KATEGORİLER

13 Mart 2017 Pazartesi

ÇİSİL ÇİSİL YAĞMUR

11/03/2017 Cumartesi, Tire

İki gündür yağan yağmur toprak zemini iyice yumuşattı. Bugün kahvaltı günü olduğundan elemanlarla birlikte erken çıktık. Hava sisli ve sıkıcı. Kahvaltı misafirlerimiz gelmeye başlıyor. Bir ara yağmur kesilince şömine soba için odun hazırlıyorum. Her taraf ıslanmış olduğu için kalın naylonla örtülmüş ağaçları kesiyorum. Ağaç gövdeleri motorlu testere için oldukça büyük. İlk fırsatta bıçkı zincirini değiştirmem lazım. Bütün çabama rağmen ancak iki el arabası odun hazırlıyorum. Misafirler yoğunlaşınca odun işine ara veriyorum.

Pazar kahvaltısı için rezervasyonlar gelmeye devam ediyor. Gelen misafir araçlarına park edecekleri yerleri gösteriyorum. Akşama doğru eşimin ağrıları başlıyor. Onu eve götürürken beyaz renkli bir misafir aracı ilişiyor gözüme. Aklım arabada şehre iniyorum. Şehrin bütün cadde ve sokaklarında kocaman gölcükler oluşmuş.

Yaylaya döndüğümde bütün ekibin beyaz renkli aracı çaresizlik için çıkarmaya uğraştıklarını görüyorum. Geri çıkmak yerine ağaçların arasından dönmeye çalışırken gevşek zemine saplanmış. Misafir aracını nasıl kurtaracağımı düşünmeye başlıyoruz. Depodan aldığımız bir top hortum yetişiyor imdadımıza. Hortumu benim arabamla misafir aracına sıkı sıkıya bağlıyoruz. Ağır ağır çekmeye başlıyorum. Arabayı arkadan itmeye çalışan Aşkın Şef'in üstü başı batıyor ama aracı düzlüğe çıkarmayı başarıyoruz.

Yağmur dinmek bilmiyor. Öyle bardaktan boşanırcasına değil ama çisil çisil yağdıkça toprak tarafından daha güzel emiliyor. Kapıda durup gelen araçlara yer göstermek iyiden iyiye elzem hale geliyor. Akşam misafirlerini de ağırladıktan sonra temizliğe başlıyoruz. Sabah erkenden kalabalık bir doğum günü partisi veriyor. Kahvaltılı doğum günü fikri bana orijinal geliyor. Masa düzenini hazırlıyoruz. Yerlerimizin çoğu rezerve edilmiş durumda. En fazla bir iki masalık yerimiz var kahvaltıya. İşlerimiz bitince evlerimize dönüyoruz. Ekibe sıkı sıkı tembihliyorum yarın sabaha geç kalmasınlar diye. 


2 yorum:

  1. Burada kuzey ülkelerindeki gibi ıslatmayan; ama yerde ıslanmışlık görüntüsü veren bir yağış var. Ağaçlar için dört gözle yağış bekliyoruz.

    Sıkı yağmış oralara. Beyaz araç akla karayı seçmiş.

    Eşinize çok geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son üç dört gündür gece gündüz yağıyor. Toprak suya doydu. İhtiyacınız varsa size gönderelim artık:)
      Ben yetişmeseydim işleri işmiş bizimkilerin.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil