KATEGORİLER

17 Nisan 2021 Cumartesi

SENİ GÖRDÜM RÜYAMDA


Alışveriş ettikten sonra eve geri dönüyoruz birlikte. Dükkanların sıra sıra dizildiği bir çarşı içindeyiz, öğle kalabalığı başlamamış henüz, sokaklarda yürüyen insanlar seyrek. İki elim poşetlerle dolu, hele sağ elimdeki bayağı ağır, zorluyor beni. Söylenip duruyorum, bu kadar şeye ne gerek vardı diye...

Derken, geniş bir meydana açılan sokak ağzına geliyoruz. Burası kalabalık, olağan üstü bir durum göze çarpıyor. İnsanlar birbirlerinin yüzüne bakıp ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Umursamadan yoluma devam ediyorum karşı sokak boyunca. Yerler kiremit rengi parke taşlarıyla kaplı. Geri dönüp bakıyorum, sen yoksun! Geride kalmışsındır diye aldırmadan yoluma devam ediyorum. Arkamda birinin adım seslerini duyuyorum. Bu sen olmalısın. Kulağıma gelen kalın bir erkek sesi. Sen değilsin! "Görüyor musun, insanlık kalmadı, güpegündüz hırsızlık yapıyor adamlar." diye söylenip duruyor. Kim bu peşimdeki adam diyorum içimden, başımı geri çeviriyorum. Esmer, elli atmış yaşlarında, başında eski püskü şapkası olan hırpani kılıklı herifin teki! Cevap vermeden yürümeye devam ediyorum. Belli ki adam takmış kafayı, yarenlik edecek benimle. Beni izlerken lâflamaya devam ediyor. Israrla ona cevap vermiyorum. 

Sokak bitiyor, dar bir geçide giriyorum. Adam hâlâ peşimde. Burası bildiğim bir yer, ana caddeye çıkmak için kestirme yol. Geçidin sonu mağaraya dönüşüyor. Hoppala, nereye geldim ben diye şaşırıyorum. Biraz gidince ileride bir mazgal görüyorum. Mazgalın üstü demir parmaklık, aşağı ışık süzülüyor. Uzun süredir beni takip eden adamın arkasından sarı saçlı, zayıf, bir genç beliriyor. Biraz rahatlıyorum, demek bu geçit, mağara ve mazgal başkaları tarafından da kullanılan bir yol. Sanki mazgalı önceden hatırlıyorum. Eskiden demir parmaklığı kilidinden kurtarıp aşağı çekince merdiven halini alırdı. Bu kez mazgala ulaşan merdiven içeride, sabit. Merdivene çıkıp kapağı kaldırıyorum ama bir terslik olduğunu fark ediyorum. Başka bir merdiven mazgala dayanmış açılmasına imkan vermiyor kapağın. Arkamdaki sarışın, genç adam mağaranın duvarına yarasa gibi tünemiş beni izliyor. Hırpani adam genç olana dönüp "Hadi, kapana kısıldı, vur şunu!" diye bağırıyor. Zaten güçlükle durduğum merdiven basamağı üzerinde dengemi kaybediyor, düşüyorum, ağır poşetler ellerimden kayıyor. Sarışın genç adam silahını doğrultup ateş ediyor, ben hırpani adamı kendime siper ediyorum. İki el silah sesi çınlıyor mağaranın duvarlarında. Hayır, vuramıyor beni, iki atışı da karavana. Derken gözlerimi açıp bilgisayarın başına koşuyorum.

Eşim ne oldu ne bu telaş diye soruyor, rüya gördüm, unutmadan yazayım hemen şunu diyorum. Bana soruyor, kimi gördün diye. Şiirsel bir cevap veriyorum:

 "Seni gördüm seni, bırakıp gitmişsin beni"

Eser Sahibi: PAKA*

Oyuncular: Ben, eşim, Mahmut, Zübeyr

Sahne: Kemeraltı sokakları

Reji: Ertuğrul İmer

Efekt: Korkmaz Çakar

Seslendiren: Siz

* Poposu Açık Kalan Adam

38 yorum:

  1. Rüyayı hatırlamak çok iyi, ben bu aralar milyon rüya görüyorum, gözümü açtığımda bir karmaşa dışında bölük pörçük şeyleri birleştiremeyip deli oluyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de gördüğüm rüyayı nadiren hatırlıyorum. Rüyadan uyanır uyanmaz kendi kendime tekrarlayıp koşuyorum bilgisayarın başına. Çünkü biraz zaman geçse hepsi uçacak aklımdan. Ben böyle buldum yolunu, işe yarıyor:)

      Sil
  2. İnsanı ter içinde bırakan tarzda rüyalardan :-)) Ben genelde ateş edilmesi anında yada benzer anlarda uyananıp sonunu göremeyenlerdenim. Ne güzel hemen kaleme alıp paylaşmışısınız :-) Keyifli bir hafta sonu olsun 🙏 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha devam etseydi korkardım muhtemelen ama tam zamanında uyandım. Bu yüzden kabusa dönmedi, son derece sakindim:) Teşekkür ederim, size de iyi hafta sonları:)

      Sil
  3. Eskiden çok garip rüyalardan görürdüm şimdi azaldı. Bir kere rüyamda anneme biri ateş ediyor ben de elimi uzatıyorum durdurmak için, elime giriyor kurşun. :)
    Bir ara peşime takılan caniler oluyordu falan. Bazen rüyaları akşam hatırlarım, tün gün aklıma gelmez aniden bir detay hatırlatır rüyayı. Keşke not alsaydım ben de şimdi hatırlamadığım neler gördüm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rüyalarımı nadiren hatırlarım. Artık sıcağı sıcağına kaydediyorum iyi oluyor. Aksi takdirde unutur giderim. Bir de yorumlayabilsem daha güzel olacak:)

      Sil
  4. şarkıyı arka fona alıp yazıyı okuyunca müthiş oluyor :D bu gördüğünüzü kabus kategorisine mi alsanız acaba :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, tam kâbus etkisi vermedi bana aslında. Tam zamanında uyanmışım belli:) Biraz daha devam etseydi bu rüya, bağırırdım kesin:) Teşekkürler.

      Sil
  5. *PAKA :)))) Macera filmi gibiydi :) Devamını da görün Mr. Kaplan lütfen!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, gerçekten aksiyon on numara. Ama bende bir huzur vardı ki, adamın ateş ediyor ama vuramayacağından son derece eminim sanki. Bir de anlayamadığım, bu adamların kastı ne bana? Rüya işte, her şey anlamlı olmuyor. Devamı konusunda söz veremem, çünkü bu kurgu değil, gerçek bir rüya:))) İstihareye yatsam devamı gelir mi acaba? Eğer, devamı gelirse söz:)))

      Sil
  6. Poposu açık kalan adam ayrıntısı harikaydı :D

    YanıtlaSil
  7. PAKA'nın maceraları diye bir diziye mi başlasak:)))

    YanıtlaSil
  8. Kısa metrajlı film tadındaymış rüya. Bu kadar detaylı hatırlayabilmeniz müthiş. Maşallah size:) 40 yılda bir benim de tüm detayları hatırlayacağım tutar. Fakat ya hemen birine anlatmak ya da bir kağıda yazmak lazım. Yoksa neredeyse tamamı unutuluyor.
    En alttaki detaylar çook komik:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen sıcağı sıcağına yazmasam kesinlikle unuturdum:) Rüyalarımı fazla hatırlamam ama hatırladığımda böyle bir yol buldum kendime:) Teşekkürler:)

      Sil
  9. Sevgili Deep ile karşılıklı istişarelerinizi okudum. İki aklı selim ve bilgili insanın hoş atışmalarından sonra aksiyon dolu rüyanıza güldüm üstad. Hayr olsun..

    YanıtlaSil
  10. Hahahahahahahahahahahah harikasınız yaaa.. pazar sabahı açtım ve kahkahadan karnıma ağrı girdi.. çok yaşayın siz e mi? :))

    YanıtlaSil
  11. Harika bir rüyaydı. Seslendiren olmak da ayrıca gurur vericiydi. Rüyanıza ve kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh. Çok teşekkür ederim. Kurgu değil, gerçek bir rüyadan uyarlanmıştır:)))

      Sil
  12. Hayırolsun! Hayra yormak lazım :)
    Ama kısaltmaya çok güldüm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım hayra vesile olur:) Çok ciddi yazıyorum diye Deep takılıyordu, biraz komiklik katmış oldum bu sayede:)

      Sil
  13. sessiz gemi yazdı ağaç evi :)

    YanıtlaSil
  14. işte insan hep tam zamanında uyanıyor neyse ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanlama iyi gerçekten, yoksa kabusa dönecek:)

      Sil
  15. Son bölümü çok güldürdü;)

    YanıtlaSil
  16. hahah güldüm yaa :D ben de rüyalarımı not ederim hep güzel hikayeler çıkıyor böyle ortaya :D başta keyifli bir gezintiyken sonda polisiye veya western havasına bürünmüş neyse ki tam zamanında uyanmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen yazmasam kesin unuturdum. Yataktan kalkıp hemen bilgisayarın başına koşuyorum böyle bir durumda. Evet, zamanında uyanmışım yoksa işler hiç de iyiye gitmiyordu. Ne istiyordu adamlar benden anlamadım:)

      Sil
    2. Ben genelde telefonun not kısmına yazıyorum hızlıca sonra da daha düzgün bir dille bilgisayarda düzenliyorum yoksa uykumu bırakıp bilgisayara koşana kadar unuturum ben :D hmm belki iki seçenek arasında karar vermeli bir durum yaşamış ve seçemediğin için bunalmış olabilirsin ve bu iki fikir gangster olarak girmiş rüyana :D çok güzel fal ve rüya yorumu sallarım hahah :D

      Sil
    3. Ben devamlı aklımda olayları tekrarlayarak canlı tutmaya çalışıyorum yazana kadar. Araya bir şey girse sanki hepsi uçacak gibi pamuk ipliğine bağlı. İki seçenek, karar vermek... Hımm, ne acaba? Aklıma bir şey gelmedi. Muhtemelen üstüm açık kalmış işte:)))

      Sil
    4. baya salladım işte bazen tutmuyor tahminim :) belki işle ilgili şeyler olabilir diye düşündüm veya son dans için ilerleyen zamanlarda iki fikir olabilir aklında :D

      Sil
    5. Madem bu kadar iddialısın, bir sonraki rüyamı sana yorumlatırım o halde:))

      Sil
    6. hahah sesli güldüm valla bir iddiam yok ama eğlenceli bence rüya yorumlamak :)

      Sil
    7. Yoo ben çok ciddiyim:))) Önemli değil, merak etme, dediklerine göre hayatımı düzene sokmam:)

      Sil
    8. peki anlaştık o zaman kararlarını etkilemeyecekse rüya yorumlarım sorun yok :D

      Sil