KATEGORİLER

26 Şubat 2017 Pazar

BUNU YAPSA YAPSA SOLCU BİR KİŞİ YAPAR

25/02/2017 Cumartesi, Tire

Bugün ilk misafirlerimiz İzmir'den. Kahvaltı etmek için yer arıyorlarmış. Bizim kahvaltı verdiğimizi öğrenince pek sevindiler. Hanımefendi ne kadar konuşkan ise eşi bir o kadar sessiz. Uzun uzun Taş Ev'i inceliyorlar. Kendileri de eski bir taş ev satın alıp restore etmeyi düşünüyorlarmış. Girişteki İtalyan desenli seramikler ilgilerini çekiyor, nereden aldığımızı soruyorlar. Empoli diyeceğim yerde Empero deyiveriyorum. Ancak kafamda soru işareti var yine de. İnternette aradığımı bulamıyorum. Empero seramik markası yerine sanayi tipi mutfak ekipmanları markası çıkıyor. Demek yanılmışım. Aklıma arka tarafta kalan birkaç koli seramik kutusu geliyor. Kutunun üzerindeki yazıdan aradığımı buluyorum. İlgimizden çok memnun kalıyor misafirler. İzmir'in eski semtlerinden birinde deniz manzaralı evlerine yapacakları restorasyon konusunda fikrimi soruyorlar.

Güneşin yükselmesiyle birlikte hava ısınıyor. Ama biz yine de şömine sobayı yakıyoruz. Kızım bıdığın resim ve filmlerini whatsapp 'tan gönderiyor. "Dişi dediler ama bu resimde görünen ne?" Veterinere sormuş, erkek olabilir demiş. Kısa zamanda kesin olarak anlaşılacakmış. İsim konusunu biraz geciktirsek hiç fena olmayacak. Erkekse kız ismi veremeyiz herhalde.

Öğleden sonra bir grup iş adamı iş yemeğinde buluşuyor Taş Ev'de. Ankara ve Kuşadası'ndan gelen misafirler mekana ve yemeklere bayılıyorlar. Torbalı'da yapacakları bir yatırım masaya yatırılıyor. İçkilerini yudumlarken keyifle yemeklerini yiyorlar. Arada sohbetlerine katılıyorum. Ayrılırlarken içlerinden biri soruyor: "Yanlış anlamayın ama siz solcu musunuz?" Şaşırıyorum beklemediğim bir soru bu. "Anlamadım?" diyorum. Tekrar soruyor. "Siz diyorum, solcu musunuz?" Gülerek, "Elhamdülillah solcuyum." diye cevap veriyorum. Bu cevabıma gülüyorlar. Niye bunu sorduğunu merak ediyorum. Taş Ev'i göstererek, "Böyle bir yapıyı ortaya çıkaran kişi olsa olsa solcudur". diye düşündüm diyor. Daha sonra hepsinin sağ görüşlü olduğu çıkıyor ortaya. Sağın ve solun birbirlerine bir zamanlar nasıl kışkırtıldığından bahsediyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu'nun hapiste yatarken söylediği bir sözü aktarıyor içlerinden biri. "Bizim vatan haini olarak gördüğümüz kişilerin en az bizler kadar vatan sevdalısı olduğunu çok geç anladık."

Kızım mesaj gönderiyor video çekimleriyle. "Bunu doyurmak imkansız, neredeyse beni bile yiyecek." Akşama doğru sağ kulağım ağrımaya başlıyor. Elimi üzerine değdiremiyorum. Yıllar süren bir sıkıntı bu. Epeydir unutturmuştu kendini. Teşhis koyamadı doktorlar, anlayamadılar çünkü. Biri hep sağ tarafınla çiğniyorsun lokmaları dedi. Diğeri dişlerinde problem olabilir belki dedi. Dişlerimi yaptırdım ama ağrı kesilmedi.

8 yorum:

  1. Bir taşevim olmasa da bir kerpiç evim olsun isterdim doğrusu. Köyümüzde babadan kalma ateş tuğladan yapılmış büyük bir dam vardı. Babam bir tarafını tütün koyuyor bir tarafını da eşeğimize yer ayırmıştı. Daha sonraları üç göz ev haline getirdi. Orayı yeniden bir bakıma alınarak, belki de iki göz haline getirip bir ocak ve baca monte ederek ninemlerin eski eve dönüştürmek de istiyoruz. Ocakta yansın bir kütük, üzerinde de kaynasın bir tencere istiyoruz. Karşısına oturalım ısınalım. Yerde otantik bir yazgı eçe olsun. Gaz lambası yakalım çocukluğumuzu yadedelim isterim. Bahçesini de tanzim ederek orasını bir misafirhaneye çevirmek isterim doğrusu. Bakılım ne zaman böyle bir işe girişebileceğiz.

    YanıtlaSil
  2. İnşallah arzu ettiğiniz o sıcaklığa bir an önce kavuşursunuz. O kadar güzel ve samimi anlatmışsınız ki, bir an gözümde canlandırdım, hayallerinizin misafiri oldum.

    YanıtlaSil
  3. Konuklarınızın yaklaşımını ve verdikleri örneği çok sevdim :)

    YanıtlaSil
  4. Ne haklı bir tespit.
    Bu arada kaçırdım sanırım Bıdık yeni üye mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun:) Evet bıdık yeni üyesi ailemizin. Ama daha çok küçük.

      Sil
  5. Çoğu Türk vatandaşının siyasi görüşü: "benim partime oy vermiyorsa vatan hainidir, hatta siyasi partilerin hiçbirini bile desteklemiyorsa yinede vatan hainidir" görüşü malesef malesefki ağır bastığı için Yazıcıoğlu'nun söylediği lafa yapılan alıntıya şaşırmadım.

    YanıtlaSil
  6. Adam gibi hakkını vererek siyaset yapılsa bari. Bu kadar seviyesiz yapılan siyasetin bu kadar fanatik destekçisi olması toplum olarak kalitemiz hususunda sağlam ip uçları verebilir bence.

    YanıtlaSil