KATEGORİLER

14 Şubat 2017 Salı

SOĞUK GÜNEŞLİ BİR PAZAR GÜNÜ

12/02/2017 Pazar, Tire

Kış geri geldi. Hava güneşli olduğunda daha soğuk oluyor. Yağmur yağdığında yumuşuyor. Bu ilginç bir durum hatta bir tezat değil mi? Yağış olduğunda ki bu kar bile olsa hava sıcaklığı artıyor ama yağışsız havalarda güneş soğutucu gibi çalışıyor. Denize çok uzak olmadığımız halde iç kesimlerdeki kara iklimini yaşıyoruz sanki. Gece gündüz sıcaklık farkı çok fazla. Ağaçlar çıplak. Üşümüyorlar mı onlar. Sıcaklar basınca yapraklarla koruyorlar kendilerini yakıcı güneşe karşı. Yoksa bizim için mi giyiyorlar yeşil renkli o güzel giysiyi.

Yoğun bir gün geçiriyoruz. Kızım da bizimle beraber. Hafta sonları ilave elemanlar alıyoruz. Baştan beri düşündüğüm bir şeydi bu ilave eleman konusu. Öyle görünüyor ki, havaların ısınmasıyla birlikte hafta sonları daha da arttırmamız gerekecek destek eleman sayısını.

Hareket olunca alışveriş ihtiyacı da artıyor. Günde birkaç sefer şehre inmem gerekiyor. Sabah kahvaltı servisi ile başlıyoruz. Çocuklar sobayı hemen yaktıktan sonra temizliğe girişiyorlar.

Yarın Fırat hastanedeki abisini ziyaret etmek üzere İzmir'e gidecek. Öğleden sonra saat dörde kadar döneceğini söyledi. Gündüz saatlerinde genelde sakin oluyor nasıl olsa. Gecenin geç saatlerine kadar oturuyor misafirler. Arada Sevgililer Günü için bilgi almak isteyenler ve rezervasyon yaptıranlar var. Yoğun geçen bir günün ardından evlerimize dönüyoruz. Akşam yazacak hal kalmıyor.

4 yorum:

  1. Özellikle son birkaç gündür havalar tuhaf bir hal aldı. Sabaha karşı biraz kar yağıyor, sonra kar kendini siliyor, kupkuru bir soğuk. Bahar geliyor gibi hissettiğim o güneşli günler yerini Şubat soğuğuna teslim ediyor. Bekleyelim, bahar da gelir yaz da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hava durumu o kadar değişken ki meteoroloji tahminleri ile dalga geçiyor. Yağmur beklerken güneş açıyor, çok soğuyacak havalar derken tam tersi oluyor. Akşam üzeri birden düşüyor hava sıcaklığı, yaylada hala sıfırın altındayız geceleri...
      Haklısınız baharı ve yazı görmek için biraz daha beklemek gerek:)

      Sil
  2. Hava durumunda geçici, şöyle bir gözükecek; ama tutmayacak kardan bahsetmişti bugün için.

    Bu sabah evden çıktığımda kar vardı. İri taneler halinde düşüyor. Tutmuyor; ama irice yağıyor.
    Tüm gün yağdı. Akşam eve girerken hala yağıyordu. Şimdi de yağmaya devam ediyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugünden itibaren ısınıyor havalar yine. Umarım artık ısınırız biraz:)

      Sil