KATEGORİLER

31 Aralık 2016 Cumartesi

YILBAŞINA HAZIRLIK

30/12/2016 Cuma, Tire

Ekibe yeni katılan hanımefendi ve diğer elemanlarla birlikte yola koyulduk. Dün görüştüğüm belediye yetkilisi biraz rahatlatmıştı beni. Taş Ev'e yaklaşınca yolun durumunda bir değişiklik olmadığını gördüm. Canım sıkıldı tabii. Uzatmadan söyleyeyim. Aramadık yer kalmadı. Efendim, tuzlama araçları yukarı çıkamamış. Uzak köy yolları kapalıymış. Oradaki diyaliz hastaları için dağ köylerine öncelik vermeleri gerekiyormuş. İnsan bir işi yapamayınca bahaneler bulması kolay. İyi ki burası İzmir, kar yağınca halkın sokaklarda bayram ettiği belde. Hani Erzurum falan olsa yandık demek. Elli metre yeri tuzlamak için elli yeri arıyorum.

Sabahtan küçük pazara uğrayıp eksikleri tamamlıyorum. Öğleden sonra belediyenin yol bakım ekibi geliyor. Greyder ve bir tuz kamyonu işe koyuluyor. Tuzlama hemen etkisini gösteriyor. Dün bahçe içi yolları temizlediğimiz için rahatız. Arabayla Taş Evin önüne kadar giriyoruz artık. Bugün de yol açılmasa yılbaşı programı tehlikeye girecekti.

Olağanüstü bir soğuk hava var. Yolun buzlanmış olduğundan ve tehlike arz ettiğinden bahsetmem iyi olmadı galiba. Bugün gelen giden çok kişi yok. Aşağıdan gelirken diğer restoranlara baktım. Aslına bakarsanız oralarda da durum pek farklı değil. Kimse kapı dışarı çıkmak istemiyor olmalı. Dolu olan tek yer kahveler. Kışın ara mı vermek gerekiyor. Ama gün günü de tutmuyor hani. Geçen pazar yaz günlerinden biri gibiydi Taş Ev. Hava durumu ile ilgili olmalı.

Geçmiş olsun  mesajları geliyor dün yaşadığım olaydan dolayı. Karın sevincini yaşayanlar da yok değil. Bir çok araba kar görmeye geliyor. Kar ziyaretçilerin bazıları bahçeye girip  aileleriyle birlikte neşe içinde kar topu oynuyorlar. Oyunları bittikten sonra da Taş Ev'e konuk olup sıcak bir şeyler içiyorlar. Esen ayaz daha fazla üşümemize sebep oluyor. Sıcaklık sıfırın altında üç ya da dört derece civarında. Daha önce bizi ziyaret eden misafirlerimizden biri eşiyle birlikte geç vakte kadar oturuyor.

Yarına hazırlıklarımız tamam. Kızım yılbaşı süsleri yapıp Taş Ev'i donatıyor. Terasta, masaların üzerindeki karlar pasta gibi duruyor. Ortalık bembeyaz ama yollarımız açık. Sabah oğlum da gelecek. Bütün aile fertleriyle gireceğiz yeni yıla. Var mı daha büyük mutluluk? 

16 yorum:

  1. Mutlu, huzurlu, sağlıklı yeni yıllar olsun dileğimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz. Size de 2017 yılı huzur, sağlık ve neşe getirsin:)

      Sil
  2. Aralık başında Giethoorn'a gittiğimizde havalar henüz soğuk değildi ama bütün evlerin kapısının kenarında tuz çuvalları vardı. Düşünebiliyor musunuz, daha o kadar erkenden önlem alınmış, belli ki belediye veya her neyse oralara tuz dağıtımı yapmış. Buzlanma başladığında ama sizin oralara ulaşamıyoruz denmeyecek.

    Kolay gelsin, çok keyifli bir yılbaşı gecesi olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esasen o kadar kar yağmaz buralarda. Geçen sene hiç yağmadı mesela. Hazırlıksız yakalanmalarında görünür sebep bu ama yine de mazeret götürmez bazı işler.
      İşlerimiz Türk usulü. Hep son anda bir şeyler yapmaya çalışırız:)
      Teşekkürler. Size de kolay gelsin. Eminim siz de güzel bir program hazırlamışsınızdır:) İyi yıllar:)

      Sil
  3. Belediye daha önceden önlemler almalıydı. Hele burası bir anlamda Ödemiş Gölcük yaylası gibi bid değeri olan bir yer. Bundan önceki belediye Dere Kahveyi nasıl kurumsal bir alan haline getirdi bir düşünmek lazım. Otantik ve fantestik bir yer. Kaplan'ın hem yaz için hem ed kış için bir değeri değil iki değeri olması gerekir. Kışın da buralarda farklı kültürleri yaşatmak adına yapılacak iyileştirmeler aynı zamanda Tire halkına bir hizmettir. Bu arada çocuklarınla birliket bir bütün aile olarak bir araya gelmeniz de mutlulukların en güzeli olsa gerek. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice yıllar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belediye dağ köylerinde ulaşımı sağlamak için uğraştığını söyledi. Garip olan Tire'nin en yakın köylerinden biri olan Kaplan köyünde başlattıkları çalışmayı tamamlamadan ayrılmaları. İki gün sonra tamamladılar. Atlatılan kazalardan sonra çok geç kalmış olabilirlerdi oysa.

      Ben de size ve ailenize nice mutlu, sağlıklı ve huzurlu yıllar dilerim:)

      Sil
  4. Aklı olan dışarı çıkmaz, dediğim bir soğuktayız. :) Umarım devamı güzel geçer günün geri kalanının. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. iyi yıllar , 2017 çok güzel olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de iyi yıllar... 2017 yılında herkesin işi rast gelsin:)

      Sil
  6. Yok tabii ki :) Sevdiğimiz her şey, herkes her yeni yılda bizimle olsun. Nice senelere.

    YanıtlaSil
  7. En büyük mutluluk ailenin bir arada olması sanırım...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar, öncelikle herkesin yeni yılını kutlarım, yeni açmış olduğum blog'umu takip ederseniz sevinirim ve takipleşiriz,teşekkürler
    https://gezgicler.wordpress.com
    http://gezgiccift.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nice güzel yıllar size de:) Blogunuz hayırlı olsun:)

      Sil