KATEGORİLER

25 Ekim 2019 Cuma

ARTIK BİR ŞEYLER YAPMAK LAZIM

Bazen bir takvim yaprağı düştüğünü hissederim hayatımdan,
Bazen bugünü de kurtardım derim kazasız belasız,
Gün gelir su gibi geçer, farkında bile olmadan gelir sonu
Hangi günüm daha iyi diye sorsan, derim hiçbirisi 
Deli dolu geçirmek lazım günü, artık bir şeyler yapmak lazım.


41 yorum:

  1. Her gün aynı, her gün sıradan gerçekten. Evet, artık bir şeyler yapmak lazım ama ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle sabun köpüğü gibi kısa ömürlü şeyler değil elbette. Kalıcı, iz bırakan bir şeyler:)

      Sil
  2. Günlerim kitap okumakla, çalışmakla geçiyor kaplan.. evet bunu ben de düşündüm geçenlerde, yeni bir şeyler yapmak lazım ama hâlâ kitap okuyup çalışıyorum ve yeni hiçbir şey yok hayatımda.. Pamela en sevdiğim, en güzel şarkısı ayrılamayız biz zannımca (:

    İlk yorumu sildim, yanlış yazmışım bir kelimeyi (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumak, yazmak da bir şey ama daha kalıcı, iz bırakan şeyler yapmak lâzım. Evet, Pamela da bir şeyler yapmak lâzım diye düşünenlerden:)

      Sil
  3. Epeydir Pamela dinlememiştim, güzel şarkı.
    İstanbul'da gitmek lazım da ,bağlanmışız, ipi çözüp atabilirsek ,inşallah gideriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin doğrusu, sabaha karşı düştü bu dizeler aklıma. Sonra youtube'dan aynı isimli şarkıyı bulunca çok sevindim:) Bazen şiirler şarkılara, bazen de şarkılar şiirlere ilham verebiliyor:)

      Sil
  4. Deli dolu günlerin sonu da kürkçü dükkanı :))))) ama yapmak lazım tabi arada kendimizi avutmak için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya, şarkının ilk sözüyle tuş oldum:))) Biz ne kadar kaçmaya çalışsak da kovalamakta ısrarcı bazı sözler. Öyle bir şey yapmalı ki insanın ayakları yerden kesilsin:)

      Sil
    2. Mr. Kaplan çarşı karışacak yine :)))) Belki de ayaklarımızın tekrar yere değme zamanı geldi :)

      Sil
    3. Kesinlikle:)) Deplasmanda neyse de kendi sahamızda ofsayta düşme tehlikesi büyük:)))

      Sil
    4. Tebdil-i mekanda ferahlık var diye boşuna demiyorlar :)

      Sil
  5. Bir şeyler yapmalı ama ne? nereden başlamalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bütün mesele bu. Patlamaya hazır bir bomba gibiyiz, enerjimiz tam. Tek sorun belki de ne yapacağımızı bilememek.

      Sil
  6. Sanat eserleri bu yüzden var. Sıradanlıktan kurtarır, ufuk açar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsunuz ama üretmek lâzım. Resim sergisini gezmek, film izlemek, kitap okumak, müzik dinlemek kesmiyor insanı bazen işte. Hakkını vererek bir sanat dalında ürün vermek ya da ruhunun derinliklerinden gelen sesi dinleyip onu yazıya, notalara dökmek, tuvale aktarmak çözer belki bu bilmeceyi, kim bilir?

      Sil
    2. Bol bol yazmak iyi geliyor. Kulaklığı takıp gece gündüz yazmak...

      Sil
    3. Haklısınız. Yazmak rutinin dışına çıkabildiğimiz tek kapı. Bu arada, bu uyduruk şiire hiç yorum gelmez sanıyordum. Esas beklentim bir önceki post içindi. Çok mu kötü sizce?:))

      Sil
    4. Aaa görmedim ki! Şimdi bakacağım :)

      Sil
  7. mevsim değişikliği insanın kendinde de bir şeyler değiştirmek istemesine sebep oluyor sanırım bi şeyler yapmak lazım ama ne :) her günün aynı olması sıkıcı tabi ki yeni bir şeyler bulmak lazım gezmek, bir şeyler üretmek, uğraşacak bir şeyler bulmak gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of course yani:) Benimkinin mevsimle falan alakası yok. Hani şu böyük adamlar var ya, filozof, yazar, bestekâr, şair, bilim insanı vs. İşte, çoğunun kısacık ömrüne neler sığmış. Hitler kadar bile olamadık, topraktan geldik, ot gibi yaşayıp gideceğiz. Tam da bu konu beni biraz melânkoliye sokan:)

      Sil
    2. İnsanın çok yönlü olabilmesi harika bir şey elbette :) Günümüzde yaşam çabası bizi üretmekten ve ruhumuzu dinlemekten alıkoyuyor ama bazen bir durup nefes almalı ve şuan ne yapmak istiyorum diye sormalıyız. Sonra da ertelememek lazım tabi :)

      Sil
    3. Bilmiyorum tam olarak nedir bizi engelleyen? Yaşam mücadelesi mi, cesaret eksikliği mi, yeterince istek mi duymuyoruz, yeteneklerimiz mi kifayet etmiyor. Belki sorun biraz da ne istediğimizi bilememek:)

      Sil
  8. iz bırakmak lazım insanlarda, dünyada. küçük mutluluklar, büyük izler. anı yaşamak lazım, insanca. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İz bırakmak çok önemli. Bence insan olmanın gereği. Yoksa insan soruyor kendine bir müddet sonra, ne işim vardı ki benim bu dünyada?:)

      Sil

  9. "Her gün bir yerden göçmek ne iyi
    Her gün bir yere konmak ne güzel
    Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş
    Dünle beraber gitti cancağızım
    Ne kadar söz varsa düne ait
    Şimdi yeni şeyler söylemek lazım."
    Hz.Mevlâna
    Hayat mottom :))

    YanıtlaSil
  10. Harika:) Ama söylemek kâfi değil yine de. İcraat şart:))

    YanıtlaSil
  11. Sosme good thoughts to think about. Thanks!

    YanıtlaSil
  12. Yeni şeyler yapmak, yeni şeyler söylemek... Bir yerden başlamak gerek. Başlayınca gerisi gelir ama başlamak mesele gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylemek kolay ama yapmaya gelince ya kendimizi yeterince cesur hissetmiyoruz ya da yeterli görmüyoruz muhtemelen. Belki de başarısız olma korkusu bizi kararsızlığa iten. Emin olduğumuz tek şey yeni bir şeyler yapma arzumuz, o da başlamak için kâfi değil.

      Sil
  13. Ah ah ah bende çok istiyorum bir şeyler yapmak ama olmuyor :) hele ki şu aralar daha da çok istiyorum :) pamela uzun zaman oldu dinlemeyeli :) sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmalı zincirleri. Ne yapacağımızı bilememek mi sorun yoksa yapılacak şeyler arasında sıkışıp kalmak mı? Teşekkürler:)

      Sil
  14. Bir şeyler değiştirmek için zaman mutlaka ki var ama o zamanı yaratmak zor. Şuan bile kısıtlıca vakit buluyorum ben dünyevi zevklerim için, çalışmaya başlayınca napıcam hiç bilmiyorum :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünüyorum da, zaman unsuru en önemli engel değil bir şeyler yapmak için. Elbette devamlı bir şeyler yapıyoruz ama konu rutinin dışına çıkmak. Yaşamın sıradanlaşmaya başladığı anlarda daha çok bir şeyler yapma isteğimiz depreşiyor. Açıkçası benim esas aklımdam geçen, iz bırakan, kalıcı olan bir şeyler yapmak. Belki haddimizi aşan böylesine iddialı istekler hiçbir şey yapamamakla sonuçlanıyor. Teşekkürler:)

      Sil
  15. napmak lazıım amaaaan işte sadece yaşamak yeter yiaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gibi yaşayabilsem başka şey aramam:)))

      Sil
  16. ne aklıma geliyorsa yapmak için, "geç" diyor içimden bir ses. zaman hep yetersiz kalıyor. halbuki başlamak bitirmenin yarısıdır. :) evet, başlamak lazım, bitirmek şart değil. :)

    YanıtlaSil