KATEGORİLER

7 Mart 2017 Salı

KAYISI ÇİÇEĞİ

06/03/2017 Pazartesi, Tire

Bu sabah yaylada hava daha serin. Öğlene az bir zaman kalmasına rağmen ben bunu sabah serinliğine bağlıyorum. Ne var ki ilerleyen zaman içinde havanın dünkü gibi olmayacağı anlaşılıyor. Tam evden çıkarken Fırat telefon etmiş, kendisini almama gerek olmadığını, yaylaya motosikletiyle geleceğini bildirmişti. Uzun bir süre Fırat görünmeyince merak edip arıyorum. Tamirden yeni çıkardığı motosikletiyle iki kez yolda kaldığını söylüyor. Onu alıp tekrar yukarı çıkıyorum.

Fırat ve Ayşe Hanım yoğun bir şekilde temizliğe girişmişken işlerini bitiren Aşkın Şefle yukarı yaylaya çıkıyoruz. Patika yoldan yukarı ilerlerken yol boyunca baharın habercileri bize eşlik  ediyor.  Aşkın Şef ağaç diplerindeki kuzu kulaklarını toplamak için zaman zaman geride kalıyor. Sarmaşıklar henüz kendini göstermemiş. Fırtına kocaman ağaç gövdelerini devirmiş. Yukarıdaki havuza akan kaynak sularından birinin borusu dışarı kaymış, su boşa akıyor. Domuzlar pek çok yeri eşelemiş.   Fidanlar henüz kış uykusundan uyanmamış ama şimdiden onları nasıl sulayacağımızı düşünüyorum. Geçen yıl döşettiğim damlama sulama boruları kullanılacak durumda değil. 

Biz aşağı indikten az sonra iki bayan konuğumuz geliyor. Birinin eşi  ODTÜ'de öğretim üyesiymiş. Kampus içindeki lojmanlarda oturuyorlarmış. Okul günlerini konuştuk. Eskiyi özlemle andık. Eymir Gölünü sordum. Gökçek henüz el koyamamış gölümüze. Kafeteryanın eski halini, yurtlar yolundaki pastaneyi konuştuk. Benden sonra daha birçok yiyecek yeri açılmış üniversite kampusunda. Sosyete kantininde sandviç ekmeği arasında ilk kez yediğim soğuk etler geçti gözlerimin önünden. Hava kararmadan kalkmayı tercih ettiler.

Taş Ev'in önündeki kayısı ağacına dikkatli bakmamışım. Badem ağaçlarından sonra o da çiçeklerle bezenmiş. Akşam konuklarımızdan biri çiçek açmayı geciktiren bir ilaçtan söz etti. Umarım çiçeklere zarar verecek bir don yaşanmaz, biz de geçen sene olduğu gibi ilaçsız reçellik kayısılarımızı keyifle toplarız. Erik ağaçlarının çiçek açması da yakın görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Torbalı'dan eşiyle birlikte  Taş Ev'e hayran kalan bir misafirimiz bu kez çocuklarıyla birlikte geliyor. Beyefendinin on parmağında on hüner. Pek çok dalda hizmet veriyor. Fabrikaları, arazileri var. Yakında çok yataklı bir yaşlı evi yatırımına başlayacaklarını söylüyor. Tek sıkıntı kalifiye eleman. Düzgün insan bulabilsem otuz beş kişiye daha iş verebilirim diyor.

Yine Taş Ev'in müdavimlerinden biri Beydağ'ından gelecek misafirleri için rezervasyon yaptırıyor. Gecenin son misafirleri biraz gecikince boş masalardan birini hazırlamaya başlıyor bizimkiler. Başta şefimiz olmak üzere bugün planladığımız personel moral gecesinin hayalini kuruyorlar. Gece yemeği hoş sohbetle noktalanıyor. 

6 yorum:

  1. Personel moral gecesi mi?
    9 yıl oldu aynı işyerindeyim. Moral gecesinden bizim patron bihaber.

    YanıtlaSil
  2. :)) Demek ki, sizin işyerinde moraller iyi:)

    YanıtlaSil
  3. Hiç kayısı ve badem çiçeği görmedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi bir arada olmuyor galiba...
      Ben de sizin gittiğiniz tiyatrolara gidemedim:))

      Sil
    2. Çok zor yerden geldi, cevep veremiyorum hocam :)

      Sil