KATEGORİLER

3 Şubat 2017 Cuma

EVLİLİK TEKLİFİ

02/02/2017 Perşembe, Tire

Bu aralar adeta kara iklimi yaşıyoruz. Gece gündüz sıcaklık farkı on beş dereceyi buluyor. Öğleden sonra yakmaya başlıyoruz sobayı artık. Akşam saatlerinde birden soğumaya başlıyor hava.

Fırat, eşyalarını getirmek için Ödemiş'e gitti. Onun gecikeceğini düşünerek dün akşamdan Alp'e haber verdim. Sabah onu alıp yukarı çıkmadan evvel kasaba, fırına uğradık. Zeytin'den hala haber yok. Umarım gittiği yer daha iyidir.

Aşkın Şef gelene kadar temizlik işleri ile uğraşıldı. O geldikten sonra biraz odun kestim. Dünün ardından bugün yine bir organizasyona ev sahipliği yapacak Taş Ev. Öğlene doğru evlilik teklifi yapacak beyefendi geliyor. Ekibim ile birlikte güzel bir mizansen hazırlıyoruz. Kızın bu olaydan haberi yok. Beyefendi üzerinde çiftin resimleri olan güzel bir pasta bırakıyor. Senaryoya göre arkadaşları önceden gelip saklanacaklar, çift köye geldiğinde beyefendiden alacakları mesaj üzerine bize haber verecekler, mumlar yakılacak, ışıklar söndürülecek, fonda La Cumpersita müziği eşliğinde merdivenlerden yukarı çıktıkları sırada üzerlerine taze gül yaprakları dökülecek. Çift kendileri için hazırlanmış ve bezenmiş masaya yöneldiğinde üzerinde maytap ve mumların yakıldığı pasta yukarı çıkarılacak. Bu esnada beyefendi diz çöküp müstakbel eşine evlenme teklifinde bulunacak, hanımefendiye yüzük takılırken konfeti patlatılacak, daha sonra birlikte pastayı kesecekler. Arkadaşları   gösteri başlar başlamaz birden içeri girip o anların fotoğraflarını çekecekler.

Öğleden sonra şömine sobayı yakıyoruz. Getirdiğim süsleme malzemeleri ile özel masayı hazırlıyoruz. Kuru çiçek yapraklarıyla iç içe geçmiş kalp figürü, içine taze gül yaprakları, kalp şeklinde rengarenk taşlar ve kalp şeklinde küçük mumlar yerleştiriyoruz. Masanın kenarını ve sandalyeleri kırmızı beyaz kurdelelerle süslüyoruz.  

Akşam ilk gelen misafirimiz bizim için çok özel. Her ikisi de meslektaşım olan ve en güzel makamların sahibi kıymetli misafirlerimiz eşleri ile birlikte bizleri onurlandırıyorlar. Onlara rezerve ettiğimiz masaya geçiyorlar. Süslü masayı görünce kısaca bilgi veriyorum.

Rezervasyon yaptıran diğer konukların biraz gecikeceğini biliyoruz. Bu işimizi kolaylaştırıyor. Beklediğimiz üzere onur konuklarımızın ardından genç çiftimiz geliyor. Programımız sıfır hata ile işlemeye başlıyor. Hanımefendinin karşılaşacaklarından bihaber olmasını, Taş Ev'e girerken "Açık mısınız?" sorusundan anlıyorum. Hava soğuk olduğu için dış kapıyı sürekli kapalı tutmamız bu sorunun sebebi oluyor muhtemelen.

Gerçekten de harika bir gösteriye sahne oluyor Taş Ev.. Herkes görevini tam olarak yapıyor. Diğer konuklar genç çifti tebrik ediyorlar. Eşlerine "Biz de isteriz" diyerek takılıyorlar. Hep birlikte genç çifti alkışlıyoruz. Bizim için de güzel bir deneyim oluyor bu.

Törenin ardından normal çalışmamıza dönüyoruz. Bu akşam da Ödemiş'ten sürpriz konuklarımız oluyor. Taş Ev'e ilk kez gelenler mutlu ve memnun ayrılıyorlar. Onur konuklarımızla sıcak sohbetlerimiz oluyor. Geç vakitlere kadar ağırlıyoruz konuklarımızı...

  

8 yorum:

  1. Her yerin ve milletin örf ve adeti var. Gelenekleri var. Kendine göre güzellikleri ve eğlenceleri var. Mutlu mesut yaşama biçimleri var. Bizim ülkemizde bile folklorik değerlere baktığımızda kadim bir mozağin rengaren parçalarınadn biri olduğumuzu görebiliriz. Bir çok enstrümanın bir arada olduğu bir ahenktir ruhumuzda çınlanan.
    .....
    Hep kış olacak değil ya. Hep musluklar buz tutacak, yollar bozulacak değil ya. Bahar da gelecek yakında ve eli kulağında. O zaman evlilik teklifleri daha da çok olacak. Belki bir gitar, bir keman, bir akordion eşlik edecek o mutlu günlerin anısıan.
    .....
    Tire'nin bir asrı aşan tarihi bandosu da konser veriyor ara sıra. Bazen tek bir trompet, bir trombon, bir klarnet hizmet veriyor sünnet düğünlerinde. Biraz gurur, biraz övünç, biraz coşku ve içinde hüzün...
    .....
    Bu bando resitali benden gelsin bütün müzikseverlere. :)

    https://www.youtube.com/watch?v=E5kS0kM7pCA

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız. Havalar ısınınca daha da güzelleşecek:)

    YanıtlaSil
  3. Masa şahane görünüyor :) tabi teklifin ediliş tarzını görünce yaa bende istiyorum dememek elde değil :)

    YanıtlaSil
  4. Seni okumayi cok sevdim bilesin.sehir disi gezi imkanim olsa gelip mekanini gormek ve seninle tanismak istedim.ne sicak ne hos bir isletmecisin ve olan biteni ne kadar samimi bir dille yaziyorsun.emeklerine saglik...keyifle takibindeyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah senden razı olsun:) Dostlara, misafirlere her zaman kapımız açık. Sizin yorumunuz da son derece samimi. Teşekkür ederim.

      Sil
  5. Ne kadar güzel bir yer burası :)

    YanıtlaSil