KATEGORİLER

18 Eylül 2017 Pazartesi

YİNE AMELIE

18/09/2017 Pazartesi, Tire

Zaman zaman kesmiyor bu gece yazmalarım. Dinlediğim müzik mi dürtüyor beni? Ne zaman Yann Tiersen dinlersem bir hoş oluyorum. La Valse d'Amelie... Ekşi sözlükte bir vatandaş ruh halini şöyle açıklıyor: "Her şeyi bırakıp kırlarda koşmak, anıra anıra ağlamak, durmadan konuşmak, döne döne dans etmek, sevdiceğinin boynuna sarılmak istiyor insan bu şarkıyı dinleyince." 

Döne döne dans edeceksin, evet, hem de tek başına, açacaksın kollarını, vereceksin kendini akıcı ritme. Bu müzikte tanrısal bir dokunuş olmalı. Piyanonun tuşları üzerinde dans eden narin parmaklar... Uykum var, kopamıyorum. Haram olsun bu uyku bana. Bırakıp gidemiyorum işte yine...

Yazmaya niyetim olduğunda sakinlik isterdim gecenin bir yarısında, hatta sabahın ilk ışıklarına yakın, sessizlik... Vazgeçtim bu huyumdan. Açacağım müziğin sesini sonuna kadar, Amelie'nin vals ezgileri sarhoş edecek beni. 

6 yorum:

  1. Güzel müzik ruhun gıdasıdır, zamanda yoculuktur, sevgiliye özlemdir, hayal kurmaktır, yaşamadığın şeylere hüzünlenmektir, sevgiyi hatırlamaktır, hüzündür yani her şeydir. Sizi çok iyi anladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Müzik ruhun gıdasıdır." Ne kadar doğru bir söz. 2.500 yıl kadar önce Sokrates söylemiş. Bazen Sokrates gibi filozofların yaşadığı çağda düşünce derinliğinin bugünkünden daha ileri olduğunu düşünürüm.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Yaşam için zorunlu olarak yapmam gereken işler olmasa nasıl zaman geçiririm diye sordum dün kendime. Üç şey yapardım sadece sanırım. Okumak, yazmak ve müzik dinlemek...

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Film de güzel musikisi de:) Sanırım benim kadar etkilenen yoktur.

      Sil