KATEGORİLER

31 Ekim 2017 Salı

HANİ...

24/10/2017 Salı, Tire

Yağmurlu bir güne uyanıyoruz. Gece boyunca yağan yağmur hız kesmeden devam ediyor. Büyük pazar alışverişini yağmur altında yapacağım böyle giderse. Şemsiye kullanmayı hiç sevmem. Hani mecbur kalıp kullansam bile büyük bir ihtimalle ilk gittiğim yerde unuturum. 

Yağmur altında pazar alışverişine başlıyorum. Tezgahlar arasında çekilen brandadan tenteler insanları ıslanmaktan büyük ölçüde koruyor. Yine de sürprizlere hazırlıklı olmak lazım. Yeterince gerilmeyen tentelerin üzerinde biriken yağmur suları hiç beklemediğiniz bir anda başınızdan aşağı boşalabilir. Pazar esnafı alışkındır bu duruma. Önlem alacak yerde tezgahının arkasında dikilip kurbanının düştüğü müşkül duruma sırıtır. Bu sefer hedefte ben varım. Yağmur sularının çukurlaştırdığı brandada biriken bir teneke kadar su yarım metre yanımda aniden foş diye birden boşalıveriyor. Sırıl sıklam ıslanmaktan ani bir hareketle kurtarıyorum kendimi.

Eşimin sıkı sıkıya almamı tembih ettiği istiridye mantar sadece iki yerde var. İlk gördüğüm yerde kilosu 13 liraya satılıyor ama pek beğenmiyorum. Yirmi metre ileride başka bir satıcı yarım kiloluk paketleri 7 liradan, 750 gramlık paketleri 14 liradan satıyor. Büyük paketler daha güzel. Pazarlık yapıp paketini 12 liradan alıyorum. 

Yaylaya dönerken yağmur şiddetini azaltıyor. Bu havada kimse çıkmaz evinden. Sakin bir gün geçireceğiz gibi. Bu rahatlıkla öğleden sonra tekrar iniyorum şehre. Bankada işimi halledip kasap alışverişini yapıyorum.

Erdal yağışlı bir gün olması sebebiyle kestane toplama işine ara veriyor. Yine yağmur başlıyor. Bunu fırsat bilip mutfakta hazırlık işlerine yoğunlaşıyoruz.  

25/10/2017 Çarşamba, Tire

Gece boyunca yağış devam etti. Sabah kalktığımda yükselen hava güneşli bir günün sinyallerini veriyor. Elemanları aldıktan sonra yeniden şehre inmeye hazırlandığım sırada kalabalık bir grup bahçe kapısından girmiş yerdeki kestaneleri toplaya toplaya Taş Ev'e doğru ilerlediklerini fark ediyorum. Yaklaşık kişilik grup gezmeye gelmiş olmalılar. Hiç istifimi bozmadan kümese yumurtaları toplamaya gidiyorum.

Dönüşte elimdeki yumurta kovasını gören yumurta sipariş etmeye başlıyor. Meğer, hanımlardan birinin gün toplantısıymış bu gelişlerinin sebebi. İçlerinden biri "Biz çok memnun kalmıştık, bakın yine geldik." deyince hatırlıyorum. Geçen sefer rezervasyon yaptırmıştı gün sahibi. Şehirden minibüs tutup geliyorlar. Bu kadar kalabalık gruplara menü öneriyorum aslında. Neyse, salona çıkıp yerleşiyorlar. Teker teker siparişler alınıyor. Sakızlı dondurma eşliğinde kestane tatlısının methini duydukları için tabak tabak servis yapılıyor. "Köftenin yanında ayran için para alıyor musunuz?" diye soranlar da olsa keyifli bir ağırlama oluyor.

Yağış kesildi. Pırıl pırıl bir güneş ortalığı aydınlatıyor. Venüs'le nasıl baş edeceğimi bilemiyorum. Kulübesinin çatı kaplamasından sonra şimdi de kapısını parçaladı. Gün sahibi adet gereği misafirlerine un helvası yapmış. Bize de ikram ediyorlar. Açık söylemek gerekirse çok hoşuma gidiyor. Hesapları ayrı ayrı ödedikten sonra yumurta satın almak isteyenlerin taleplerini karşılıyoruz. Son yumurtaya kadar hepsini satın alıyorlar. Kara kızların daha çok çalışması lazım. Çay ve kahve servisini verandada yapıyoruz. İçtikleri çay ve kahvenin parasını ödemek istiyorlar. Onlar bizim size ikramımız diyorum. Üniversiteyi yeni bitirmiş genç bir hanımefendi var aralarında, adı Irmak. Kızımın adına sahip olduğu için onun adını unutmam mümkün değil.

Şanlı Urfa'da memurluk görevini yapan genç beyefendi zarif yanındaki hanımefendiye güzel bir atmosferde evlilik teklif etmek istiyor. Aslen Ödemiş'li olan çift internet üzerinden gidebilecekleri güzel bir yer araştırıyorlar. Taş Ev düşüyor ekranlarına. Masaları özenle süslenmiş onları bekliyor. Fonda Beethoven'in Für Elise'si çalıyor. Hani bir reklam fragmanı vardı ya; "Ninemin yaş gününü hatırladım, ona sürpriz hazırladım. Dışı çikolata kaplı, içinde kar gibi bir bulut saklı."  Yıllar önce yaş günümde küçük kardeşimin bana hediye olarak verdiği "Çokomel" i unutamam. Genç çift'in bu özel geceyi unutamayacakları gibi...

26/10/2017 Perşembe, Tire

Serin ama güneşli bir hava. Venüs'ü özgürlüğüne kavuşturmak için kara kızları koruma altına almak lazım. Kümesten rahatlıkla ağaçlara atlayıp oradan bahçeye yayılan tavuklar Venüs'ün azabına uğruyor. İlk işim hırdavatçıdan on metre kadar kümes teli almak oluyor. Birkaç parça alışverişten sonra yaylaya dönüyoruz. Fifi sırt üstü yatmış güneşleniyor. Bahçeye dökülen cevizleri sağlam çenesiyle kırıp içini mideye indiren Venüs bu konuda oldukça maharetli.

Meral Akşener'in kurduğu yeni partiyi ilgiyle izliyorum. Her ne kadar görüşlerimiz uyuşmasa da Atatürk'e ve onun kurduğu cumhuriyete bağlılığı, üzerine atılan iftiralara karşı dik duruşu, azmi ve cesaretini takdir ediyorum. Siyaset denilen her türlü hokkabazlığın, yalancılığın, dolandırıcılığın, yalakalığın yuvalandığı kuruma oldum olası mesafeli durmuşumdur. Sosyal demokrat karakterim hiç bir zaman Cumhuriyet Halk Partisine bağımlı hissettirmedi beni. Yeri geldi Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Melih Gökçek'e karşı adam kalmamış gibi Karayalçın'ı aday gösteren CHP'nin yerine MHP adayı Mansur Yavaş'ı destekledim. Kılıçdaroğlu'nun CHP'si hiçbir varlık gösteremiyor. Halkçı politikalar gütmesi gereken bu parti, bir avuç elit kesimin desteğiyle ayakta duruyor. Oysa bugün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Baykal'ı yapıştığı koltuktan indirdiğinde Kılıçdaroğlu bir umut ışığı olmuştu çevremdeki herkese. Araştırmacılığı ve Melih Gökçek'i bile mat eden sakin tavırları ve proje üretmedeki başarılarından eser yok şimdi.

Osmanlı'yı hortlatmak için Atatürk Cumhuriyet'ini ortadan kaldırmanın fırsatını kollayan AKP taifesi, memleketi yüz yıl geriye götürdükten sonra Akşener'in İyi Parti'si ne yapar bilinmez ama yeni bir umut ışığı oluyor halk nazarında. Sabah sosyal medyada bir fotoğraf gördüm. Başları kapalı küçük kız çocukları ellerinde "Kızlar okula gitmeyin, çünkü ahirette okulda öğrendikleriniz sorulmayacak size." yazılı pankartlar taşıyorlar. Bu  gördüğüm fotomontaj bile olsa ülkemizin getirilmek istendiği durum çok da farklı değil. Şimdi Akşener iktidar uğruna değişik kesimlerden kopup yanına gelenlerin hepsine sorgusuz sualsiz kapılarını açar da kadrolarında yer verirse, ki bütün beklentim bu yöndedir, değişecek hiç bir şey olmaz.

Hani bir yiğit çıksa meydana, dese ki; İmam Hatip okullarını kapatacağım, Diyanet İşleri Başkanlığını lağvedeceğim, bunların yerine bilimsel eğitim yapan okullar kuracağım, Köy Enstitülerini ve eski öğretmen okullarını yeniden hayata geçireceğim, Avrupa ve Amerikan kiliselerinde olduğu gibi toplumun dini inançlarını yerine getirmeye imkan tanıyan, gelirini mensuplarının bağışlarıyla karşılayan dini cemaat örgütlerine devlet denetimi altında müsaade edeceğim, okullarda din eğitimi yerine ahlak eğitimine, çevre bilincine, hayvan sevgisine yer vereceğim. Ve devam edip dese ki; ülkesini seven liyakatli kadrolara devlet yönetiminde yer vereceğim, özellikle güç kaybettirilen, içine din ve siyaset bulaştırılan güçlü Türk Ordusuna eski itibarını yeniden kazandıracağım, ülke kaynaklarını yerliye ve yabancıya peşkeş çektirmeyeceğim. En önemlisi, bağımsız bir adalet kurumu tesis edeceğim. Üniversiteleri dogmatik fikirlerden arındırıp bilimsel eğitim yuvaları haline getireceğim, Diyanet İşlerine ayırdığım bütçeyi eğitim ve bilimsel araştırmaya, kültür ve sanata ayıracağım, fikir ve basın özgürlüğünü tesis edeceğim.  Komşu ve dünya ülkelerinin karşısında düştüğümüz aciz hallerden ülkeyi sıyırıp dış politikamıza saygınlık kazandıracağım. Vergide adaletsizliğin önüne geçip gelir dağılımında belli bir kesimi gözetmeyip refahı ülke genelinde yükselteceğim. Devletin ve milletin çıkarına uygun olmayan hiçbir yabancı ülke politikasının taşeronu olmayacağım. Teröre destek veren bir süper güç bile olsa "Ey Amerika, Ey Almanya" deyip dayılanmak yerine sonucu ne olursa olsun ona karşı yapılması gereken davranışı sergileyeceğim. Biliyorum, ne öyle bir yiğit çıkar meydana ne de dediklerini yaptırırlar. Sözde demokrasi dedikleri bu kirli oyunda toplumun geneli bu yiğitlere destek olmak yerine bol bol karşılıksız vaatlere, manevi duygularının sömürülmesine, bazen bir çuval kömüre ya da iki kilo pirince satar çocuklarının geleceğini.

Siyaset böyle bir şey işte, girdin mi çıkamıyorsun içinden. Neyse ben yine yaylama döneyim. Aldığım gözenekli teli kümesin yanına ağaçlarla irtibatını kesecek şekilde güzelce çiviliyorum. Hava henüz kararmadan bir beyefendi Tire'de yaşayan yaşlı annesini alıp geliyor Taş Ev'e. Uzun yıllar Kutsan fabrikasında çalıştıktan sonra emekli olup İzmir'in Göztepe semtine yerleşmişler. Baba tarafından Giritli olması sohbeti koyulaştırıyor. Annesinin ayaklarından rahatsızlığı var, salona çıkamayınca verandada misafir etmek zorunda kalıyoruz. Üşümesin diye bir şal veriyorum üzerine. Yediklerini çok beğendiklerini söylüyorlar.

Erdal yukarı yayladan topladığı kestanelerin bir kısmını gömüye sokuyor. Beş çuval kadar akıntı kestaneyi şehirde satmak üzere Çukurköy'den Gani'nin traktörüne yüklemiş.

27/10/2017 Cuma, Tire

Havalar iyice serinlemeye başladı. Bahçedeki masa ve sandalyeleri terasa taşıyoruz. Yağmurdan sonra ağaç diplerine bir sürü ceviz dökülmüş. Elime bir kova alıp toplamaya başlıyorum. Venüs'ün kulübesinin altında cevizleri toplarken kümesteki folluk yerine bahçenin bir köşesini tercih eden kara kızların günlerdir bulamadığım yumurtalarını bıraktıkları iki farklı yer keşfediyorum. Cevizlerle birlikte yumurtaları alıp dönüyorum.  

Bugün "Rembetiko" günümüz. Mekana çok güzel gidiyor bu müzik. Araştırmalar "Rembetiko" nun İzmir'de doğup dünyaya yayıldığını gösteriyor. 1983 yılı yapımı aynı adı taşıyan Costas Ferris'in efsane filmi 1984 yılında Gümüş Ayı ödülünü almış. İki savaş, iki ülke ve iki erkek arasında kalmış Marika'nın öyküsü. "Tıpkı senin İzmir hakkında söylediğin gibi, birileri karar veriyor, ve diğerleri bedelini ödüyor." Evlerini, kimliklerini Anadolu'nun değişik köşelerinde bırakıp mübadele ile Yunanistan'a göçen ve yeni topraklarında dışlanan, tarifsiz acılar çeken insanların müziği rembetiko. Girit'ten, Selanik'ten ve ülke topraklarına zorunlu olarak göç eden büyüklerimizle aynı acıları çeken bu insanlar kederlerini ağıtsal sözlerle neşeye dönüştürmüşler. Bir bakıma hayatı ti'ye almışlar.

Sakin geçen bir günün akşamında en vefalı dostlarımızdan biri, bu kez babasını misafir ediyor. Hava oldukça serin olmasına rağmen ısrarla verandadaki her zamanki masalarına geçiyorlar. Peder Bey, kızınla iftihar ediyor. Güzel bir baba kız ilişkisi. Hanımefendi her zaman rembetiko çalmamı ister zaten. Babasının da Selanik göçmeni olduğunu öğreniyorum.

28/10/2017 Cumartesi, Tire

Sabahları çok güzel oluyor yayla. Derin bir sessizliği daha da güzelleştiren kuş seslerini dinliyorum. Gece serbest bıraktığım Venüs ortalarda gözükmüyor. Sincap yavruları oradan oraya koşup duruyor önümde. Kümesin ağaçlarla bağlantısını kesince tavuklar dışarı çıkamamış. Eşim bugün yumurtaları kendisinin toplamak istediğini söylüyor. Personel servisi için yola çıkıyorum. Telefonum çalıyor. Arayan dün anlamsız bir şekilde kestane toplama işine ara veren Erdal. Kapının açık olup olmadığını soruyor. Dar ve virajlı yolda dönmeye üşendiğimden geri geri bahçe kapısına doğru ilerliyorum. Arkamdan hızla gelebilecek bir araç için ciddi bir tehlike. Neyse ki gelen olmuyor. Kapının kilidini açıp yeniden düşüyorum yola.

Dün gecenin geç bir vaktinde doğu şiveli bir hanımefendi telefon etmiş ve ikindi vakti misafirlerini getirmek istediğini söylemişti. Sekiz kişi geleceklermiş. "Sizde yemek kaç para?" sorusundan işkilleniyorum. "Ne yiyeceğinize bağlı." oluyor cevabım. Bir kaç meze ve ana yemek fiyatını söylüyorum. Çiçek Taksi'den bir şoför tavsiye etmiş bizi. Çoktandır zamanımı saatten takip ettiğimden ikindi vaktinin saat kaça denk geldiğinden de haberim yok. "Eğer karar verirseniz önceden arayın lütfen." deyip konuşmayı bitiriyorum.

Yağış yok ama hava kapalı. Dün bir gün ileri gitmişim ve günlerden cumartesi olduğu yer etmiş kafamda. Eşim, "Bir an önce pazartesi gününün gelmesini beklediğinden olmalı." diyor gülerek. Malum pazartesi bizim tatil günümüz.

Erdal annesi ve kız kardeşiyle birlikte aşağı yaylada kestane toplamaya devam ediyorlar.

Son bir haftadır önceki blog yazılarıma saçma sapan reklam yorumları yapılıyor. "Ücretsiz Google+ çevreleri mi arıyorsunuz? Like 4 Like'a kayıt yaptırıp bunları otomatik olarak kesinlikle bir ücret ödemeksizin alabileceğinizi biliyor musunuz?" şeklinde yapılan yorumlar rahatsızlık verici. Telefonla olur olmaz yerde ve  zamanda arayan bankalardan sonra bir de bu çıkıyor başıma. Bu tür emri vaki reklam yöntemi çok itici geliyor. Hani ürüne ilgi duysam bile birden ondan soğuyorum.

29/10/2017 Pazar, Tire

Geçen hafta verdiğimiz karar gereği açıldığımızdan bu yana ilk kez kahvaltı servisimiz yok. Bu nedenle artık pazar günleri de haftanın diğer günlerinde olduğu gibi saat 12.00'de başlıyor çalışma saatimiz. Facebook sayfamızda gerekli duyuruyu yapmamıza ve çalışma saatlerini değiştirmemize rağmen kapıdan dönen misafirlerimiz çok oluyor. Rezervasyon yaptırmak isteyenlere dilimiz döndüğünce durumu anlatmaya çalışıyoruz.  Gerçekten de çok güzeldi kahvaltımız. Gösterilen ilgiyi hak ediyordu. En çok İzmir'den, sadece güzel bir kahvaltı etmek için o kadar yolu tepip gelenlere üzülüyoruz. Keşke yola çıkmadan bir arasalardı. Gelip hayal kırıklığıyla geri dönenler arttıkça eşimin yufka yüreği kabarıyor. "Yanlış karar mı verdik?" diye mırıldanmaya başlıyor. "Yok hayatım kararımız doğru, senin sağlığın her şeyden önemli."

Kahvaltı misafirleri rezervasyon yaptırıp gelseler belki bu hizmetimiz devam edecekti. Ne yazıktır ki insanımız genel olarak buna alışkın değil. Doğrusunu söylemek gerekirse biz de farklı değildik. Rezervasyonun ne kadar önemli olduğunu iş başa gelince öğrenmiş olduk. Ama biz çat kapı gittiğimiz yerlerde istediğimizi bulamayınca kaderimize razı olurduk. Kahvaltı için gelen misafirlerimizin çoğu da öyleydi zaten. Çoğu durumu olgunlukla karşılarken bir kısmının rahatsızlığı yüzlerine yansıyordu. Bazı misafirlerimiz kahvaltı olmayınca yemek yemeyi tercih ettiler. Saat 14.30'da dahi kahvaltı servisimizin olup olmadığını soranlar bizi hayli şaşırttı.

Kahvaltı telaşı olmayınca o kadar yıpratıcı geçmiyor günümüz. İzmir Karşıyaka ve Torbalı'dan gelen misafirlerimiz son derece hoşnut ayrılıyorlar. Teras'ta gençlerin sürpriz doğum günü kutlaması ve ardından kesilen pasta günümüze renk katıyor. Eşim misafirlerimizden meraklı bir hanımefendiyi kıramayıp çok beğenilen kaymaklı ayva tatlısının tarifini veriyor.

30/10/2017 Pazartesi, Tire

Nedir bu Venüs'ten çektiğimiz? Nasıl becerdiyse tasmasını çıkarmış boynundan. Fifi'ninki de yok. Bunlar anlaşıp birbirlerine mi yardım ettiler? Taş fırının arkasında parçalanmış bir tavuk buluyorum. Yine Venüs'ün marifeti. Bu kaçıncı?

Demir bahçe kapısını açıyorum. Kestane toplayıcı kadınlar hemen işe koyuluyorlar. Bugün eşimle önemli işler yapıyoruz. Yeri ve zamanı gelince yazacağım onları...

10 yorum:

  1. Yağmuru severim. Ahmak ıslatan yağmur pek sevilmesede yağmuru bütünüyle rahmet olarak görürüm. Hele muson yağmurlarını bekleyen, hintli köylülerin yağmur başlayınca nazıl sevinçten tepindiklerini bir filmde izlemiştim. Adeta çıldırıyorlar ve köy meydanında ritmik olarak hep birden yedien yetmişe yalınayak başı kabak tepiniyorlar. Yeryüzünde yağmur ancak bu kadar sevilebilir. Oysa muson yağmurlarının getirdiği sel falaketleri de vardır ama onlar sadece bu olayın iyi yönünden bakarak gerisini tanrıya bırakıyorlar. İşte inanç, işte tevekkül!..
    .....
    Ara sıra siyasete girmek gerek ama kirlenmeden ve kirletmeden. Benim öngörüme göre İyi Parti başkanı siyaseten kirli ve kirletilmiş. Nasıl bir gelecek vadedecek bunu kestiremiyorum. Oysa yeni bir isim; kendini bilimsel ve sosyal anlamda yetiştirmiş şeytan tüyü taşıyan biri olmalıydı. Fareli köyün kavalcısı gibi peşinden sürüklemeliydi. Ki yeni bir lider partizan tutum yerine millilik şuuruyla vtanseverliği, liderlik karizmasıyla birleştirici bir dil kullanarak inandırıcı olabilirdi. Yok mu Türkiye'de yetişmiş bir insan. Elbette var; nedense politikadan şiddetle uzak duruyorlar..
    .....
    Rahmetli dedemler de Yugoslavya'dan göç gelmişler Tireye ve oradan Kırtepe köyüne. Biz Türküz derdi dedem. Yörük değiliz. Eski Osmanlı akıncılarından imiş, dedelerimizin dedeleri. Memlekette kışla gibi evleri varmış. Bütün kardeşler ve sülale bir mahallede oturur ve bütün kapılar büyük bir meydana yani büyük bir avluya, açılırmış.
    .....
    Kahvaltı konusu ilgimi çekti. Ama herşeyden önce sağlık önemli. Ayrıca pazar kahvaltıları için ayrı bir ekip düşünülebilirse yine olabilir. Her ne olursa olsun artık rezervasyonsuz hizmet vermeniz sizi yorduğunu söylemem gerek. Millet bu kararınıza ve tutumunuza alışacak. İnanın siz müşteri ağırlamıyorsunuz; misafir ağırlıyorsunuz. Biz bile çeyrek asırlık arkadaşım olan kapı komşumu telefonla "Bir maniniz yoksa çay içmeye geliyoruz" diye haber veriyoruz.
    .....
    Su akar yerini bulur. Zamanla her şey istediğiniz gibi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umman'ın Yemen sınırında muson mevsiminin gelişini bayramla kutlarlar. İş gereği bulunduğum bu bölgede konuştuğum yerliler her tarafın yeşile büründüğü, yamaçlardan suların aktığını anlatmışlardı. Muson yağmurları deyince aklıma şiddetli sağanak şeklinde yağan yağmur gelirdi. Oysa ince ince ama sürekli olarak yağarmış mevsiminde.

      Bir zamanlar fikirlerimle taban tabana zıt bir partiden çıkan Meral Akşener, nedense bende olumlu izlenim bıraktı. İç yüzünü bilmmiyorum işin elbette. Siyaseten kirli olan yönünü merak ettim doğrusu. Bildiğiniz bir husus varsa öğrenmek isterim. Yazımda belirttiğim üzere umutlu değilim, çünkü siyasete bulaşanın temiz kaldığını görmedim.

      İzmirlilerin çoğu Avrupa yakasından göçmüşler. Suyun öte yakasından yani. Bu yüzden İzmir'e gavur derler bazıları. Ama bizler için övünç kaynağıdır İzmirli olmak.

      Eşim için on kişilik ekip kursak o onların hepsini oturtur yine kendi yapar işi. Sağlığı bir tarafı ağrıyınca aklına gelir. Ağrısı geçince yine hırpalar kendini. "Geleni geri göndermeyelim, kahvaltı verelim." diyor yine. Rezervasyon
      işimizi yüzde elli azaltıyor. Ancak ben dahil toplumumuzda yok bu kültür maalesef.

      Teşekkür ederim:)

      Sil
    2. Türk siyasetçilerinin neredeyse yüzde doksanı Gülenle tanışmışlığı vardır. Bunların bazıları da daha sık görüşmeleri olmuştur. Bence bütün siyasetçiler yerlerini daha temiz kimliklere bırakması gerek. Hele bir parti yeni kurulmuşssa ambleminin de özgün olması gerekir. Dikkat etmek gerek. Sempatik bir kimlik oluşturmalı. Hamaset yapan çok zaten. Toplayıcı olması lazım. Toplumun şikayetleri belli. Yeni bir siyasi hareket sadece yapacaklarını anlatmalı ve inandırıcı olmalı. Bilinir insanlar ne kadar iyi olsalar da toplumun kahir ekseni şüpheyle bakıyor.

      Sil
    3. Gülen ile Akşener'i bağdaştıramadım. Evet, Fetö ile ilişkileri var diye söylentiler çıktı ancak bunu bir karalama kampanyasının bir parçası olarak gördüm. Haklı olabilirsiniz belki. Temiz kimlikler kirli siyaset kurumu içinde kendine yer edeceğini sanmam. At gözlüğü takmadan her kim Atatürk ilkelerine sahip çıkıp iyi şeyler yapacağını söylediyse destekledim. İyi bir şeyler yapacak diye Karaoğlan Ecevit'i destekledim bir zamanlar. Onun da Fetö hakkında olumlu düşünceler taşıdığı anlaşıldı. Siyasetin tıkanıp Evren'in darbesinden sonra desteklenecek kişi Özal'dı, onu destekledim. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde MHP adayına verdim oyumu. Kılıçdaroğlu geldi onu destekledim. Bu destekler hiçbir zaman fanatizm içermedi. Fikren ve oy desteğiydi benimki. Bu kadar geniş bir yelpaze arasında desteklemediğim ve asla desteklemeyi düşünmediğim Atatürk ilkelerini bir kenara atıp dini siyasetin bir parçası gören partiler ve liderler.

      Sil
    4. Aslında farklı pencerelerden de baksak aynı hassasiyekqtlere sahibiz. Fanetizme kaymadım ben de. Benim söylemek istediğim "İşte bu!.." diyebileceğimiz ve gönlümüzü çelebilecek bir lider olmalı ki, daha baştan tereddütsüz mütmain olabilmeliyiz.

      Sil
    5. Haklısınız, keşke...

      Sil
  2. Rahatsızlık vermek istemeyiz. Sehven ikinci kez yayına giren yorumun birini iptal ederseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. für elise ve çokomel çok hoştuuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen ufak şeyler hafızada kalıcı oluyor. Evet, tatlı bir anı:)

      Sil