KATEGORİLER

10 Nisan 2016 Pazar

10/04/2016 Pazar, Tire

ZEYTİNLİK
Sabahtan blog sayfama gezi resimlerini yerleştirmekle uğraştım. Bir sürü resim arasında seçim yapmak, seçilenleri belli bir düzen içinde sayfaya dizmek herkese kolay gelse de ben çok uğraştım. İnadım sayesinde kısmen başarılı olduğumu düşündüğüm sırada "yayınla" düğmesine bastım. Sonra bir de ne göreyim? Üzerinde onca zaman harcadığım resimlerim başına buyruk davranmış, her biri sayfanın istedikleri bir köşesine kapağı atmışlar. Yapacak bir şey yok. En az iki kısım daha çıkacak. Bu işin çok zamanımı alması bir yana istediğim neticeyi görememem hevesimi kırıyor biraz.

Bugün nihayet eşimle birlikte çıktık yaylaya. Bu mevsimin hafta sonlarında çok kalabalık oluyor Kaplan yolları. Kaplan köyü ve restoranların önü arabadan geçilmiyor. Çoğunluğu İzmir'den gelenler oluşturuyor.

Bahçe kapısı kapalı. Kadir'e telefon ediyorum. Tekke Köyündeymiş. "Bugün sadece Yakup Usta çalışacaktı, derzlerde az bir işi kalmıştı." diyor. Demir kapıyı açıp içeri giriyoruz. Ortalık yemyeşil, kuş sesleri cıvıl cıvıl. Geçen seneki don bu sene vurmadı ağaçlara. Taş Ev'in yanındaki kayısı ve erik ağaçları meyve tutmuş artık. Hatta erik yenecek hale gelmiş bile. Birer tane atıyoruz ağzımıza. Şimdiden lezzetini bulmuş, acılığı yok. Çok güzel bir İtalyan eriği bu ikinciyi yemeye kıyamıyoruz. Her biri şeftali boyutuna geleceği için beklemek gerek.

Bahçe içinde nane, kekik ve sarmaşık topluyoruz. Sarmaşığa gözümüz hala alışamadı. Bu nedenle beş on dalı geçmiyor topladığımız. Avlunun parke taşları neredeyse tamamlanmış. Havuza geldi sıra şimdi. Elektrik geldi ya, gerisi kolay.







Bahçeden çıkıp kapıyı kapatıyoruz. Kaplan Köyünü geçtikten sonra zeytinliğin önünde arabayı park ediyoruz.

Bademler tam yenecek duruma gelmiş. Ağaçlar çok yüksek ve yamaç yerde olduğu için sadece yetişebildiğimiz alçak dallardaki bademleri topluyoruz. Bizden önce gelen geçen de toplamış olmalı, yerlere atılmış badem taneleri görüyoruz.
Dönüş yolunda Bülent beye telefon edip çiftliklerinin adresini öğreniyorum. Hazır gitmişken taze sağılmış süt de alırız yoğurt yapmak için. Çiftliğin köpekleri karşılıyor bizi. İnekler yaşlarına göre ayrılmış. Birkaç tane buzağı var aralarında. Her şeyin ufağı güzel. Çok sevimliler. Mutlu bir çiftlik görüntüsü var burada. İneklerin böğürmesi köpeklerin havlamasına karışıyor. Bakıcı on beş dakika sonra sağıma başlayacağını söylüyor. Gözümüzün önünde sağılan sütümüzü alıp evimizin yolunu tutuyoruz.




Yarın işler çok. Mutfakçıya telefon edilecek, elektrikçi ile hesaplaşılacak, ödemeler yapılacak, su konusu görüşülecek. Erime Köşemde (EK) ilk yirmi dört saat. İlk gün için fena sayılmaz!   

2. gün (EK)'im:
BAŞLANGIÇ 75,2 KG







HEDEF
70,0 KG 

GÜN SAYISI

BUGÜNKÜ   
  KİLOM        


DEĞİŞİM (+/-) KG
HEDEFİME KAÇ KG VAR
          1
    74,4
    - 0,8
     4,40

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder