KATEGORİLER

3 Şubat 2017 Cuma

BLOG DOSTLUĞU

03/02/2017 Cuma, Tire

Bugün küçük pazar kuruluyor. Önce Fırat'ı alıp Taş Ev'e bıraktım. Bu hafta her zamankinden fazla alışveriş olduğu için yeniden şehre indim. Havalar ısındı ama yine de gecenin soğuğunu kırmak için şömine sobayı yaktık.

Pazar alışverişi güzel geçti. Esnaf artık beni iyice tanımaya başladı. Bankacı konuklarımızla karşılaştık. Biz de sizden bahsediyorduk az önce dediler. Dondurmacı Ayhan Amca'ya bıraktım yükümü. Dün ikram ettiği acı bademli dondurma harikaydı.

Kuşadası'ndan geldi ilk konuklarımız. Yeterince tanıtım yapmadığımızı, kendilerinin levhamızı tesadüfen gördüklerini söylediler. Öğleden sonra gelen tanınmış bir firmanın müdürü kayınpederiyle birlikte geldiler. Manzaraya nazır masalarında sohbet edip rakılarını içtiler. Onları görünce kayınpederim ve arkadaşlarıyla yaptığım keyifli sohbetleri hatırladım. Ne yazık ki onu çok erken kaybetmiştim.  

Hafta başından beri ilk kez fırsatını bulup bol bol odun kestim, taşıyıp istifledim. Taş Ev'in ağaç işlerini yapan Ünal Ustayı arayıp manzara tarafındaki parapet korkuluğu sabit ısıcamla değiştirme imkanımızın olup olmadığını sordum. Yarın bana bir teklifle dönecek. Pencere camları biraz yüksekte kaldığı için gelen misafirlerin haklı eleştirisini alan bu konuyu halledebilirsek en arkadaki masa bile şehir manzarasını görebilecek.

Akşama yine Ödemiş'ten geliyor misafirler, hem de arkadaş tavsiyesiyle. Tavsiye üzerine gelenler daha çok sevindiriyor. Gelenlerin hepsi Ödemiş'te bu kadar güzel bir mekan olmadığını söylüyor.

Yarın erkenden kahvaltı servisimiz başlayacağından geç kalmak istemiyoruz mamafih son rezervasyon geç vakte kadar kalacağımızı gösteriyor. Günlüğümü gün sektirmeden yazmayı başardığım için mutluyum ama çoktandır fırsat bulamadığım blogları ziyaret etmek istiyorum artık. Blog dostlarım da bana kırıldılar zannedersem. Zor bir haftaydı benim için, umarım affederler.  


12 yorum:

  1. hikaye yazdığını düşünüp okudum yazdıklarını. ne hoş anlatmışsın. sanki kitaptan bir alıntı gibi,sakin,huzurlu bir romanın içine çekilmiş gibi hissettim kendimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar büyük iltifatlar... Böyle güzel sözlerin muhatabı olmak harika bir şey. Çok teşekkürler. İşte bu durum iki elim kanda olsa beni yazmaya zorluyor:)

      Sil
  2. Kışın bunca ağırlamayı yapan Taş Ev'in havalar ısındıktan sonraki doluluğu şimdiden belli.

    Baharda sanırım çok güzel olacağından yayla, çiçeklenmiş ağaçlar için de gelecek çok olacak.

    O telaşta kolaylıklar dileyerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de çok elit bir misafir potansiyelimiz oldu. Havalar ısınınca daha da güzel olacak. Taş Ev dolsun dolmasına lakin bu durum beni biraz korkutuyor. Özellikle rezervasyonsuz olarak aynı anda gelen dört beş masalık misafir grubu servisi de aynı anda isteyince elimiz ayağımıza dolaşıyor. O zaman erkekseniz teker teker gelin diyesi geliyor insanın:)) Teşekkürler...

      Sil
  3. Dostlar birbirine kırılmaz. Birbirini olduğu gibi kabul ederler.

    YanıtlaSil
  4. İade-yi ziyarete geldim efenim, bir de baktım ki ne göreyim! 1 numaralı masada birileri manzaranın keyfini çıkarıyor... "Lütfen kalkar mısınız, burası bana rezerve" diyecektim, baktım Taş Ev hınca hınç dolu... Dedim yazıktır, kaldırmayayım şimdi, öylece döndüm kendi bloguma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlardaki yazı ve yorumlarınızı hep gülerek okuyorum. Neşeniz ve mutluluğunuz bana geçiyor. Zaten yazı ustasısınız, bir de işin içine güldüren, gülümseten ifadeler girince tadına doyum olmuyor okurken. Bu girizgahtan sonra yorumunuzu tekrar okuyup cevabımı vereyim:)
      Hojgeldiniz efenim:) Evet, haklısınız baktım ki gecikiyorsunuz, artık gelmeyeceğinizi düşünüp sizin gibi değerli konuklara verdim. Daha önce yazdığım bir yazıda masalara numara yerine blog arkadaşlarımın isimlerini yazayım dedim. Yani 1 numaralı masa yerine "evde yazar". Garson şefe sesleniyor mesela, evde yazara bir kuzu şiş:))
      Neşeniz bol olsun:)

      Sil
  5. Daha önce bir blog arkadaşıman biliyorum oraları.O zamanlarda çok merak etmiştim. Ne kadar güzel bir dğası vardır kim bilir....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle. Yanımız çam ormanı, etrafımız kestane, ceviz ve değişik meyve ağaçları ile donanmış, havası temiz, manzarası harika. Ah bir de yolumuzu yaptırsa şu belediye...

      Sil
  6. Kahvaltı demeseydiniz kendimi bir nebze teselli etmeyi başaracaktım ama o kahvaltıyı görmeseydim iyiydi :S hem de ağaçlarla çevrili, hem de mis hava, hem de leziz mi leziz yiyecekler... Ahh ah :S Yaktınız bizi :D
    Hayırlı uğurlu olsun tekrar! Hayırlı kazançlarınız, güler yüzlü misafirleriniz bol olsun!
    Kayınpederinize Allah rahmet eylesin.. Ne güzel anlaştığınızı bilmek.

    Blogger dostlarımız konusunda içiniz rahat olsun! Hep en vakitsiz bloggerlardan oldum biliyorsunuz artık nam saldım vakitsizlik ve uykusuzluktan, ama güzel dostlarım beni hiç yalnız bırakmadı! Hiç hesap kitap yapmadan geldiler, destek oldular... Siz de öyle, güzel yorumlarınız için teşekkür ederim :)
    Ben de sırf bu yüzden her gün 2 satır bile olsa taslaklar hazırlayıp yayın yazmaya çalışıyorum, hepsi çok ama çok kıymetli!
    Sevgiler tekrardan.

    YanıtlaSil
  7. Bekleriz efendim:) Yanmanıza hiç gerek yok:))
    Teşekkür ederim.
    Sağ olun beni rahatlattınız:)

    YanıtlaSil