KATEGORİLER

16 Aralık 2016 Cuma

BİR YIL DAHA GEÇTİ

16/12/2016 Cuma, Tire
Bugün tam bir yıldır günlük yazmış olacağım. Genellikle aynı gün ya da günün bittiği gece yazmaya çalıştım. Yaşadıklarım hafızamdan silinmeden kayıt düşmem açısından önemliydi bu. Gecikerek yayınladığım günceler ise internet bağlantısının sekteye uğradığı günler oldu. Ancak yine de notlarımı en fazla bir gün gecikmeyle bilgisayarıma yazmıştım.

Şöyle dönüp geriye bakınca bir yılın hem kısa, hem de uzun bir süre olduğunu görüyorum. Günlük olayı bir çok bakımdan işe yaradı. Kızım trafik kazası nedeniyle ödenen kasko bedeline değer kaybı için sigorta şirketine dava açmış ve kazanmıştı. Ben de aynı yoldan gideyim dedim. Kazayı ne zaman yaptım? Açtım, günlüğüme baktım. Hem kazanın tarihini hem de resmini bulup, avukata gönderdim. Bazen iyi oluyor eski tarihli yazılarımı okumak. Hemen hemen hiç boş günüm yokmuş geçtiğimiz sene boyunca. Şimdi yeni bir merak doğdu içimde. Günlüğümü yazarken geçen senenin aynı günü ne yapmışım dönüp bakmayı düşünüyorum.

Önümüzdeki günlerde geçirdiğim bir yılın değerlendirmesini de yapmak isterim. Bakalım zaman ne gösterecek... Gözümüzden kaçan ya da kaçırmaya çalıştığımız bir husus daha var ki o da ömrümüzden bir yılı daha tüketmiş olmamız.

Sabah daha erken bir saate kurdum saati. Küçük Pazardan alacaklarım var zira. Elemanları bekletmemek için acele etmem lazım. Pazarı çabuk yaptım. Salı Pazarına göre daha rahat park imkanı var. Bunun yanı sıra erken çıkmam da avantaj oldu. Adnan Şef ile buluşma yerimize geliyorum. Birkaç dakika sonra yayla yolundayız. Yolu yarılamışken çalan telefonumun ekranında Aşkın Şef yazıyor. Kapıda bizi bekliyormuş. Dünden belliydi Hüseyin'in gelmeyeceği. "Az sonra oradayız." diyorum. 

Hüseyin hakkında bir şeyler yazmak gelmiyor içimden. Yazsam da iyi şeyler olmayacak zaten. Devamlı bir misafirimiz onun yüzünden gelmez artık bir daha. Kendi adımıza da bir öğreti oldu dün yaşadıklarımız. Mesai saatinde personel alkol alamaz kuralını biraz daha katılaştırmak gerekliymiş. "Çalışan, misafir olarak bile gelse alkol alamaz." daha doğru bir kuralmış meğer.

Pazar alışverişini boşaltıyoruz mutfak tezgahına. Adnan Şef temizlik işine girişirken Aşkın Şef yeni mezeler hazırlamaya başlıyor. Ben de bahçeyi boylu boyunca dolaşıyor, etrafta ne kadar kirlilik yaratan nesne varsa büyük bir çuvala topluyorum. Taş Ev'in altında unutulmuş bir muşmula ağacındaki meyveleri kopartıp keyifle yiyorum.

Hava düne göre sanki biraz daha iyi. Sular donmamış bu kez. Bunun sebebi sadece havanın ısınması mı acaba? Musluklardan birini açık bırakmıştım, o mu sebep yoksa? Geceleri hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü kesin. Bahçede atık poşetlerin içinde kalan yağmur suları buz kalıbı olmuş dökülüyor. Her akşam hidroforu kapatsam iyi olacak.

Salonu biraz daha süslüyorum. Bahçede dolaşırken Handan Hanımın önerdiği kuru dallardan topluyorum. Biraz kurdele almam gerekir bunları bağlamak için. Dalları şimdilik kapıdaki kayısı ağacının dalları arasına sıkıştırıyorum.

Zeytin büyüdükçe kontrolü zorlaşıyor. Çeke çeke boynundaki zincirin kilidini bozmuş Uğraştım ama açamadım. Zaten açmama da müsaade etmedi. Yerinde duramıyor. O kadar proteinden sonra gayet normal tabii bu durum.


11 yorum:

  1. Hüseyin gibiler işte benim kurallar hakkındaki yazılarım :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Doğru kural koymama hatası :)))

      Sil
  2. En sevdiğim şeydir geçen senelerde bugün ne yaptığıma bakmak. Eh, on iki sene bitecek yakında, pek uzun ve keyifli oluyor bakması :D

    Kuru dallar çok güzel olacak :) Kar spreyi sıkarsanız başka süse gerek bile olmuyor. Ben de bir ara çıkıp toplayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. On iki sene mi? Maşallah diyelim o zaman:)
      Biraz yaratıcı olmak gerek:) OK Teşekkürler:)

      Sil
  3. Nice yıllara, nice yazmalara :)

    YanıtlaSil
  4. sizin günlük gündelik hayata yardım ediyor tabiii :) faydalı günlük :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam geçen sene bugün yazdım ilk yazımı. İlk yorumu yapan yine siz oldunuz:)
      Sizin hızınıza erişmek mümkün değil ama elimden geleni yapıyorum:) Teşekkürler...

      Sil
  5. Günlük tutmak hem zorlu hem de faydalı, bence. Hem eskileri yad etmek hem de içini dökmek. Kaleminize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Tamamen katılıyorum size:)
      Teşekkürler...

      Sil
  6. Her gün için bir yazı yazmak zor olmalı kutlarım. Bol okumalı ve bol yazmalı bir yıl diliyorum:)

    YanıtlaSil