KATEGORİLER

5 Aralık 2016 Pazartesi

MUTLU BİR HAFTA SONU

05/12/2016 Pazar, Tire


Hafta sonu kahvaltılarımız bayağı ünlendi. Bugünkü telaşımız ise çok farklı. Öğlen yemeğine İzmir'den kalabalık bir doktor grubu gelecek. Öğlen saatlerinde grup yemeğini kahvaltı servisi ile birlikte yürütmemiz çok zor. Bu zorluk hem yer bakımından hem de mutfak ve ekip bakımından. Facebook sayfamızdan duyuru yaptım. Hafta sonları normal olarak saat 14.00 e kadar süren kahvaltı servisi bu pazara mahsus olmak üzere 12.00 de sona erecektir diye.

Hüseyin erken geldi. Temizliği bitirdikten sonra salona çıkıp masa düzenini ayarladık. Normal olarak sadece geriye  iki masa yerimiz kalmıştı onlar da kahvaltı için rezerve edilmişti. Mecburen terastan içeri birkaç masa aldık.

Bahçeye arabalar dolmaya başlarken elemanların hepsi geliyor. Öğlen saat 12.00 olunca kahvaltı siparişlerini geri çevirmeye başlıyoruz. Bunun asıl nedeni mutfakta ordövr tabaklarının hazırlanmaya başlanması. Hava çok güzel. Dışarıda bile oturmak mümkün. Nitekim uzun zamandır misafir görmeyen verandaya bile masa açıyoruz. Genç doktorlar tam zamanında, hocaları biraz gecikmeyle geliyor Taş Ev'e.  

Güzel vakit geçiriyorlar. Önce ordövr tabağıyla yöresel mezelerin tadına bakılıyor. Kişiye özel mevsim salatalarının yanında ortaya sunulan keşkek yemeğe damgasını vuruyor. Hemen hemen herkes Tire şiş köfteden yapıyor sıcak tercihini. Ve günün kraliçesi trileçe tatlısı.

Günün olayı ayran. Meze ve ayran yapımında, Tire şiş köftenin yanında aşırı miktarda tüketilen yoğurt kalmıyor. Aksi gibi herkesin ayran içeceği tutuyor. Aşağı gönderdiğimiz eleman kim bilir ne zaman gelecek. Atladığım gibi arabaya düşüyorum yola. Yolda aklıma komşu restoranlar geliyor. Hemen birine dalıyorum. Fazla yoğurt ayran ne varsa alacağımı söylüyorum. Sağ olsunlar kırmıyorlar . Acil ihtiyacımı görüyorum. Komşu komşunun külüne değil ama yoğurduna muhtaçtır sözü gerçek oluyor.

Doktorlar müzik eşliğinde keyifle yemeklerini yerken, bahçeye bir gelin arabası giriyor. Genç çift daha önce misafirimiz olmuşlardı. Şimdi nişan törenleri için giyinip kuşanmışlar ve Taş Ev'in güzel fonunda video ve fotoğraf çekimine gelmişler. Zeytin merakla olup bitenleri ağzı açık seyrediyor. 





Açık pembe renkli tuvaleti içinde bir prenses gibi süzülen gelin, yanında yakışıklı damatla birlikte kah Taş Ev'in önünde, kah merdiven başında bir sürü fotoğraf çektiriyorlar. Ne mutlu ona ki bunun gibi mutlu günlere ev sahipliği yapıyor Taş Ev. Taş Ev'in uğurunun onlara, onların uğurunun Taş Ev'e dokunacağına inanıyoruz

Güzel misafirlerle güzel sohbetler oluyor. Hiç ummadığım yerlerden ortak tanıdıklar çıkıyor. Eskileri anıyoruz. Giden mutlu ve memnun ayrılıyor. Bu da bizi mutlu ediyor.

7 yorum:

  1. Fotoğraf çekimi için gerçekten çok güzel bir mekan görsellerden belli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel çekimler yapıldı ama daha fazlasını paylaşamazdım.

      Sil
  2. Yaşağdığınız mutluluk kaleminize geçmiş, oradan da bana kadar ulaştı, çok teşekkürler sayenizde güne güzel başlıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu duymak ne güzel:) Umarım güzel günleriniz bol olur.

      Sil
  3. Taş Ev, artık mutluluklar ile mutlulukla anılacak :)

    YanıtlaSil
  4. Are you looking for free Facebook Likes?
    Did you know you can get them ON AUTOPILOT AND ABSOLUTELY FREE by getting an account on Like 4 Like?

    YanıtlaSil