KATEGORİLER

10 Nisan 2016 Pazar

09/04/2016 Cumartesi, Tire

Seyahat boyunca ölçüyü kaçırdığımdan sabah tartısında iki kilo almış olduğumu gördüm. Gitmeden önce zaten birkaç kilo fazlam vardı. Yapacak bir şey yok, ay sonuna kadar beş kilo vermek zorundayım. Benim kilo verme stilim biraz farklı diğerlerinden. Ne kalori hesabı ne de kibrit kutusu kadar peynir var benim reçetemde. Bu konuya tekrar döneceğim az sonra.

Bugün ne mi yaptım. Hiçbir şey. Gezi resimlerini toplamaya çalıştım. Bir kısmını "Kaystros Tyrha" blog sitemde  yayınladım. Alış veriş için kısa bir süre dışarı çıktım. Büyük alışveriş için Pazartesi ve Salı günü kurulacak pazarları beklesem iyi olacağını düşündüm. Salı günü yine doktor kontrollerine, İzmir'e gideceğimiz için Pazartesi günleri hemen yanımızda kurulan Toplu Konut pazarıyla idare edeceğiz artık.

Öğlene doğru servis geldi, çamaşır makinesini onarıp getirmişler. Öğleden sonra ise zaman çabuk geçti. Geç kaldığım için ustaları yakalayamayacaktım. Ben de yarın çıkarım yaylaya o zaman.

Evet günlüğümde bir demonstrasyon yapmak istiyorum. Ay sonuna kadar sayfamın bir köşesine Erime Köşesi (EK) adını vereceğim. Daha önce 68,5 kg'ı gördükten sonra sabah tartıldığımda ibre 75,2 kg'ı gösterdi. 70 kg'ın altına indiğim zaman yüzüm çöküyormuş. Bu sebeple hedef sınır değerim 70 kg olacak. Nasıl mı yapacağım? Sabahları iki yumurta sahanda bol tereyağı ya da zeytinyağı ile pişirilmiş. İçine sucuk, sosis, pastırma, peynir, mantar, biber, domates gönlünüz ne isterse istediğiniz kadar koyabiliyorsunuz. Bu öğün akşam saatlerine kadar tok tutmayı sağlıyor. Atıştırmalık olarak sadece kabak çekirdeğine geçit var. Ekmek, unlu gıdalar, şeker kesinlikle yok. Ben su yerine soda içiyorum. Akşam saat altı yedi arası abartmadan bir tabak yemek Allah ne verdiyse. Bu sebze yemeği olabileceği gibi, et yemeği veya balık olabiliyor. Ha bir de sabah ve akşam öğünlerinde birer kase ev yapımı yoğurt yiyorum. Bu kadar basit. Özel bir çaba ya da hazırlık gerekmiyor. Gün içinde biraz yürüyüş ya da spor işi hızlandırıyor.

Şimdi, ilk günkü (EK)'im:


BAŞLANGIÇ 75,2 KG








HEDEF
70,0 KG 

GÜN SAYISI

BUGÜNKÜ   
  KİLOM        

DEĞİŞİM (+/-) KG
HEDEFİME KAÇ KG VAR
          0
    75,2
    0,0
     5,20

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder