KATEGORİLER

12 Aralık 2016 Pazartesi

YAĞMUR BEKLENTİSİ

12/12/2016 Pazartesi, Tire

Dün bir değişiklik yapıp şehirdeki evimizde geçirdik geceyi. Bu sefer Taş Ev daha bir evimiz gibi geldi bana. Şehirdeki evimiz ise adeta bir otel odası gibi göründü gözüme. Kızım yılbaşı konulu hayaletli bir film buldu izleyelim diye. İlk çeyrek saatte uyuklamaya başladım.

Sabah yağmurlu olacağı söyleniyordu. Biraz serpiştirdi o kadar. Fırtınaya dönüşen rüzgar bir türlü yağmur doğurmadı. Yağmur yağması lazım artık buralara.

Kahvaltıdan sonra kızımızı uğurladık İzmir'e. Yaylaya çıktık. Kapı açık olduğuna göre Hüseyin gelmiş olmalıydı. Temizliğe başlamadan önce Zeytin'i serbest bırakmış. Bizimki bir sağa bir sola depar atıyor.

Hemen çıkmam lazımdı. Her şeyden önemlisi sol yanımdaki köprü dişim düşmüş yine tek tarafla idare etmeye çalışıyordum. Hatta sabah tesadüfen karşılaştığım diş doktoruma "Benim dişler sizi çok sevdi" diye takılmıştım. İlk iş olarak gidip dişlerimi yaptırdım.

Yağhaneye uğrayıp yağlarımızı aldım. İki sene öncesinin üçte biri kadar yağımız oldu bu sene ama yine de beklediğimizin üzerindeydi. Havanın kuraklığı mı, çiçek zamanı sıcak bir rüzgarın değmesi midir sebep yoksa bizim şanssızlığımız mı bilinmez az çıktı yağımız. Dışarıdan yağ almak biraz dokunacak bu yıl bize ama kısmet, ne diyelim.

Akşam üzeri güzel bir teklif alıyoruz. Slow Food Terra Madre programı kapsamında bir yemek organizasyonu durumu var ki tanıtım için güzel bir fırsat.

Arayıp yılbaşı programını soranlar, rezervasyon yaptırmak isteyenler var. Yılbaşı çamımız ve sürpriz hediyelerimiz hazır. Biraz daha süsleyip güzelleştirmemiz lazım Taş Ev'imizi.

6 yorum:

  1. Masal gibi geliyor hasat okumak. Şimdiki zamanda. Raflardan alınmayıp bahçeden elde etmek... Zahmetli elbet; ama adı üstünde hasat. Ağız tadıyla tüketin.

    Yeni yılda sizden okuyacaklarımız tahmin ediyorum. Kalabalık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz. Zeytin yine en vefalısı. Ağacın ömrü uzun, fazla bakım istemiyor. Aşırı kuraklık olmasın yeter ona.
      Yeni yıl yeni ufuklar açar herkese umarım.

      Sil
  2. Benim de dişçiye gitmem gerek :(

    Haydi bakalım şu yılbaşında neler olacak merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun. İnsanın kendi dişi gibisi yok.
      Güzel olacak inşallah:)

      Sil
  3. Hayalet mevsimi geldi. Kar yağmadı ama daha. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayaletin mevsimi de mi var? Kiraz mevsimini duymuştum ama bu biraz değişik geldi:)

      Sil