KATEGORİLER

12 Kasım 2019 Salı

AĞAÇ EV SOHBETLERİ # 11

Taha ve Edischar tarafından başlatılan Ağaç Ev Sohbetlerinin on birinci haftasında ev sahipliğini sevgili Momentos yapıyor. Arkadaşımızın hazırladığı bu haftanın sohbet konusu şöyle:

Ergenlik döneminizde rol model aldığınız biri var mıydı, kimdi? Yetişkin biri olduğunuzda bu rol model hakkındaki fikriniz aynı mıydı?

Önce bu sorulara cevabımın olmadığını düşündüm. Çünkü kişi olarak değil fakat genel anlamda mesleğinde başarılı olmuş herkes benim rol modelim. Ancak daha önceki mimlerden birini cevaplarken meslek seçimiyle ilgili bir soruya verdiğim cevap geldi aklıma. Belki aynı cevap bu soruya da karşılık gelebilirdi. Henüz ergenlik dönemine bile girmeden, çocukken gördüğüm beyaz takım elbiseli, beyaz peugeot marka arabası olan otuz beş, kırk yaşlarındaki mühendis benim rol modelim oldu diyebilirim. Daha o zaman kararımı vermiştim. Ben de onun gibi olacağım ve onun arabası gibi arabam olacak. Beyaz bir peugeot (!)

Etik davranış özellikleri bakımından ise annemi gösterebilirim rol model olarak.

Yetişkin biri olduğumda çocukken sadece bir kez gördüğüm rol modelim gibi ben de inşaat mühendisiydim. Onun hakkındaki fikrim değişmişti. O zamanlar inşaat mühendislerinin sadece konut yaptığını sanıyordum çünkü. Okul bittiğinde konut yapımını mühendislik olarak görmedim ve büyük alt yapı proejelerinde çalışmayı hayal ettim, hayallerimi de gerçekleştirdim üstelik. Araba mı? Yok hala bir peugeot'm yok, o zamandan beri olsun diye bir gayretim de hiç olmadı zaten.

Kısa bir sohbet oldu ama bu seferlik böyle olsun. Hadi bana müsaade, pastamı ayırırsınız artık. 

32 yorum:

  1. Anneler en birinci rol modellerimizden biri. 😊🤚

    YanıtlaSil
  2. Çok aklı selim seçimler yapmışsın rol modeller konusunda. Kendi yazımdan utandım şimdi 🙄
    https://lady-wednesday.blogspot.com/?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş gelmişsiniz:) Niye ki ne? Sizin seçimleriniz de hoş:)

      Sil
    2. Hoş mu teşekkürler :)
      Hoşbuldum :)

      Sil
  3. Beklediğimden iyi oldu bu yayın.. :) Biraz vakit ayırınca düşünmeye, insanın aklına neler geliyor değil mi? O dediğin beyaz takım elbiseli adamdan benim ergenliğimde de vardı, arabası chevrolet markaydı. Hayran olup kalmıştım adama, beyaz atlı prens sanmıştım herhalde :))))

    Birilerine bakarak, "nasıl bu insanlar gibi olunmamalı?" diye düşünebileceğimiz durumlar da konu olabilirmiş aslında. Teşekkürler,
    (bu arada ananaslı pastadan bir dilim ayırdım) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sondan başlayayım, ananaslı pasta nefisti:)) Teşekkür ederim.
      Neyse, sizin sorunuz daha güzel. Eğer nasıl onlar gibi olmamalı konusuna girersek sayfalar yetmezdi. İşin açıkçası babamı karıştırmak istemezdim yine de.

      Sil
  4. Yorumu üstüme alınmaya calışarak okudum 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi biraz daha aç konuyu:)) Üstüne alınmak istediğin ne ki?

      Sil
    2. En çok ananaslı pasta :)

      Sil
    3. Lady tamam sana da aynı pastadan geliyor o zaman 😁😁😀

      Sil
    4. Oooo, bu sohbetler bayağı güzelleşmeye başladı pastalarla:))

      Sil
    5. Çok makbule geçti :) mersi :)

      Sil
  5. Benim rol modelim canım annem❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşününce en sahici yakınlığın bir annenin evlatlarına olan yakınlığı olduğunu anlıyorsun. Geri kalanların onun yanında esamesi bile okunmaz.

      Sil
  6. Hayal ettiğin şeyi olabilmen ne güzel 👍

    YanıtlaSil
  7. İlk rol modellerimiz ebeveynlerimiz oluyor sanırım. Hayallerine ulaşabilmen çok güzel ben de küçükken mühendis olmak istiyordum ve sonuçta meslek seçimim de bu yönde oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Ne güzel, siz de hayallerinize kavuşmussunuz işte:)

      Sil
  8. Ne güzel hayalin olan mühendislik mesleğine kavuşmuşsun.Tebrikler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyor musunuz, şans faktörü başarının bir adım önünde. Kıl payı daha yüksek puan alsaydım İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü, yine kıl payı daha düşük puan alsaydım Tıp Fakültesi mezunu olabilirdim. Eskiden üniversite sınavında meslek seçimi tamamen bir şans oyunuydu diyebilirim:)

      Sil
  9. Rol modeli anne olarak seçme düşüncesine sonuna kadar katılıyorum. Bende yazsam aynı şeyi söylerdim. Yine çok güzel bir paylaşım olmuş, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yüce bir duygudur bir insanın parçası olmak, bir insana canından can, kanından kan vermek. Ve her şeyi ilk onun gözünde görmek. Teşekkürler:)

      Sil
  10. henüz bir çocukken gördüğünüz sahnenin size bazı amaçlar yaratması ve meslek seçiminizde etkili olması... :)
    hayat aslında biz plan yaparken başımızdan geçenlerdir demiş lennon. hayatınızın bazı planlarınızla paralel gitmesi ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lennon genel olarak doğru bir saptama yapmış. Meslek seçiminde oldukça planlı gittim ve hedefime ulaştım. Elbette bu her şey için geçerli değil. Şans bazen planladıklarımızdan daha iyi bir sonuç verebilir:)

      Sil
  11. pejo tatlı bir anı buuu :)

    YanıtlaSil
  12. bu hafta durgunsun, iyisin dı maaa :)

    YanıtlaSil
  13. İyiyim, iyiyim. Notalarla yolculuk mimini sana paslamıştım görmedin sanırsam:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen görmemişsiiin :)

      Sil
    2. ayolcum bak sen en son aşık bir adam ve tex yazıma gelmişsiin. ondan sonra dört tane yazı yazdıım biri şarkılar işteğğğ :)

      Sil
    3. Peki, peki anladım, hepsine geleceğim:)) Hem ben senin kadar hızlı değilim ki:)))

      Sil