KATEGORİLER

28 Ekim 2019 Pazartesi

AĞAÇ EV SOHBETLERİ #09

Ağaç Ev Sohbetlerinde Deep (Sade ve Derin), Edischar ve Taha Akkurt'un mazeretleri sebebiyle moderatörlüğe devam ediyor. Bu kez soruları İrem Can ile birlikte hazırlamışlar. 9. Haftanın konusu şöyle:

Rüya görüyor musunuz? Görüyorsanız, ne tür rüyalar görürsünüz? Rüyalarınızı hatırlıyor musunuz? Sürekli olarak 
gördüğünüz rüyalar var mı?

Bu sorular ne yazık ki ölü doğdu benim için. Ağaç Ev Sohbetleri çok sevdiğim bir etkinlik olduğu için ara vermek istemedim. Rüya görüyor muyum sorusuna cevabım hayır olunca devamında gelen diğer sorular da anlamsız kalıyor.

Esasen her insan rüya görür, hatta her uykuya dalışında birden fazladır gördüğü rüyalar. Ancak bunların çok çok azı akılda kalır, diğerleri uyanınca hatırlanmaz. Kendimi bildim bileli hatırladığım rüya sayısı yok denecek kadar azdır. Geceleri uykum gelene kadar kalkıp yatağa gitmem. Uykumun gelmemekte ısrarcı olduğu, sabaha kadar gözümü kırpmadığım geceler son derece olağandır benim için. Ay, uykumu alamadım, günüm mahvolacak diye dert etmem bu durumu. Uykum geldiğindeyse henüz başım yastığa ermeden derin bir uykuya dalarım. Birkaç saat sonra sabah olup kalktığımda uykudayken ne haltlar karıştırdığıma dair hiçbir şey kalmaz aklımda. 

Gördüğüm rüyayı hatırlayamamak bir sağlık sorunu ya da bir eksiklik mi bilmiyorum. Aslında umursadığım bir konu da değil bu. İşin gerçeği uykuda geçen zamanıma da acırım. Her ne kadar boşa harcanan bir zaman olarak görsem de uykuyu, o gelip kapıyı çaldığında tatlılığına boyun eğip teslim ederim kendimi. 

15 yorum:

  1. Aaaa olmadı! Sizden şöyle esaslı bir "rüya" hikayesi bekliyordum. Siz görmüyorsanız da gören bir karakteri anlatın :)

    YanıtlaSil
  2. :))) Gördüğüm rüyaları hatırlama kabiliyetim olmasa da hayaller beni ayakta tutuyor. Gerçekler ne kadar uzak olursa olsun hayaller yanı başımda. Üstelik hem bedel ödetmiyor hem de can yakmıyor. İlham gelince haber verecek, birlikte unlimited hayallere dalacağız:))

    YanıtlaSil
  3. Al benden de o kadar.. ancak çok stresli olduğum zamanlar filmlere konu olacak şeyler görürüm o kadar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim bilir belki rüya görmek istemeyişimiz var bu işin arkasında. Hepsi pembe rüyalar değil ki. Bunun kabusu da var:))

      Sil
  4. I do remember some dreams, not often, better that way maybe.

    YanıtlaSil
  5. Ben de uykuda geçen zamana üzülenlerdenim. Hayat kaçıyor sanki :)

    YanıtlaSil
  6. rüya gördüğünü hatırlamamak tabi ki bir sağlık sorunu değil :) demek ki çok derin uyuyor veya yorgun oluyorsunuz. bu arada fatoştan sonra öykü oyunu sırası sizde olacak sizden sonra da sevdiğim günlük, bunu daha önce haber verdim galiba ama hatırlayamadım tekrar haber vereyim dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum gerçek nedeni ne ama yorgun ya da dinlenmiş olmam fark etmiyor.
      Biliyorum ve zevkle takip ediyorum. Fatoş'un yazmasını bekliyorum. Teşekkürler:)

      Sil
  7. hatırlamıyorsundur yaa. uyku çok severiim yiaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki hatırlamıyorum. Hatırlayabilsem bir sürü rüyam olurdu:)

      Sil
  8. Çok ilginç, ben ne kadar kısa uyursam o kadar çok rüya görürüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu rüya görme işinin bir tekniği yok mu? Başımı kıbleye mi çevirsem, ne yapsam, ne yapsam:)))

      Sil