bitirmemi söyledi.

- Patronunun bunu neden yaptığını düşünüyorsun? 

- Yıl atlayınca devlete ödeyeceği vergiden kazancı olacakmış! 

- Senin beklediğin mükafat da gümbürtüye gitti, değil mi?

- Aynen öyle oldu, Papaz Efendi. Ama ben o zaman sadece kaçırdığım prime üzülmüştüm. Patronumun vergi kaçırarak devleti dolandırdığı, benimse onun suç ortağı olacağım hiç aklıma gelmemişti. Şimdi devletin soyulmasına ses çıkarmadığım için çok huzursuzum.

- Tanrı'nın seni affetmesi için dua edeceğim. Yaptığına pişman olmuşsun zaten. Bak Tanrı sana doğru yolu göstermiş, kilisemize katılmışsın. Bu arada merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum, evladım. Neden dinini değiştirdin?

- Çünkü eski dinimde günah çıkarma diye bir müessese yoktu Papaz Efendi.

- Tek neden bu mu?

- Evet, başka ne olabilir ki? Cennet aynı cennet, cehennem aynı cehennem. Neyse, şimdi borcum ne kadar Papaz Efendi?

- Tanrının evinde hiçbir hizmetin bedelini ödeyemezsin evlat. Ama sen yine at oradaki kumbaraya bir şeyler. Karanlıkta göremezsin şimdi, bir iki de mum yakıver.

- Eksik olma Papaz Efendi, bende günah çok, yine geleceğim.

34 yorum:

  1. Müthiş ! 👏👏👏 devamını bekleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende günah çok, çıkarmaya devam edeceğim tabii, cennete gitmenin yolunu buldum sonunda:)))

      Sil
    2. Ahahahahahah.. ben de geliyorum ardınızdan..
      Ben de sakin bir köşede dua etmek için, çıkardığım ayakkabıları nereye koyacağım ve çalınacak mı acabanın? derdine düşmeden rahatça kendimle başbaşa kalabileceğim bir yer olarak tercih ediyorum. İstanbul' da yapıyordum bunu ama burda biraz zor. K.yaka da var bir tane pazarları belli bir saatte açık.

      Sil
    3. Benim Papaz Efendi gerçekten çok iyi. Şu sıralar pandemiden dolayı online günah çıkarıyorum. İstediğin saatte gelebilirsin diyor. Bu bakımdan çok iyi. Günahlarım bittiğinde ben de ona bir iyilik düşünüyorum. Onun günahlarını da ben çıkarabilirim muhtemelen. Kabul edecek mi bilmiyorum ama ben yine de kendisine teklif edeceğim:))

      Sil
    4. Hah işte bunu kabul ederse, duyacaklarımız günah çıkaranlardan daha da ilginç olacaktır eminim.. :))

      Sil
  2. Mr. Kaplan güldürdünüz beni sabah sabah :)) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülmek güzel, güldürmek çok daha güzel Mrs. Kedi:))
      Papaz Efendi'yi yeni tanıdım, sık sık ziyaret etmeyi düşünüyorum. Falcıya, astroloğa gidip zırvalarını dinleyeceğime günahlarımdan sıyrılma fikri muhteşem! Hem de çok ucuz:)))

      Sil
  3. Kumbara da aynı galiba.Ama bizde kumbara yok da sanırım aralarda dolaşıp topluyorlardı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde yardım kumbaraları vardı yanlış hatırlamıyorsam, muhtemelen hala vardır. Ancak bizde hep hocalar konuşuyor, biraz dinlemesini bilseler belki elin papazına muhtaç durumunda kalmayız:)))

      Sil
  4. Bu sefer birinci bölüme yetiştim, çok keyifli olmuş. Ellerinize sağlık.
    Bu arada aklıma geldi de, neden bir yayınevi ile çalışmıyorsunuz? Bu kitaplar basılsa ne güzel olmaz mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi görmek ne güzel Evde Yazar:) Sayenizde sabah güne iyi başlamış hissediyorum. Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Sizin yazılarınızın tadına ulaşmam mümkün değil yine de:)
      Belki bir yerden başlamak lazım ama yazdıkça eksiliyorum sanki. Belli ki daha dolmaya ihtiyacım var. Evet, eski yazılarıma dönüp bakıyorum. Keyifle okuyor, sonra ben mi yazmışım bu yazıyı diye şaşırıyorum kendime. Bazen de o kadar değerli kitap basılıyor ve bunların çok azından haberdar oluyoruz diye düşünüyorum. O çokluğun arasında umuda kapılıp canımı sıkmak istemiyorum belki de. Fakat ölene kadar kitap basma fikri aklımda olacak. Sanırım zamanını bekliyor. Her şey bir yana "Neden bir yayınevi ile çalışmıyorsunuz?" sorunuz bile ne kadar mutlu edip gururlandırdı beni, bir bilseniz. Binlerce teşekkür:)

      Sil
  5. Sevdim :) "Cennet aynı cennet, cehennem aynı cehennem." anlatılmak istenen çok şey var seve seve dinleyeceğim. Devamını bekliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmene sevindim:)) Değil mi ama? Devamı gelecek, az sonra:)))

      Sil
  6. Genç işi bir vaoovvv! çıkmıştı ağzımdan, istemsizce; günün erkeninde okurken. Devletim, dedim tabii ki, ahh onun küçük esnaftan en büyüklere uzanan ballı ihaleleri de dedim; küçük esnafın günahını almadan elbette. Ve ne güzel ki devletim çalışanın vergisini, parasını eline almadan keser; ama bir yanıyla devletim sever parası bol, iktidarının yoluna para akıtacak olanı... hem affedicir de! Geride çok tanıklıkları olunca böyle mi oluyor ve böyle mi bakıyor yazıya insan acaba diye düşünürken, yazarın, bir halini ülkenin bu kadar güzel ve net anlatmasındaki ustalığını da çok takdir ettim elbette:) Üstat gönlünüzü ferah tutun, bu ülkede ilk taşı atacak kimse yok, emin olun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahat olun, tepkiler serbest:)) Gerçekten acınacak durumdayız. Pek çok şeye şahit oluyoruz şu hayatımızda. Bazen işimize geliyor görmezden gelmek, bazen korkuyoruz başımıza geleceklerden. Sonra içimize bir sıkıntı çöküyor. Sorumlu hissediyoruz az ya da çok. Cılız gördüğümüz için kendimizi bu düzeni değiştirmek meselesinde, avutuyoruz kendimizi. İlk taşı atan ilk kurşunu atandan daha yürekli olacaktır muhtemelen. Ama yine de gönlümü ferahlatacak olan o cesur yürek. Teşekkür:)

      Sil
  7. "Cennet aynı cennet, cehennem aynı cehennem" çok iyiydi bu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Olanın yazıya dökülmüş hali:)

      Sil
  8. Bir diziyi birinci bölümünde yakalayabildim, merakla okudum ve devamını da bekleyeceğim heyecanla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim. Hem tek günahkar ben miyim? Herkes günahını çıkartabilir:) Papaz Efendi kampanya yaptı:))) Kumbaraya birkaç lira attın mı cennetin kapıları açılıyor:)))

      Sil
  9. papaz efendi güldürdü beni de , harika:)
    günahlar bitmez..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Papaz Efendi onca günahı nerede saklayacak bilmiyorum:))

      Sil
  10. aa ilk bölüme yetişmişim umarım devamına da yetişirim çok eğlenceli olmuş sevdim bunu :)

    YanıtlaSil
  11. Çok beğendimm:) Devamını bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  12. komkliiii :) dizi yazı mı olcak buuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İviit:))) Anlatılmayan günahım kalmayacak:) Baba, oğul ya da kutsal ruh. Bunlardan en az birisi bağışlar günahlarımı umarım:)

      Sil
  13. Farklı bir tarzda, güzel bir öykü olmuş.devamını okumak isterim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara sıra tarz değiştirmek iyi geliyor:) Teşekkürler, devamı gelecek:)

      Sil
  14. Büyük güldüm:) bazılarının kafasına ancak böyle sokulabilir içinde bulunduğumuz durum, sanatın gücü bu işte. yazık ki sanata inananlardan değil anlaması ve kendine çeki düzen vermesi gerekenler. mühendislik yaparken benzer şeylerle ben de karşılaşmıştım.Zihniyet mesele. Dertliyim bu konuda, uzatmayayım en iyisi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha neler neler var. Bu ülkede düşünmeden yaşamaya çalışmak tek çıkar yol olmalı. Neyse Papaz Efendi'nin dinleyeceği epey günah var, kovana kadar anlatmaya devam:)

      Sil
  15. Hıristiyanlıktaki bu günah çıkarma işi bana hep ilgi çekici gelmiştir devamını bekliyor olacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla olumsuz bir yanı yok. Varsa da ben bilmiyorum:) En azından insan kendini biraz hafiflemiş hissediyor, yeni günahlara yelken açmak için:))

      Sil