KATEGORİLER

28 Ekim 2019 Pazartesi

MERDİVEN

27 Ekim 2019. Güneşli, güzel bir gün. Havanın güzelliği değil günümüzü özel yapan. Bu özel günde bir şeyler yazmak istedim. Duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum. Neler hissettiğimi bilmiyorum ki bugüne not düşeyim. Tek kelimeyle izah etmek gerekirse "boşluk".

Bugün oğlumuzu dünya evine gönderdik. Onun hayatı boyunca vereceği belki de en önemli karar, bir dönüm noktası. Yeni neslin gençleri gibi düğün dernek istemediler. Sabahın erken saatlerinden itibaren eşim bir yandan ben bir yandan üzerimize düşen sorumlulukların peşine düştük. Saatlerce süren kuaför faslı devam ederken ben gelin arabasının süslenmesi işini üstlenmiştim. Diğer işler, telefon trafiği, gelin alma merasimi için bandocularla yapılan görüşmeler, uzaktan gelen misafirler, koşturmacalar... Her şey tıkır tıkır giderken beş dakika önce kuaförde işlerin bitmesi ya da nikâhtan sonra evde ağırlanacak misafirler için özel olarak hazırlanan siparişlerde beş dakikalık gecikmenin verdiği ufak tefek karışıklıklar dışında her hangi bir terslik yaşanmadan gecenin geç saatlerine dek süren hareketlilik...

Genç çifti izledim gün boyunca. Heyecanları görülmeye değerdi. Daha önce aynı duyguları yaşadığım için çok iyi anlıyordum onları. Göz açıp kapayıncaya kadar geçti günümüz. Nikâhtan sonra Urla'da dış mekân fotoğraf çekimleri yapılırken eşimle misafirlerimizi ağırlamaya başladık. Evimizin onca kişiyi ağırlama kapasitesi şaşırttı beni. Eğer bu ev en fazla kaç kişiyi ağırlayabilir diye iddiaya girmiş olsaydım kesin kaybederdim. Bizi bu özel günde yalnız bırakmayan, özellikle uzak yerlerden kalkıp gelen dostlarımızla evimiz şenlendi. Eşim tatlısından tuzlusuna bir sürü ikramlık hazırladığı sırada nikâha beş kala tutulup kalmış, neyse ki, bir iğne ayağa kalkabilmişti. Bu badireyi atlattıktan sonra alnımızın akı ile bugünü de kazasız belasız atlattığımızı düşündüm. 

Bir baba olarak tek arzum sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmeleri, birbirlerine olan sevgi ve saygılarının hiç eksilmemesi. Şans onların yaşamları boyunca hep yanlarında olsun. Hani çift taraflı boyacı merdivenleri olur ya, çocuklarımız yukarı doğru bir basamak tırmanırken anne ve baba olarak bizler merdivenin karşı tarafında, bir basamak aşağı indiğimizi düşündüm. Kısaca mutluluk ve hüzün karışımı bir duygunun esiriyim şu sıralar..

18 yorum:

  1. İlk paragraftaki boşluk diğer paragraflarda mutluluğa dönüşmüş gibi hissettim :) Çok tebrik ediyorum sizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kez yaşadığım bir duygu bu. Sudan çıkmış balık gibiyim. Teşekkürler:)

      Sil
  2. Ne kadar güzel bir olay.Herkes çocuğunun böyle mutlu günlerine tanıklık etmek ister,tebrik ediyorum hem sizi hem genç çifti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyin nasıl olduğunu anlayamadan rüzgar gibi gelip geçiyor zaman. Çok değil altı ay önce yoktu böyle bir şey. Bir anda gelen aşk ve mutlu son. Bir anda ailemizin büyümesi, bir kızımızın daha olması. Teşekkürler:)

      Sil
  3. Tebrikler :) Dilerim çok mutlu olurlar.

    YanıtlaSil
  4. Mutluluklar dilerim gençlere. Yoğun, yorgun ama sanırım güzel bir tebessümle bitirmişsinizdir günü.

    YanıtlaSil
  5. ne güzel, dopdolu bir gün yaşamışsınız. Ailenin bölünmesi belki biraz hüzün, biraz burukluk yaratmıştır. Ama elbet kuşlar bir gün kanatlanıp uçacaklardır. Akıllı gençler, abartılı düğün törenleri istememişler, ne güzel.
    "Bir kızımızın daha olması" deyişiniz şimdiden olaya nasıl bakacağınızı gösteriyor. Ne mutlu size.
    Onlar merdivenin basamaklarını birer ikişer çıkarken sizler de mutlulukla yolunuza devam edersiniz dilerim.
    Genç çifte yeni yaşamlarında sağlık, huzur, mutluluk diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Yazıya dökmekte zorlandığım karmakarışık duygular içindeyim. Çokça mutluluk, biraz burukluk, biraz hüzün...

      Sil
  6. Birlikte hep mutlu olsunlar :)

    YanıtlaSil
  7. Ah ne heyecanlı bir gündür.. :) Mutluluk ve hüzün nedense karışık oluyor bu anlarda. Yıllarca sizin yanınızdayken şimdi kendi yuvasına adım atıyor olması, sanki ondan yoksun kalacakmışsınız hissi verirken, kendi küçük ailesinin yapı taşlarını oluşturması ve aileyi büyütme çabası da gurur ve mutluluk yaratıyor. Birbirlerini daima ileriye taşıyan bir çift olmalarını diliyorum :) Mutluluklar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutluluk ve hüzün. Şimdiye kadar her ikisinin bir arada olabileceği hiç aklıma gelmemişti. Güzel dilekleriniz için size çok teşekkür ediyorum:)

      Sil
  8. Allah mutlu etsin, asklari hic bitmesin insallah :) Fakat hic endiselenmeyin, ilk 2-3 sene belki oyle merdivenden inise gectim hissi olabilir ama, torun torba bir basladi mi, istemeseniz bile o merdiveni hizla kosarak cikmalar ve sonra trabzandan kayarak inmeler ve yine yeniden defalarca cikmalar geri baslayacak. Firtina oncesi sakinlik diyelim, hazir olun :))))) Tecrubeyle sabit.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo süper moral verdiniz, teşekkürler:)))
      Güzel dilekleriniz içinde binlerce teşekkür:)

      Sil
  9. heey maşallah maşallah onlar da siz de mutlu oluun. ay sadece kızınız var sanıyodum hımmm iyimiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olasın. Oğlum kendini pek belli etmez, saman altından su yürütür.:))

      Sil