KATEGORİLER

14 Mayıs 2016 Cumartesi

ADOLF, BAK YİNE SEN DÜŞTÜN AKLIMA!

13/05/2016 Cuma, Tire


Oğlumla birlikte çıktık bugün yaylaya. Kapıyı kapalı görmek benim için sürpriz oldu. Yakup Ustayı aradım, bugün çalışmadıklarını söyledi. Ben de gördüm çalışmadıklarını zaten. Ama hani bugün gelemeyeceğiz, işimiz var, hastayız vs. bir haber vermek yok. En iyi ustamız bu n'apalım?

Anahtarım vardı yanımda, kapıyı açtık girdik içeri. Oğlum sekiz ay aradan sonra ilk defa gördüğü için yapılanlar onu şaşırtmış. "Bu kadar güzel olmasını beklemiyordum" dedi. Sırasıyla demirciyi, tesisatçıyı aradım. Pazartesi gününe mutfak montajı ile demir, ferforje işleri yapılacak. Yarın Kamil tesisat işlerine, Yakup Usta ile Kadir de ağaç budama ve temizlik işlerine kaldıkları yerden devam edecekler.

Avusturya seyahatimizin ikinci ayağı olan Salzburg resimlerini diğer bloğuma yerleştirmek epey zamanımı aldı. Bazen aynı şeyi defalarca tekrarladım.  Kaydet, yayınla tuşuna bastıktan sonra durup durduk yerde yazımın fontu değişti durdu. Resimler deseniz adeta haylaz bir çocuk. Koyduklarım yerde durmuyorlar. Epey resim yerleştirdim ama yayınlamadıklarım çok daha fazlası...

Geçen sene bahçede don vurdu diye ne kayısı, erik ne de ayva olmuştu. Kiraz ise tam tersine çok fazlaydı. Bu sene erik ve kayısı var, kiraz az. Olanı da zaten kuşlar yiyor. İlaç kullanmadık ya, ne kadar kuş varsa bizim bahçede. Organik ne de olsa.

Bahçeden dönerken cuma pazarına gidip acil ihtiyaçlarımızı aldık. Elektrik parasını yatırdık. Başımda kalan saçlarımı kestirdim.

Eve döndüğümde haberleri izlemek gelmedi içimden. Dinlesem ne olacak ki, hep iç burkucu haberler... Soma'nın yıl dönümü, unutmayacağızlar, öldürülen askerler, biz de onlardan şu sayıda öldürdükler... Ne yapmak lazım insanlarımıza gözlerini açmaları için? Siyasiler konuşuyor sadece, o da havanda su dövmek kabilinden. Takvim yaprakları değişse de ülkede yeni bir durum yok. Birileri ölüyor, birileri kazanıyor. Kazananlar hiçbir zaman cephede olmayanlar. Bu kandırmacanın adı demokrasi: Halkın kendi kendini yönetme şekli! Bugüne kadar keşfedilen en iyi yönetim biçimi! Ne yapsın efendiler, halk yönetmesini bilmiyorsa? Adolf, bak yine sen düştün aklıma... 

2 yorum:

  1. Ama bütün hengamenin içinde kiraz gibi kirazların, erik gibi eriklerin yetişiyor olması yine de umut verici...

    YanıtlaSil
  2. Umudun var olması bizi hayata bağlıyor. İnsanlar ne kadar kirletmeye çalışsa da tabiat saflığını koruyor.

    YanıtlaSil