KATEGORİLER

26 Kasım 2019 Salı

AĞAÇ EV SOHBETLERİ # 13

Ağaç Ev Sohbetlerinin 13. haftasına girerken benim açımdan konular gittikçe zorlaşıyor. Genç arkadaşların heyecanla sarıldığı popüler konulara ne kadar yabancı kaldığımı anlamış oluyorum bu vesileyle. Sevgili İrem Can tarafından seçilen bu haftanın sohbet konusu buna örnek. Hem ara verip sohbetten uzak kalmamak hem de sevgili arkadaşımızı kırmamak adına bir şeyler yazmaya çalışacağım. Haftanın konusu şöyle:


En beğendiğiniz ya da size yakın gelen süper kahraman var mı? Peki süper kahramanınızın en sevdiğiniz özelliği nedir? DC mi Marvel mı daha iyi? 





Çizgi film ya da çizgi roman okumayalı yıllar oldu. Son olarak Süperman'de kaldım diyebilirim. Ayrıca Süperman'in sinema filmini izlemiştim sanırım. Fakat benim için sıradan bir çizgi karakterdi o da sadece. Çocukluğumu yaşadığım zaman içinde  babamdan gizli olarak birçok çizgi roman okumuştum. O zaman ebeveynler öğretmenler ders kitapları dışında o tür çizgi romanları okumamızı istemezlerdi. Ders kitaplarının arasında çalışırmış gibi yaparak çaktırmadan çizgi roman okurduk. Tommiks, Tombraks, Redkit, Zagor, Ten Ten, Killing, Zembla, Kaptan Swing onlardan ilk aklıma gelenler. Zevkle okur, keyf alırdım ama hiç birinin yerine geçmeyi hayâl etmek aklımın ucundan bile  geçmezdi. Hepsinin ayrı karakterleri vardı, maceradan maceraya koşarlar okumaya başladığımızda elimizden bırakmazdik. Süper güçleri olmayan bu kahramanlar sıradan kişilerdi ve haksızlığa, adaletsizliğe karşı dururlardı. Takındıkları tavırlar ve söyledikleri sözlerle bizi güldürür, bazen de düşündürürlerdi. Her zaman haklının yanında yer aldıklarından dolayı belki onlardan bir şeyler kapmışımdır.

Son soruya gelince; Size garip gelecek belki ama DC ve Marvel'i ilk kez duydum ve bu vesileyle internet üzerinden kısa bir araştırma yaptım. Genel olarak birbirlerinden benzer çizgi karakterler üretmiş iki ayrı yapımcı firma. Daha ziyade Marvel seviliyormuş sanırım. Öyle kâinatı yıkan yeni dünyalar kuran güçlü karakterler bana tuhaf geliyor. Açıkçası pek ilgimi çekmiyor diyebilirim.

10 yorum:

  1. Sen yaz da ne yazarsan yaz Kaystro, seni okumak keyifli :)
    Karakterlerin yerine kendini koymayan biriyle ilk kez karşılaşıyorum, kim istemez ki olağanüstü güçler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, çok teşekkürler ne güzel bu teşvik edici sözler:)
      Dinazorluk böyle bir şey işte:))))

      Sil
  2. Bende onaylıyorum Sevgili Lady'nin yorumunu. Kesinlikle bende aynı düşünüyorum. Düşüncelerinizi okumak çok keyifli :)
    Ağaç ev sohbetlerinin ucunu kaçırdım ben.. Yakalayabilirsem bir gün yazmak isterim tekrar. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de çok teşekkür ediyorum:)
      Ben de ucunu kaçırmamaya çalışıyorum. Bir sohbeti kaçırsam ya Ağaç Evin kapısını kapatacaklar, devamsızlıktan beni içeri almayacaklar ya da ben bir daha gidemeyeceğim gibi geliyor:))

      Sil
  3. :) sen italyan ekolunu okumuşsun. çoğunu esse gesse adlı çizer çiziyo :) bu ekolun yeni temsilcileri, dylan dog, paranormal olayları çözüyoo, martin mystere teknolojik ve bilgisayar suçlarının peşinde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi:) Sen bu çizgi dünyasının ordinaryüs'üsün, biliyorum. Esse Gesse'yi çok kazandırdık o zamanlar demek ki:)

      Sil
    2. esse gesse, teksas tommiks.:) lisede bulmuştum bi sahafta. ordan biliyorum. tabii pek yakın değilim jenerasyon olarak. ama güzeldi. trt'de pazar sabahları kovboy filmleri izlemek gibi.:)

      Sil
  4. tımıms ağaç ev pazartesi senden. başarı :) irem can sölediii :)

    YanıtlaSil