KATEGORİLER

2 Ekim 2017 Pazartesi

850 EDEPSİZLİĞİ

02/03/2017 Pazartesi, Tire

Tatil günümüz ya, eşimle tembellik yaptık bugün. Çalışma günlerimizin temposundan eser yok. Hiç ayrılmadık birbirimizden. Güzel bir menemen yaptım, birlikte oturup yedik. Küçük pazara gittik öğleden sonra birlikte. Orada sadık misafirlerimizden biriyle karşılaştık. Gamzeli Hanım deriz eşimle biz ona. Ceviz almışlardı bizden. Bir yanlış anlama sonucu on iki lira fazla ödemişlerdi. "Size on iki lira borcum var." deyip durumu izah ettim. "Bir sonraki gelişimizde hallederiz." dedi, gülümseyerek. Daha sonra eve uğrayıp mevsimlik kıyafetlerimizi aldık. 

Niyetim erken dönmekti. Alışveriş listesi kabarık olunca uzun sürdü işimiz. TC. Devlet Demiryolları'ndan aradılar yine. Üç sene önce bıraktığım görevime benden sonra devam eden arkadaş ile aynı ismi taşımamızdan dolayı karışıyor işler. Geçen gün de Daire Başkanı aramıştı, şantiye ziyareti için Ankara'dan yola çıktıklarını haber vermek amacıyla. Yanlış kişiyi aradığını anlayınca "Bu vesile ile sesini duymuş oldum." demişti. Bunlar neyse de sabahın erken saatlerinden mesai bitimine kadar 850'li bir numara tatil günümü zehir ediyor. En olmadık zamanlarda elimdeki işi bırakıp telefona bakıyorum, hep aynı numara. Cevap vermeyince yine arıyor. Yüzüne kapatınca yine arıyor. Açıyorum, cevap vermiyor. Çin işkencesi gibi bir şey. Eşim evde hazırlık yaparken saç tıraşı olmak üzere altımızdaki kuaföre gidiyorum. Önlük ellerimin üzerinde, berber işini yapıyor. Zırr telefon. Güçlükle cebimden telefonu çıkarıyorum. Yine aynı numara. "Size yeni kampanyamız hakkında bilgi vermek isteriz, bize beş dakikanızı ayırabilir misiniz?" "İlgilenmiyorum." diyorum, canınız cehenneme dememek için kendimi zor tutarak. "Nedenini öğrenebilir miyim?" diyor. Nedeni yok işte. İlgilenmiyorum o kadar. Kişi haklarına saygısızlık bu yaptıkları. Eskiden kapı kapı dolaşan pazarlamacılar vardı. Bunlar telefonla daha beterini yapıyor.

Öğretmen Evi'nin bahçesinde oturup dinlendik biraz. Aldıklarımızı yerlerine yerleştirdikten sonra takip ettiğim bazı bloglara bakmak niyetim.

8 yorum:

  1. İlgilenmiyorum demek kafidir aslında.

    YanıtlaSil
  2. Engellemeyince bu işler çözülmüyor. Mutlaka kampanyalar hakkında bilgilendirme yapmaya devam ediyorlar, dinlemeyince ısrar ediyor bu uğraşları. Ancak aramayı engellerseniz kurtulursunuz yoksa gereksiz bir sinir harbi sürer gider.

    Umarım yakında çözülür sıkıntınız. Sevgi ve selamlarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok sinir bozucu. Neyse bugün aramadı. Onun yerini 532 devraldı. Beş kez aradılar. Sonunda açtım, paketin süresi bitiyormuş, uzatmak ister misiniz diye soruyorlar. Uzatın dedim, kurtuldum:) Selamlar...

      Sil
  3. Bir de bankalar var. Teknolojinin dezavantajları bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya, onlardan da bıktım. İlgilenmiyorum diye diye sanırım onları da bıktırdım. Bu aralar rahatım onlardan yana. Dolandırıcılar da bu yoldan çok can yakıyorlar. Evet teknolojinin getirdikleri. Eskiden ne güzel mektup vardı. Mektup geldiğinde sabırsızlıkla açardık zarfı.

      Sil
  4. Numarayı engelleyip kurtulmanızı, nacizane, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. Teknolojide geri kaldım yaş itibarıyla. Çocuklardan öğreneyim. Ancak birini engellersem diğeri çıkmayacak mı karşıma?

    YanıtlaSil