KATEGORİLER

13 Mart 2017 Pazartesi

GARİP BİR GÖKKUŞAĞI

13/03/2017 Pazartesi, Tire

Bize göre haftanın son günü. Sabahtan parçalı bulutlu olan hava sürekli değişiyor. Bir ara pırıl pırıl bir güneş ortalığı aydınlatıyor. Serin havada güneşin değdiği yer ısıtıyor insanı. Depoda odun iyice azaldı, dışarıdakiler ise günlerce yağan yağmurun altında sırıl sıklam. Fırsat bu fırsat deyip Taş Ev'in arkasındaki istiflenmiş ağaç kümesine iniyorum. Ağaç motorunu çalıştırdıktan kısa bir süre sonra benzini bitiyor. Deposu küçük olduğundan üç araba odunu zor tamamlıyor. Benzini yağını tamamlayıp işe koyulmadan önce parçalara ayıracağım odunları seçiyor, bir üst sekiye taşıyorum. Alt kısımlarda biraz kurulardan varmış şansıma. Bir araba, iki araba derken motorun benzini bitene kadar çalışmaya devam ediyorum. Bu arada küçük bir kaza atlatıyorum. Uzun ağaç kütüğünün bir tarafına sol ayağımla basıp hareket etmesini önlerken ıslak ağaç ayağımın altından kayıyor. Testere ayağımın ucuna değip ayakkabımı parçalıyor. Şükürler olsun ki testerenin ucu ayakkabıyı keserken çorabıma bile değmiyor. Aklımdan geçen benim gizli bir koruyucum olduğu. 

Öğleden sonra yağmur kaldığı yerden aralıklarla devam ediyor. Salonda şömine soba tüm güzelliği ile yanıyor. Bir ara beni yukarı çağırıyor elemanlar. Şehir manzarası harika. Bozdağ tarafında her zamankinden çok daha kalın ve düşeye yakın bir gökkuşağı oluşmuş. Şehrin batı yakası yağmurla yıkanmış, berrak bir görüntü veriyor. Hemen fotoğrafını çekiyorum bu güzel tabiat olayının.

Şehre inip işlerimi görüyorum bu arada. Dönüşte iki gündür fırsat bulamadığım günlüklerimi tamamlıyorum. Önemli bir rahatsızlık geçiren eski bir dostumu arıyorum, telefon rehberim silindiğinden beri bir türlü ulaşamadığım. Dün gelen misafirlerimizden birinden aldım numarasını. İnsanlar zor günlerinde kendini göstermeli. Bu dostum da hem sağlık problemleri hem de iş problemleri ile inanması güç sıkıntılar yaşıyor. Ona sağlık ve iyi dileklerimi sunuyorum.

Akşam kızım arıyor. İşim olduğu için sonra ararım diyorum. Dün de aynı şeyi söylediğimi ama aramadığımı söylüyor. Yarım saat sonra arıyorum. O Venüs'ü anlatıyor bana, ben bizim Fifi'yi. 

12 yorum:

  1. Büyük geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız neyse ki.Gökkuşağıysa her haliyle çok güzel...

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İş emniyeti konusunda bir terim vardır. "Ramak Kaldı". Hani kaza falan olmaz ama kıl payı atlatmış olursunuz. Her zaman bu şansa sahip olmayabilirsiniz. Bu yüzden olayın tekrarlanmaması için ek önlemlerin alınması gerekir. Hayatımızda ramaklar çok. Bunlardan birini yaşadım. Bundan sonra emniyet için odun keserken yağışlı havalarda daha dikkatli olmak lazım:)

      Sil
  3. "Kim ki merhamet eder; merhamet olunur" Elbette bir koruyanın var senin. Dua edenlerin var. Çünkü senin yapında merhamet duygusu var. Büyük geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Benim de dualarım dara düşenlerden, acı çekenlerden yana olsun.

      Sil
  4. Gökkuşağı harika gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  5. ayyy günlük yazmayı ben de severiim. ne güzel sevindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Deep, sen güzelden anlar, her şeyin güzelini yaparsın:)

      Sil