KATEGORİLER

26 Eylül 2019 Perşembe

İLHAM MİMİ by TAHA AKKURT

Evet, Ağaç Ev Sohbetlerinin mucitlerinden Taha Akkurt bir İlham Mimi organize etmiş bu kez. Sorulara geçmeden önce tek istediğim kısa ve öz cevaplar vermek. İnşallah bu kez başarırım.


Hayatınızda şikâyet ettiğiniz şeyler nelerdir?

İlk önce ülkenin durumundan, eşitsizlikten, adaletsizlikten, aydınlara yapılan zulümden, memleket kaynaklarının heba edilmesinden, yandaş medyadan, yanlış dış politikalardan, vehasılı iyi yönetilmemekten dolayı şikâyetim var.
Bireysel olarak doğrudan etkilendiğim ülke meseleleri dışında tek şikâyetim zamandan yana. Zaman yetmiyor okumaya, yazmaya.


Rutine girdiğinizi fark ettiğinizde ne yaparsınız?

Bazen rutine girdiğimi hissederim. Ya bir gün sürer ya da iki. Hayat anlamını yitirir, her şey anlamsızlaşır o anda. Hüzün kaplar içimi. Ölmek isterim. Neyse ki fazla uzun sürmez bu durum. Geçmesini beklerim, bilirim ki kısa bir süre sonra normalleşeceğim.


En son yaptığınız önemli değişiklikller nelerdir?

35 yıllık mesleğimi bıraktım. Ardından gelen emeklilik dönemimde çok istediğim bir iş olan restoran işletmeciliği yaptım. Bu arada bahçe işleri ile uğraşıyordum. İnsan çalıştırmakta, kalifiye eleman bulmakta zorlandığım ve yoğun çalışma temposu sebebiyle restorancılığı bırakmak zorunda kaldım. Büyük şehre döndüm yeniden. Sonunda işçi çalıştırılmasına gerek bulunmayan, bir kısmı kendi bahçemize ait zeytinyağı, ceviz, kestane, doğal gıda ve süt ürünlerinin satıldığı küçük bir işletmede karar kıldık. Şimdilik burada vakit geçiriyor, daha fazla kitap okuyor ve yazabiliyorum. 


Motivasyon olarak düştüğünüzde sizi ayağa kaldıran size ilham veren şey nedir?

Sabır, ümit ve zaman sanırım. Sakin bir tabiatım var. Kolay kolay paniğe kapılmam. Yeni bir şeyler yapmayı düşünürüm. Ya da karşıma bazı güzel fırsatlar çıkacağını hayâl ederim. Uygun bir zaman kestiririm gözüme. O tarih yeni bir milât olur benim için. Hiçbir şeyin devamlı iyi ya da kötü gitmeyeceğini, kötü günlerin elbet bir gün son bulacağını düşünürüm. Elbette en büyük desteği eşimden alırım. 


Hayat mottonuz nedir?

"Yanlış yolda yürümek doğru yolda beklemekten iyidir."

Evet dostlar, içini dökmek isteyenlere gelsin bu mim de. Sevgiyle kalın.

20 yorum:

  1. Kendi adıma çok çok teşekkür ederim. Hiçbir şey yapmadan beklemek, yanlış yolda yürümekten daha kötü demek, çok beğendim bu sözü. Sizin tecrübeleriniz yalnız bana değil birçok kişiye ilham oluyor bence. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Beklemeyi ve bekletmeyi hiç sevmem:)

      Sil
  2. Deneyim kokan cevaplar :) Sizlerin fikrini almak çok güzel Tyrha, küçük işletmenize bayıldım. Bol bereketli olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E, bu vesileyle biraz da reklâm yaptık:)) Teşekkürler.

      Sil
  3. senin blog hiç bu kadar aktif olmamıştııı :) maşallah nazar değmesin işallah :) ölmek mi istiyon bazen :) alıştın seen ölüm fikrine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkaten, ne oluyor bana böyle:)) Bir şeye başladım mı suyunu çıkarıyom di mi? Hepmiz ölcez gari. Ne va bunda?:)))

      Sil
  4. Ne güzel benim de hayalim var böyle (: Kendime ait ufak bir mekanım olsun, çiçekler, pastalar hatta belki kitaplar (: Üstteki görsellere bayıldım (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha güzeli size nasip olsun. Ancak ne yaparsanız kendiniz yapın, küçük olsun, sizin olsun:)

      Sil
  5. "Zaman yetmiyor okumaya, yazmaya."

    Katılmamak elde değil. Gün içinde zaman yetmeyince gece uyumayıp okuyorum, yazıyorum. Ertesi gün idare etsem bile o gece erkenden sızıyorum. Yetmiyor zaman, hiç yetmiyor.

    YanıtlaSil
  6. good for you on creating your own small business.

    YanıtlaSil
  7. Hayallerinizin peşinden gitmişsiniz.Çok güzel yapmışsınız.Ben de istiyorum ama bir türlü olmuyor.Bir şeyler engel oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük hayal kırıklığı yaşamamak için hedefleri küçük tutmak, daima tedbirli olmak lazım. Her şeyin hayırlısı. Olacağı varsa zaten engel olamazsın. Umarım sen de hayallerini gerçekleştirirsin bir gün::)

      Sil
  8. "Yanlış yolda yürümek doğru yolda beklemekten iyidir."

    motto çok iyi ben de bunu istiyorum

    YanıtlaSil
  9. taş ev zeytinyağı kullanıın siz de zeytinyağı gibi üste çıkın :) adı taş kendi hafif :) (advertorial:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağzınızın tadı Taş Ev Zeytinyağı. Oleyy:))

      Sil