KATEGORİLER

13 Mart 2016 Pazar

12/03/2016 Cumartesi, Tire

Sabah gözlerimi açtığımda renkler daha bir canlı. Yeşil daha yeşil, sarı daha sıcak, kırmızı daha parlak. Saat 9.30 olmuştu uyandırdıklarında. Kahvaltı hazırlanmıştı. Ne kadar güzel dünyayı bu kadar renkli görmek, ağrısız, sancısız ve dinlenmiş olarak. Bu sefer işi sıkı tutuyoruz. Kısa süren bir alışverişi saymazsak dışarı çıkmadım sayılır, mikroptan uzak kalmak için.

Arayanlar oldu bugün yine, geçmiş olsun dileklerini sundular. Kızım üç farklı damlayı saatlerini sektirmeden gözüme damlatmayı sürdürdü. Yaylaya çıkmadım bu yüzden. Merak edip aramadım bile ustaları.

Yirmi gün kadar önceydi, kız kardeşim güzel bir paylaşımda bulunmuş; Chopin'in Spring Waltz'ı yani "Bahar Valsi". Youtube'ta dokuz milyon kişi izlemiş neredeyse. Bu güzel valsin hikayesini merak edip biraz eşeleyince karşıma hiç beklemediğim bir durum çıktı. Meğerse bu güzel parçanın bestecisi Chopin'in değil Paul de Senneville ve Olivier Toussaint'mış. Besteyi piyanoda seslendiren ve ona ün kazandıran sanatçı ise Richard Clayderman'mış. Üstelik parçanın adı da "Bahar Valsı" falan değil. "Mariage d'amour" muş, yani "Aşk Evliliği".

Bu işi bilenler Mariage d'amour'un Chopin'i anımsatan ezgilere sahip olmasına rağmen bunun bir vals ölçüsüne kesinlikle uymadığını söylüyorlar.

      

10 yorum:

  1. Teşekkür ederim bilgi için... 💕 sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ne keyifli değil mi "aslında öyle değilmiş" bilgisi bulmak :)
    Babam Tire doğumlu, ben hiç gitmedim. Sizde Tire'yi gördükçe aklıma geliyor :)
    Geçmiş olsun!

    YanıtlaSil
  3. Esasen hata aramak değil genel olarak herhangi bir konu üzerinde derinlemesine bilgi sahibi olmak amacıyla araştırıyorum. Bunu yaparken büyük sürprizlerle karşılaşabiliyor bazen insan. Bu yönüyle evet, keyif verici. Babanıza selamlar. Ben aslen İzmirliyim ama eş durumundan dolayı emekli olunca Tire'ye yerleştik:) İyi ki yerleşmişiz. Geçmiş olsun dileğiniz için ayrıca teşekkür:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıştınız değil mi Tire'ye? Biz de Ödemiş'liyiz ama sadece ziyaretten ibaretti gelişlerimiz :) İzmir'den daha farklı oluyor ilçeler kesinlikle :)
      Ne gelesim var oralara şu anda... Ama eşin işi burda olabileceği için kaldık İstanbul'da :)

      Sil
    2. Alıştık gari. Oturup durun :) Şaka bir yana çok keyifli yanları var gerçekten. Son on sekiz yılını Ankara'da geçirdikten sonra bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Her taraf yemyeşil şimdi. Temiz hava organik gıda :)

      Sil
    3. :D Çok güldüm yorumunuza "Oturup durun" :D Aynen şiveyle okudum :)))
      Sizinle ortak şehir çok! Ben 22 sene yaşadım Ankara'da :)
      Şu an her yer Ankara ve İstanbul'dan yeşil zaten o kesin :)

      Sil
    4. Benim de şivem kaymaya başladı yavaş yavaş. Önce taklit ediyordum. Daha sonra yapışıp kaldı dilime. Bütün şiveleri severim.

      Sil
  4. Şahane bir müzik gerçekten de, teşekkürler paylaşım için. Gözlerinizin iyileşmesi ise sizin için tarifsiz olsa gerek, bunu anlayabiliyorum.
    Güzel haberleriniz sabah sabah bana çok iyi geldi, tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil