KATEGORİLER

30 Aralık 2020 Çarşamba

KELİME OYUNU - ANAHTAR KELİMELER

Sevgili Kırmızı Ruh tarafından başlatılan Kelime Oyunu sevgili DeepTone'un organizatörlüğünde devam ediyor. Her hafta belirlenecek beş farklı kelimenin içinde geçtiği, öykü, hikaye, deneme, makale, şiir veya herhangi bir yazın türünde eserler üretileceği bu etkinlikte tekrara düşmemek amacıyla önceki haftalarda kullanılan kelimeleri ve bu kelimeleri öneren blog sahibi arkadaşları aşağıdaki liste hazırlanmıştır. 

1. Haftanın kelimeleri:  DENİZ - KAYIKÇI - SİMİTÇİ - ARABA - DEDE / DeepTone

2. Haftanın kelimeleri: KIRMIZI - İRLANDA - TUTKU - KİTAP - VİSKİ / Kırmızı Ruh

3. Haftanın kelimeleri: ZAMBAK - HAYAL - DİYAR - ÖZGÜRLÜK - DİLEK / Kendi Dünyasında

4. Haftanın kelimeleri: YEŞİL - ŞİİR - BAHARAT- YOL - SABAH / Hanife Ertaş

5. Haftanın kelimeleri: KEDİ - FİLM - KEMAN - HASRET - AĞAÇ / Bonheur


*** KELİME OYUNU KULLANILAN KELİMELER DİZİNİ ***

A: Ağaç, Araba

B: Baharat, 

C:

Ç:

D: Dede, Deniz, Dilek, Diyar, 

E:

F: Film, 

G:

H: Hasret, Hayal,

I:

İ: İrlanda, 

J:

K: Kayıkçı, Kedi, Keman, Kırmızı, Kitap

L:

M:

N:

O:

Ö: Özgürlük,

P:

R:

S: Sabah, Simitçi, 

Ş: Şiir, 

T: Tutku, 

U:

Ü:

V: Viski

Y: Yeşil, Yol, 

Z: Zambak, 




48 yorum:

  1. bu iyi bir fikir olmuş aynı kelimelerin kullanılmasını önlemek için bir de kelime seçecek arkadaşlara önceden bu listeye bakmaları önerilirse faydalı olur tabisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağaç Ev Sohbetlerinde böyle bir liste hazırlamayı Deep önermişti, Kelime Oyunu için neden olmasın dedim:) Çünkü sanırım bu da uzun soluklu bir etkinlik olacak. Belki kelimelerimizle bütün sözlüğü doldururuz:))

      Sil
  2. Çok iyi düşünmüşsünüz, emek isteyen bir şey.. Peki siz ne zaman kelime vereceksiniz??. Çok merak ediyorum kelimelerinizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, belli bir zaman sonra aynı kelimeleri verebiliriz diye düşündüm.
      Deep'le birlikte siz ne zaman teklif ederseniz:)

      Sil
    2. Deep okur zaten bunu. Uygun görürseniz 9. hafta sizin olsun??

      Sil
    3. OK. 9.Hafta bende:) Teşekkürler:)

      Sil
  3. Çok ince düşünülmüş, emek isteyen bir davranış olmuş. Teşekkürler vakit ayırdığınız için. :)

    YanıtlaSil
  4. kelime oyunu 5 yazımın yorumlarında sana bir mesaj vaar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiye kadar kelime oyunu 5 yazılarının tamamını okudum ve senin sayfandaki listene göre yorumlarımı tamamladım. Dur, şimdi bakayım ne mesaj varmış:)

      Sil
  5. heee kırmızı ruh bana da aynı şeyi demiş. tamam 9 senin olsun. ya kimse ben kelime vereyim filan demiyo zateeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa cidden şaşırdım :) Sıkıntı değil yahu biz buluruz kelime, yeterki yazsın ahali :)

      Sil
    2. öykü yazmayı seviyo herkes o başka, bu hafta ben vereyim diyen yok işte :) ben okurken öyküleri, hadi madem sen yaz deyince tamam diyorlar yani. ben sormayınca kimsenin aklına gelmiyor, genelde en yeni blog açanları seçmeye çalıştım, onlar çekingen oluyor ben deyince raaatlıyolar işte. herkese buldurcam ben yaa kelime. bu arada kelime oyunu dört teki tüm öyküleri sen ve kaplan okumadınız dahaaa :) unutmayıın. bir de aklınızda olsuun, bundan sonraki etkinlik, sondan başa öykü yazıcaaz :) biri bir öykünün sonunu yazcak biz de o sona bir hikaye şey edicaz :)

      Sil
    3. hıhım yapcaz o etkinliği insallah önceden konuştuyduk zateen :) deepsii birçok yeni blogcunun bloğu daha çok sevmesine vesile oluyosun valla :)

      Sil
    4. Deep geçen haftayı okudum, sonradan yazan varsa atlamışımdır ama okuyup yorum yapmadıklarım oldu. Şiirlere pek yorum yapmadım, şiir pek sevmiyorum. Birde pek sarmadıysa beni onlarada yorum yapmıyorum genel olarak :))

      Yeni etkinlik ne zaman başlayacak. O biraz zor olur gibi herkesin türü betimlemeleri üslubu farklı alaksıΩ şeyler çıkmaz umarım :) O da cumartesi olsun o zaman yakın günler olmasın, malum benim her zaman vaktim olmuyor, düşünecek zaman olsun.

      Sil
    5. iki öykü zor yaa bu bitsin ona başlarız. okumadıysan, kelime oyunu dört te başak kırmacı nın öyküsü çok iyi, anlam arayan ın daaa:)

      Sil
    6. Deep,
      tamam biliyorum Kırmızı Ruh'un mesajını, tamam 9. hafta bende:)

      Sil
    7. Kırmızı,
      tabii ki kelime bulmaktan kolay ne var, önemli olan katılımın artması:)

      Sil
    8. Deep - Başak Kırmacı'yı okumadım hemen okuyorum, ayrıca sen benim bu haftaki yazımı okumadın daha hıh.

      Kaystros Tyrha - Oleyy çok merak ediyorum kelimelerinizi, iyi 10'da ben olayım o zaman :)

      Sil
    9. Deep, tabii yeni arkadaşlar öncelikli, eğer kimse bulamazsa biz buluveririz kelimeyi, sen bildiğin gibi devam et. Kelime Oyunu 4 te okumadığım, yorum yapmadığım yok biliyorum. Yine de bakarım. Muhtemelen son anda yazan bir iki kişidir varsa eğer. Şu son projen sondan başa öykü benim için biraz sıkıntı olabilir. İki etkinlik, Ağaç Ev Sohbetleri ve Kelime Oyunu yeterince vaktimi alıyor. Serbest yazı da yazmak istiyorum arada. Bir de sondan başa öykü yazmak biraz başımı döndürdü. Tansiyonum falan yükselir, o işte bana fazla güvenme olur mu?:)

      Sil
    10. Deep,
      Başak Kırmacı benim takip listemde yok sanırım, senin sayfandan okumadıklarıma bakarım sonra:)

      Sil
    11. Kırmızı,
      Kelimeleri sekizinci hafta kelime oyununda vereceğim, daha erken, biraz merak et, ben de ediyorum zaten:)))

      Sil
  6. Tam mühendis işi olmuş, çok beğendim bu listeyi.
    Bizim fizik hocası, verilenleri alt alta yazıp formülü yazarsak not verirdi, böylece bize bu sizin örneğinizdeki gibi durum analizi yapma disiplinini kazandırdı. Çok sonradan anladım ben bunu, görüyorum ki benzer fizik hocası sizde de varmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışırken resmi yazışma, plan, program işleri bana kalırdı hep. Bir yandan iyi, vazgeçilmez oluyorsunuz, bir yandan da kendinizi hamak gibi hissediyorsunuz:) Yok, bana öğreten olmadı, içimden geliyor:)))

      Sil
  7. kişisel diskom'daki bu yazıyı kaçırma, sen de varsıın :) bozaaa :)

    https://cokkisiseldisko.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudum şimdi, evet çok güzel. Ama sinirlerimi oynattı benim. Tarihimizi kendi ellerimizle yiyoruz, lanet olsun:(

      Sil
  8. kelime oyunu 5 i yarın okuycam, ağaç evi okurken 3 öyküye rastlayıp okudum bugün, mükemmelis, yıldız, uyuşuk hayalperest, bu akşam birkaç saat ağaç evcileri okumakla geçti, bir de kelime oyununa katılmayan blogcuları okumakla. bir de ağaç ev ve kelime oyunu 5'in organizasyonu var. bir dolu kişiye gidip hadi sen de öykü yaz diyom, ağaç eve konu bulma tekliflerini sıraya sokuyom. tersten öykü, kelime oyunu bitince tabisideki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep, öykülere başlık atmıyor bazı arkadaşlar, sanırım bilmediklerinden. Ben bazılarına hatırlattım ama bazılarını atladım sanırım. Senin de aklında olsun münasip bir şekilde ikaz edelim arkadaşları kırmadan. Nasıl istersen, bugün yorucu oldu evet. Senin çalışmanı takdir ediyorum, sen olmasan yürümez zaten bu işler. E, o kadar da hayranın var tabii, bir milyon izlemeyi bulunca heyecanlanmıştın, hatırlıyorum, şimdi bir buçuk milyonu geçti bile. Takipçin 2.500'ün üzerinde. Maşallah diyelim. Bak ne diyeceğim, Kelime Oyunu bence bitmesin, aynı Ağaç Ev Sohbetleri gibi gittiği yere kadar gitsin. İpini biz çekmeyelim, bence:)

      Sil
  9. Umarım, hepimizi geliştiren ve hoşça vakit geçirten iki etkinlik. Her ikisinde de dalya yapacağız, Allah sıhhat verirse:) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. kelime oyunu tımams olabiler tabii. isim olabiler tabii. ya baksana, uyuşuk hayalperest ve bigudili anne ye yaptığın yorumlara verilen yanıtları okudun mu amaa :) düzeltme konusunda sen de azcık dikkatli ol yanii, kimse üzülmesiiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır henüz okumadım. Benim hiç kimseyi üzmek gibi bir niyetim yok, olamaz. Bir faydam olsun diye yazılarını tekrar tekrar okuyorum. Umarım kırılmamışlardır. Neyse, eğer menfi bir durum meydana gelmiş, amacım anlaşılamamışsa ben de farklı davranırım. Okurken beni yoran yazılara yorum bırakmam olur biter. Ufak tefek şeyleri zaten dikkate almıyorum. Ama en basit yazım kuralına uymayan, kelimelerin anlamını bilmeyen ve doğrusunu söyleyince alınan yazarlara diyecek bir sözüm yok. En başta ben kendimi hatasız kabul etmiyorum. Hatamı düzeltene minnet duyarım. Eşimle her gün dil konusunda tartışıyor, yanlış bildiklerinizi düzeltiyoruz. Bundan doğal ne olabilir. Bazı arkadaşlar bu düzeltmelerimi sevinerek kabul ettiler ve sonra teşekkür ettiler. Bunları yanıtları okumadan yazıyorum. Fakat her ne olursa olsun yazdıklarım baki:)

      Sil
    2. ya bizden düzeltmemizi talep edenlerin yazılarını düzeltiriz ki ya, yazıları keyif almak için okuyoruz, faydalı olmak için değil. düzeltme misyonumuz yok ki. belki ilk yorumda diyebilirsin yani, gözüme çarpanlar var, düzeltebilir miyim, tamam düzelt derlerse o zaman düzelt işte yani ikinci yorumunda, bencesi tabi. tabiside sen bilirsin yanii :)

      Sil
    3. Deep,
      Şu kadarını söyleyeyim, ben güzel yazıdan keyif alırım. Bazı arkadaşları yazma gayreti içinde görüyorum, onları teşvik etmek için münasip bir dille temel yazım ve anlam bilgisi hatalarını dilim döndüğünce ifade ediyorum. Blog platformu bir insta, facebook, twitter değil bana göre. Onun için buradayım. Amacımız like almak hiç değil. Düzeltme misyonumuz yok elbette. Dediğim gibi ben sadece iyi niyetimle bunu yapıyorum. Hemen hepsi benden genç arkadaşlar. Biz burada bir aileyiz. Yarın başka bir yerde -de bağlacını durum ekiyle karıştırmalarını istemem. Blog dışında bu tür basit hatalar yapan kişilere farklı gözle bakarım. Bu bir eğitim meselesi. Bana karışamazsın ben hata da yapsam sen okumana bak tavrına şiddetle karşı çıkıyorum. Hayır burası, dilini düzgün kullanan, en azından buna niyet etmiş kişilerin yeri. İlk kez karşılaşıyorum böyle bir durumla. Kimse benim samimiyetimi sorgulamaya kalkmasın. Ben bu yaşta eleştiriye açığım diyor ego yapmıyorsam kimsenin bana bunu yapma hakkı yok. Az önce Kelime Oyunu devam etsin demiştim. Ama şimdi yarına kadar bir karar vereceğim. Eğer kararım değişmez ise bu konuda bir yazı yazıp Kelime Oyunundan çekileceğimi bildireceğim. Hayret bir şey ben ne düşünüyorum, insanlar ne düşünüyor...

      Sil
    4. Başından sonuna kadar katılıyorum yazdıklarınıza. Bu dil kimsenin keyfine kurban edilemez.
      Ben imla ve noktalaması çok kötü olan bloglara uğramıyorum fazla. Eleştirmek geçiyor içimden. Sonra sizin yaşadıklarınızı yaşarım diyerek vazgeçiyorum. Kimsenin eleştiriye tahammülü yok sanırım.
      Sadece blog yazıları değil, blog yorumlarının da gözden geçirilmesi gerekiyor bence. Öyle Türkçesiz yorumlar var ki insan hayret ediyor. Bu kadar kötü bir dille yazmak ancak eğitimle mümkün olur diyorum.
      Sizi destekliyorum. Dokuzuncu köyden kovarlarsa onuncu köyü buluruz, endişe etmeyin. 🙂

      Sil
    5. Teşekkür ederim. Haklısınız ama sanırım başka bir yolu olmalı insanları incitmemek için. Aslında dün gece oturup ağır bir yazı yazmıştım. Sabah sakinleşince bu yazıyı yayınlamaktan vazgeçtim. Yakıştıramadım kendime. Belki sizin yaptığınız doğru.
      Ben yorumların dilini yazının kendisi kadar önemsemiyorum. Ancak yazının dili önemli, anlaşılır ve kurallara uygun olması gerekir. Ben hiç kimseye ders vermiyorum. Ne buna hakkım var, ne de niyetim. Yazılar ne kadar berbat olsa da, belki ufak bir faydam olur düşüncesiyle gördüğüm hataları anlatıyorum. Bundan faydalanıp faydalanmama keyfiyeti kendilerine ait. Ama okurken keyif almadığım, anlamakta zorlandığım, aşırı derecede yazım hataları bulunan bir yazı hakkında aklımdan geçenlerin tersi istikametinde bir yorum beklemesin kimse. Bu iki yüzlülük olur bence. En azından yapılan hataları görmezden gelirsem yazara değer vermemiş olurum gibi geliyor bana. Çünkü benim amacım yazarı eleştirmek, yapılanı küçümsemek değil. Ben okuduğum yazıyı eleştiririm sadece. Fikirleri de eleştirmem ama eğer katılmıyorsam katılmadığımı söyler, kendi düşüncelerimi ifade ederim. Bazı yazılara bayılırım ve beğenimi haykıra haykıra söylerim. Müthiş bir yazı, mükemmel, harika derim. Yine kötü yazılara güzel dediğim zaman iyi yazılara hakaret etmişim gibi gelir bana. Kendi yazdıklarım arasında beğendiğim ve beğenmediğim yazılar var. Bir sürü hata da bulabilirsiniz. Okurun bu hatalarımı gördüğü halde okuyup geçmesi üzer beni. Bazen de fikirler uyuşmaz. Yorumlarımı incelediğinizde uzun uzun tartışır, birbirimizi anlamaya çalışırız. Belki bu şekilde uzun uzadıya tartışmaya girmek benim için en keyif verici anlar. Bu arada bir şeyler öğrenirim, bazı şeyleri de benden öğrenir insanlar. Fakat en önemlisi saygılı davranmak, kırıcı olmamaktır. Sanırım ben bunu ilk kez başaramadım. Üzüldüm tabii. Kalp kırmak kötü bir şey. Mutsuz ediyor insanı. Bu yüzden bir şeyler yapmalıyım. 2021 yılına böyle bir değişikle girmek hesapta yoktu. Teşekkür ederim, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl geçirmenizi dilerim:)

      Sil
  11. Kaystros Tyrha lütfen olumsuz örneklere takılmayınız. Yazılarınızı seviyorum ben. Beni de uyardınız ben teşekkür ederek düzelttim ve herkese diyorum, söyleyin lütfen yanlışlarımı diye. Bir de buradan bakın, kişisine göre davranmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kimseyi incitmek istemezdim. Belli ki beni anlamışsınız. Dünden beri doğru karar vermeye çalışıyorum. Kişiye göre davranmak sanırım doğru değil. Fakat bazı kararlar almam gerektiğine inanıyorum.

      Sil
    2. Öncelikle şunu söyleyeyim, ben arkadaşlara ne yazdınız ya da onlar size ne yazdı bilmiyorum, daha bakma fırsatım olmadı. Kim kime ne dedi nasıl bir uslupla söyledi bilmiyorum ama bana siz ve Momentus yazdığında teşekkür edip düzelttim. Diğer insanlar rahatsız olduysa sizde onlara yorum yapmazdınız olur biterdi. Kişiye göre davranmaktan kastım nabza göre şerbet vermek değil, buydu..
      Sizin seçiminiz elbette bir şey diyemem ama naçizane fikrim gerek yoktu bırakmanıza, buralara kadar gelmesine. Yazılarınızı seviyordum. Neyse, yeni yıl sağlık huzur mutluluk getirsin. Sevgilerle

      Sil
    3. Kelime Oyununu yazma becerimizi geliştirmek amacıyla yazdığımız öykü, makale, deneme ve şiirleri gerçek manada eleştirilmesine olanak verecek bir etkinlik olarak düşünmüştüm. Oysa beğensen de beğenmesen de bol bol "like" atılması isteniyormuş. Demek ki yanılmışım.
      Bazı insanların saygı çerçevesinde yaptığım eleştirilerden rahatsız olacağını önceden bilebilseydim, dediğinizi yapardım. Dediğim gibi blog yaşamımda ilk kez başıma gelen bir olay oldu bu. Artık tecrübe sahibi oldum:) Size de mutlu ve huzurlu bir yıl dilerim, teşekkürler:)

      Sil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Etkinliğin çetelesini tutmak adına çok güzel olmuş.

    Yeni etkinlikte de ilginç hikâyeler çıkabilir ortaya ama aynı anda üç etkinliği birlikte götürmek insanları zorlayabilir. Şahsi fikrim, kelime oyunu henüz çok yeni. Devam etmeli. Ağaç ev sohbetleri dalya demek üzere. Dalya deyince yerine yeni etkinlik başlatılabilir.
    Benimki sadece bir fikir. 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir edip, biz deep ile beraber tersten öykü yazma etkinliğini çok önceden tasarlamıştık zaten hatta ilk cümlemizi de gül akça önermişti, pek çok arkadaşımız öğrenci ve eğitimci olduğu için okulların pandemi ile birlikte daha karmaşık ve yoğun olduğu dönemde ertelemiştik ve kelime oyunu aktif kalsın diye düşünerek etkinliğimizi biraz daha erteledik ikisi aynı anda olmayacak zaten o zaman hepimiz zorlanırız :)

      Sil
    2. Bir Edip,
      Ağaç Ev Sohbetleri dalya dedikten sonra da devam etsin bence. Çünkü Kelime Oyunundan farklı bir özelliği var. Ağaç Ev Sohbetlerinde seçilen konular üzerinde fikirleri tartışıyoruz. Yazılan yazının niteliğinden ziyade fikirler daha fazla öne çıkıyor. Fakat Kelime Oyunları ve benzeri etkinliklerde edebi eser ortaya konuyor ve burada yazdıklarımızda fikirden ziyade yazının niteliği önem kazanıyor. O zaman fikirler üzerinde tartışmak yerine yazılanı, yazma biçimini, kurgusunu, imla kurallarını tartışıyoruz. Bu da bazı arkadaşlarımızı rahatsız ediyor. Biliyorum buna hakları yok. En ünlü yazarlar bile yazdıkları eserlerle ilgili kıyasıya eleştiriliyor. Bazı eserleri olumlu eleştiri alıyor bazıları olumsuz. Bu sayede insanlar kendini geliştiriyor ve kendi yollarını çiziyorlar. Neyse, konu yine aynı yere gitti:)

      Sil
    3. Sessiz Gemi,
      Yaşadığım son olaydan sonra Kelime Oyunu ve benzeri etkinlikler katılacağımı sanmıyorum. Umarım anlayışla karşılarsınız. Çünkü madem yorum yapıyoruz, beğendiğimiz ya da beğenmediğimiz yerleri söylemek zorundayız bana göre. Aksi iki yüzlülük olur benim nazarımda:)

      Sil
  14. arkadaşlar nacizane bir şey söylemek istiyorum insan bazen dalgınlık yaşayabiliyor hata yapabiliyor biraz daha anlayışlı sakin olalım. nice bloglar var iki cümleyi bir araya getiremeyen, düzgün cümle kuramayan. bu konuşmaya konu olan arkadaşlardan birisi iki bebeğiyle blogun başına geçebildiğine dua eden telaşlı yorgun bir anne aylarca blog yazamadığı olmuştu, yeni yeni tekrar bloga alışmaya çalışıyor vakit yaratmaya çalışıyor o yüzden dalgınlık edip yanlış yazmış olabilir ki.
    bu yorgunluk telaşın arasında belki de böyle bir eleştiri beklememiş şaşırmış olabilir yani. belki de gerçekten stresli bir anına denk gelmiştir. bazen hepimizin tahammülsüz anları olabilir.
    hatta az önce yorumunuza bir yanıt daha verdiğini gördüm onun yorumunuz için teşekkür ederim dalgınlık etmiş olabilirim filan demiş yani.
    blog keyif almamız gereken bir yer ne olursa olsun birbirimizi anlamalıyız. sizin yaptığınız yorumların iyi niyetli olduğunu biliyorum tabi ki hiç şüphe duymam bundan ama bazen karşımızdaki kişi stresli anında olabiliyor. eğer sert bir cevap alırsak eleştrimize, niyetimizin kötü olmadığını ifade ederek konuşarak durumu çözebiliriz. dedim ya nice kişiler var türkçeyi de blogu da katleden, okumayız olur biter ama burada yanlış anlaşılmalar olduğu için sakinleştirmek adına bir seslenmek istedim size yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün akşamdan bu yana epey sakinleştim:) Hatta gece yazdığım zehir zemberek yazımı yayınlamadığım için ne kadar şanslı olduğumu anlatamam. Çünkü onu yayınlasaydım, belki yine kendi doğrularımı yazmış olacaktım ama sakinleşince kendime yakıştıramadım. Söz konusu arkadaşı yakın bulmuştum kendime, sevmiştim. Yorumuma verdiği tepki benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Yazdıklarıma üzülüp, kırılması beni kahretti. Oysa ne saf duygularla ona faydalı olmaya çalışmıştım. Beş yıllık blog hayatımda hiçbir zaman benzer bir tatsızlık yaşamadığım için gurur duyuyordum kendimle. Hatta, bunu erkek olmamın verdiği bir ayrıcalık olarak düşünüyordum. Fakat yaşayacakmışım demek.
      Arkadaşı anlamaya çalışıyorum elimden geldiğince. Benim için insanların güven duyması önemli. Yaptığım yorum ve eleştirilerin altında bir şeyler aramak, birilerine had bildirdiğimi düşünmek beni yaralar. Sorun tamamen yanlış anlamadan kaynaklanıyor zaten. Ne kötü bir söz, ne bir hakaret var aramızda. Hatta yazdıklarımı arkadaşın özelinden yazmayı düşündüm bir ara. Hani başkaları görür de bundan rahatsız olur diye. Ama özelden nasıl gönderilir bilemedim. Sonunda gizlemek istiyorsa okuduktan sonra siler diye düşündüm.
      Son yanıtını okumadım, yorumları kaldırmış. Fakat bir süre ara verdiğini yazmış son yazısında. Bana kırılmadığını, beni yanlış anladığını söylese yeter, ben ona kırgın değilim ve incinmesine de aşırı derecede üzüldüm.
      Bu konuyla zamanınızı çaldığımız için özür dilerim, elbette blog keyif aldığımız bir yer, keşke bu tür yol kazaları olmasa. Mutlu, sağlıklı, neşeli, huzurlu bir yıl diliyorum size:)

      Sil
    2. Sinirliyken yemek bile yeme derdi bi tanıdığım hiçbir şey yapma o anda derdi iyi ki de beklemişsiniz hemen yayınlamamışsınız o zaman :) bazen kendimizi doğru ifade edemeyebiliriz veya karşımızdaki kişi stresli bir andayken yanlış anlaşılma olabilir bunu hiç unutmamak lazım. böyle bir durumda baktık ki yanlış anlaşılmışız sakin olmalı ve açıklamalıyız ki kendimizi bu iki taraf için de daha iyi olur yani. onun yorumunu kelimesi kelimesine hatırlamıyorum ama beklemediği bir durum olunca şaşırdığını ve yorgun bir zamanına denk geldiğini bu yüzden de şaşkınlığını ifade edemediğini filan söylemişti, böyle yorumlar yapamazsınız eleştiremezsiniz demek istememiş ve yorumunuza da teşekkür etmişti en son. ama biraz dinlenmek istemiş herhalde ben de ara verdiğini söyleyen yazıyı görünce şaşırdım ve üzüldüm..
      evet keyifli bir yer blog, hayat çok gergin zaten burada sakin olalım hepimiz :) mutlu sağlıklı ışık dolu ve her şeyin yoluna girdiği şu pandeminin de bittiği bir yıl dilerim :)

      Sil
    3. Amacım sakin düşünmeme imkan vermekti zaten:) Evet, böylesi daha iyi oldu. Benim için en ağır tarafı neydi biliyor musunuz? "Ders notu verirmiş gibi" ifadesi. Hiç kimseye ders vermek gibi bir niyetim yok. Tam aksine ben herkesten ders almak için buradayım. Yeni bir şeyler öğrenebilmek, hatalarımı görmek için. Senenin son dersini de sevgili arkadaşımızdan aldım. Oysa onu çok sevmiş, yardımcı olmak istemiştim. Neyse,
      Yeni bir diziye başlayacağım. Kelime Oyununda yazılan öykülerde sıkça yapılan hataları ve doğrusunun nasıl olacağını yazacağım. İhtiyacı olan faydalansın. Yazmak kolay bir iş değil. Ben de pek çok hata yapabilirim, eleştiren olursa bundan büyük keyif alır, eleştirene minnet duyarım. Yeni yılın ilk yorumunu size yazmak nasip oldu. Konuyla ilgilendiğiniz ve yapıcı davranışınız beni memnun etti, sizi seviyorum. Evet, sağlıklı ve tüm umutlarımızın gerçekleştiği bir yıl olsun 2021:)

      Sil