KATEGORİLER

17 Şubat 2017 Cuma

KANT

16/02/2017 Perşembe, Tire

Eveeet, sonunda şifayı kapıyorum. Dün akşam belli etmişti kendini aslında. Nezle ile başladı. Eşim suda eritilen toz şeklinde bir ilaç önerdi. Anında kırıklığı gideriyor ama uyku yapıyor. Hemen hazırlıyorum bir bardak. İlacın etkisiyle oturduğum yerde sızıyorum.

Sabah titreme ve baş ağrısı ile uyandım. Hava çok soğuk. Elimde alınacaklar listesi hazır. Evden çıkmadan önce Fırat'ı aramıştım. Zamanından önce gelmiş, beni bekliyordu.

Yukarı çıkar çıkmaz işe koyulduk. Az sonra Aşkın Şef geldi. O geldikten sonra tekrar aşağı inip eksik kalan malzemeleri aldım. Arabayı tamirciye gösterdim. Ekran aydınlanmıyordu. Sigortası atmış olmalı dedim. Böyle durumlarda bir iğne ile reset düğmesine basmanın yeterli olduğunu unutmuşum. Ağaç motorlu testeresinin bıçkı zincirini bilettim.

Yaylaya vardığımda herkes işinin başındaydı. Benim durumum iyi değil. Aşkın Şef sıcak bir kant hazırladı. Kaynayan limonlu suyun içine bolca karabiber kattı. "Bunu içince hiç bir şeyin kalmaz." dedi. Bunu ilk kez deneyeceğim. Elimde sıcak bardak Taş Ev'deki odamıza girdim. Battaniyeyi sırtıma sarıp elektrikli ısıtıcıyı yaktım. Zırt pırt birileri aradı iki saat boyunca. En çok bankacılara kızdım. Efendim, "emekli maaşını hangi bankadan alıyorsunuz?" "Sizin için cazip önerilerimiz var. Beş dakika ayırabilir misiniz? Hayır kardeşim, ayıramam, çünkü ilgilenmiyorum.        

İki saat kadar kalıyorum odada. Akşam misafirlerinin çok geç kalmamaları için dua ediyorum. Dualarım kabul edilmiyor. Geç vakte kadar oturuyorlar. Bu akşamın misafirleri rüzgar enerjisi çalışanları. Bir kısmı ile meslektaşız. Hatta biri ile aynı okulu bitirmişiz. Sıcak bir ortam oluyor. Dünden rezervasyon yaptıran masayı alıyoruz.

Gece evlerimize dönerken üşümeye devam ediyorum. Umarım yarın biraz daha düzelir durumum.
                                                                                                                                          

16 yorum:

  1. İnsanlık hali, olağanüstü güzellikler karşısında ister istemez hayranlık duyabiliyoruz. Gıpta edebiliyoruz. Hatta kıskanabiliyoruz da. Oysa başkasınad olan güzel şeylerin bir başka türlüsü bizlerdeded bir gizli yetenek olarak vardır. Biz de insanlık için farklı alanlanqrda hizmet edebiliriz. Aslında bütün insanlık birbirinin varlık sebebidir. Böyle durumlarda içimizden bir "Maşallah" çekmemiz gerekir. Çünkü her şey bizim elimizde değildir. Bir işletme düşünün bütün çalışanlarıyla birlikte güzel bir aheng yakalandığında doğru düzgün işler çıkıyor. Fırsatlar doğuyor, imkanlar gelip bizi buluyor. Yapılan bütün iyi dileklerin karşılığı da işlerimizin rast gitmesine vesile oluyor. Herşeyin rast gitmesi, güzel tesadüflerde buluşmak, duyduğumuz heyecan, coşku ve aşk derecesine varan idealler, insanı daha sağlam ve sağlıklı olmasına da büyük bir katkı sağlıyor. İnanın kötü düşünceli birinin kötü bir iç geçirmesi, kıskanması, çekememesi, dikkatli bakması bile devgibi bir insanı yatırabiliyor. İşte buna biz halk anlayışında "Kem göz" deriz. Uzun lafın kısası "Allah nazardan saklasın, sizleri kem gözlerden korusun" demek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sağ olun. Herkes nazardan, kem gözden ırak olsun.

      Sil
  2. Geçmiş olsun. C vitaminli aspirin benim kurtarıcım. Hem insana enerji veriyor hem de ağrı sızı gideriyor. Ya da nurofen cold + redoxon. C vitamini nezle gribi alt eden şey, haftasonu yoğunluğu öncesi hemen alın bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksine önce hiç ilaç almamaya çalışırım:) Baktım olmadı, o zaman başlarım ilaç tedavisine. Nazik önerilerinize teşekkür ederim yine de:)

      Sil
    2. Bu ilaç değil, vitamin. İnat etmeyin de alın bence :) redoxon

      Sil
    3. Ne kaybettiysem inadımdan kaybettim zaten:) Teşekkürler...

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun.Acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun. Hiç ilaç almamak daha iyi. Onun yerine doktorların çoğunun ilaç yerine en geç iki saatte bir yaptıkları bir bardak suya iki çorba kaşığı tuz atarak hazırlanan tuzlu gargarayla hem boğazda gargara yapmak hem de burma çekip boğaz ve burundaki mikropları öldürmek. Ertesi güne bir şeyiniz kalmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Katılıyorum size. İlaçların faydalı etkilerinin yanı sıra yan etkileri de var. Biraz dinlenebilirsem iyi olacak inşallah:)

      Sil
  5. geçmiş olsun, acil şifalar dilerim..

    YanıtlaSil