KATEGORİLER

15 Mayıs 2016 Pazar

MÜFETTİŞİN ZİYARETİ




15/05/2016 Pazar, Tire

Sabah geç ama keyifli bir kahvaltı yaptık. Hepimiz bir arada sohbet ettik. Kuşadası veya Sığacık gibi yerlere gidelim fikri pek taraftar bulmadı. Eşimin yaptığı yaprak sarmalarla dün yayladan topladığımız erikleri bir tepsi içinde servis yaptı kızım. Bu sonuncu diye diye durmak bilmedik.

Hep birlikte film izledik. Müfettişin Ziyareti (An Inspector Calls) isimli gerilim/dram türündeki 2015 yılı yapımı film oldukça sürükleyiciydi. 1954 yılında ilk kez sinemaya uyarlanan filmin senaryosu önce 1945 yılında bir tiyatro oyunu olarak yazılmış. Pek çok ülke sinemasına adapte edildiği gibi filmin Türk versiyonları da bulunuyor. Aynı film 1996 yılında Aydan Şener, Metin Serezli gibi tanınmış oyuncularla  "Yüzleşme" adı altında filme çekilmiş. Filmi sinema salonunda seyrediyormuş havasına sokmak için panjurlar kapatıldı. Arada kızımın yaptığı kola ve patlamış mısır servisleri kusursuzdu.

Akşama doğru Kaplan Çam restorandaydık. Hafta sonu olmasından ötürü çok kalabalıktı. Ani karar verdiğimiz için rezervasyon yaptıramamıştık.  Her şeye rağmen Fatih Bey bizi geri çevirmedi. Yemeğimizi yedik, içkilerimizi içip keşkeğimizi de yedikten sonra indik aşağı. Eve girmeden kızımızı yolcu ettik.

Yarın yeni bir hafta başlıyor. Umarım her şey yolunda gider. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder