KATEGORİLER

27 Şubat 2017 Pazartesi

BADEM AĞAÇLARI ÇİÇEKLENDİ

26/02/2017 Pazar, Tire

Haftalar yine çabuk geçmeye başladı. Erken kahvaltı rezervasyonumuza yetişmek için hayli erken düştük yollara... Hava güzel mi güzel. Badem ağaçları çiçeklenmiş.

Eşimle mutfaktayız şef gelene kadar. Yeterli salatalık olmadığını fark ediyorum. Şimdi, hemen çıkmazsam millet bastırdıktan sonra çok daha zor. Yollardaki her çukuru ezberlediğim için o dar ve virajlı yollar benim için otoban olmuş. Anında şehirdeyim. Evden bir iki şey daha alıyorum. Kaplan yolları hayli kalabalık. Baharı da geçtim adeta bir yaz havası.

Bizim şömine soba çıtır çıtır yanıyor, salon sıcak mı sıcak. Ancak misafirlerin neredeyse tamamı terasa yayılmış. Az sonra Aşkın Şef geliyor. Emir komutayı ona bırakıyoruz. Son salatalığı söğüş şeklinde doğrarken bırak ben keseyim diyor ve dikkatimi dağıtıyor. O keskin bıçak son dilim olarak sol elimin yüzük parmağının uzunu alıyor diklemesine. Hemen birbirinin üzerine üç yara bandı yapıştırıyorlar parmağıma. Güçlükle kan duruyor. Nazara bağlıyoruz.

Bugünün misafir profili hayli değişik. Genellikle Tire'den misafirlerimiz. İzmir'den gelen de var hafta sonu olmasından dolayı. Dışarıdan gelen misafirlerden biri Taş Ev'in levhasını gördüğünü ama ev sandığını söylüyor. Levhadaki restaurant yazısı Taş Ev'e göre hayli küçük. Bunu düşünmemiz ve bir çözüm getirmemiz gerekiyor. İçki satışı da her zamankine oranla düşük. İlk kez etlerimizin marinasyonunda alkol kullanıp kullanmadığımız soruluyor.

Akşamın yorgunluğu üzerimize çöküyor. Hava hala sıcak.


6 yorum:

  1. Ağaçlar çiçeklendi, doğa güzel giyisilerini giyiyor nihayet...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğa her şeyin zamanını biliyor. Yeşillensin artık ağaçlar, ısınsın havalar...

      Sil
  2. en sevdiğim günlüklerin başında geliyor bu sayfa. ne sıcak bir anlatım allahım... sanki sıcacık bir hikaye okur gibi. debbie macomber anlatımına benzetiyorum kalemini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman aman ne güzel bir yorum:) Beni öyle bir onore ettiniz ki anlatamam. Size ne kadar teşekkür etsem az olacak.

      Sil
  3. Ben de pür dikkat ağaçlara bakıyorum ama henüz burada bir hareket yok :)

    Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  4. Geçen sene de bu zamanlarda başlamıştı. Umarım dondan etkilenmezler.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil