KATEGORİLER

11 Şubat 2017 Cumartesi

CEVİZ MASASI

11/02/2017 Cumartesi, Tire

Havalar yeniden soğumaya başladı. Sıcaklardan bu yaz hiç şikayet etmeyeceğim. Bugün Alp de bizimle beraber. Geç kalmamak için kasap alışverişini sonraya bırakıyorum. Kahvaltı servisinden sonra havuz başında ceviz kırmaya başlıyoruz. Güneş biraz sıcaklığını hissettirse de hava yine soğuk. Misafirler gelmeye başlayınca ekip görevlerinin başına dönüyor. 

Hava puslu olduğu için şehrin yarısı görünmüyor. Aşkın Şef personel menüsünü hazırlıyor beş dakikada. Kereviz var bu günkü menüde. Bir kereviz altı üstü ama bu kadar lezzetli mi olur. Alışkanlık haline getirdiğimiz közlenmiş acı kırmızı biber yemeğimize eşlik ediyor. Yemekten sonra irmik helvası da hazır. Mis gibi tereyağı kokusu sinmiş tam kıvamında. İsteyene dondurmalı isteyene sade cevizli. Küçük bir tabağa koyup denememi istiyor. Utanmasam bir tabak daha ver diyeceğim. 

Yaylayı çevreleyen bahçelerden avcıların silah sesleri geliyor. Hava gittikçe soğuyor. Yukarıda şömine sobamızı canlandırıyoruz. Kızım da akşama bizimle beraber olacak.

Akşam misafirlerinin genel olarak iki geliş saati var. İlk parti 18.30'da geliyor sonraki 20.00'de. Rezervasyonlu masaların dışındaki konuklar ikinci saat diliminde baskın ediyor. Kızım geliyor bu arada. Şömine sobanın başında annesiyle sohbet etmeye başlıyorlar hemen. Yemeğini yedikten sonra Aşkın Şefin spesiyallerinden bonfile sotenin resmini çekip gönderiyor bana.

Misafirlerimizi keyifle ağırlıyoruz. Geç vakit iki masa daha Sevgililer Günü için rezervasyon yaptırıyor. 

Aşkın Şef akıllı telefonu aldığından beri elinden düşürmüyor. Haberleri ondan alıyoruz. "İrfan Değirmenci'yi Kanal D'den kovmuşlar." diyor. Sebep ne? "Hayır" mesajı paylaşmış sosyal medyada. Düzgün adamlardan biriydi. Gestapo iş başında...

6 yorum:

  1. İrfan Bey'in de her zaman söylediği gibi, cesaret bulaşıcıdır. İşinden çıkarılması üzücü bir şey; ama belki de güzel bir zincirin ilk halkası olur. Şimdilik elimizde umuttan başka bir şey yok maalesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yitirilen onca can, yok edilen ülke kaynakları, harcanan değerli insanlar... Ama gözler, akılsız beyinler, sadece kendi çıkarını düşünenler, dini siyasete ve ticarete alet edenler... Ezilen, sömürülen, kandırılan, ruh dengesi bozulan insanlarımız... Umut etmekten umudunu kesen ben:(

      Sil
  2. Hava bugün burada da hayli sert. Yine de yaylada kazak ile dışarıda oturulabiliyor olması cemrenin şu an oraların yakınında olduğunun habercisi gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğleden sonra bir iki saat güneş ısıtıyor ama sonra şömine sobanın yanında alıyoruz soluğu:) Yaz gelsin artık.

      Sil
  3. Ben soğuk havayı hiç sevmezdim bu yıl iyice bıktım. Artık yaz gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de soğuktan hiç etkilenmezdim. Ama bu kış bıktım artık soğuklardan. Ankara'da olsaydık belki yine o kadar şikâyetçi olmazdım. Burada nem oranı yüksek olduğu için daha çok hissediyoruz soğuğu.

      Sil